Decembermånad är kommen…

…nu är då månaden december här. Årets sista tillika den tolfte månaden i den gregorianska kalendern. I folkmun kallas den för julmånaden och det känns lättare att ta till sig…

…nyss hemkommen från New York. Min absoluta favoritstad nummer 1. Bara älskar att strosa runt på Manhattan och kika på andra människor i rörelse. I år var jag också ute på Meadowlands och kollade in den anläggningen. Inte för att kolla på trav i synnerhet, utan för att se på amerikansk fotboll på MetLife Stadium som ligger ”rakt över gatan”. Det var folktomt på Meadowlands emedan fullsatt (ca 85 000 personer) på den amerikanska fotbollen. Läste att Meadowlands Racetrack fått tilldelat 91 tävlingsdagar under 2017 och det är inte kattskit…

…apropå USA, sport och TV-sändningar. Var där under Thanksgiving och Black Friday och det var ingen lek, men som sagt; ett jäkla drag ute på gatorna. Kl 16.30 under Thanksgiving-dinner ser väldigt många på just amerikansk fotboll. I år var det Dallas Cowboys vs Washington Redskins. 35 miljoner (!) tittare såg den fajten live på TV…

…Sulkysport och Legolasbet. Det händer grejer inom media för svensk travsport. När övriga mediebolag försöker jaga intäkter inom den digitala sfären lanserar Sulkysport ”printprodukter” i mars 2017. Ja; jag vet inte jag. Målgruppen för svensk travsport är i och för sig åldersstigen, men lever vi inte dagligen i vår telefon? Enligt rapporten ”Svenskarna och Internet 2015” berättas att en majoritet i åldern 12-35 år använder internet i mobilen flera, flera gånger om dagen. Nästan hälften av de som befinner sig i åldersintervallet 36-45 år gör det likaså. Nåväl; folket bakom Sulkysport är kloka människor och har med garanti gjort en konkret riskanalys. Det skall bli spännande att se vad som händer. Legolasbet kommer Rune och gänget att lansera under 2017. Vet varken bu eller bä runt den produkten i nuläget. Det jag dock ser är att det skall anställas en hel del människor…

…jag tillhör den där kategorin som inte gillat den nya starttiden för V75. Det har gjort att jag minskat mitt V75-spelande med typ 100%. Det tajmar inte för mig längre. Det blir vajsing i vardagen. MEN då facit verkar peka åt andra hållet enl ATG är det bara att trumma på…

…sedan är jag yrkesskadad när det gäller marknadskommunikation och här är jag helt subjektiv. Jag greppade inte ”greppet” runt nya produkten ATG Top 7, men som sagt; jag är lite avtrubbad och kan ha helt fel där. Det jag dock saknar är kontinuitet efter release av ny produkt. Först en ”burst” (marknadsspråk för bombmatta i de kanaler som du valt att köra i) och sedan handlar det om att på ett smart sätt ”minska” volymen i kanalerna tillika investeringen i kronor och ören, men ändå låta folk tro och känna att du fortfarande ligger starkt i mediapushen dvs låta lura ögat lite. När det gäller ATG Top 7 såg jag ”bombmattan”, men påhänget efter har jag inte sett alls. De kan i och för sig vara medvetet även här, men det krävs kontinuitet och närvaro vid nysläpp av produkt, annars tenderar det att bli snömos…

…i afton skall jag på höstmöte i Arvika. Det brukar vara en trevlig tillställning i goda vänners lag.

…och apropå december. Missa inte kanske världens bästa låt kopplat till den månaden. A Long December

…nu till helgen kör Jägersro och en rak DD kan jag bjuda på; 2-10. Valfri insats.

Ha en fortsatt strålande vecka!

/Andreas