Elitloppet närmar sig…

Nu har det varit några riktigt iskalla veckor på spelet. V75 konstruktionen har varit usel och faktum är att skulle jag bytt plats på Wiottis Wägran och Winnare de tre senaste veckorna så hade det mynnat ut i tre V7:or. Trav är svårt och det är bara att bryta ihop och komma igen. En sak som är säker är att nya spelchanser dyker upp om man är sugen och att vinsterna kommer med jämna mellanrum.

Från förra helgen vill jag lyfta tre hästar lite extra. King Sir Kir – kolla in hans sista varv, inte lätta att slå om han får ett bra läge i finalen. Eldrick Boko – tufft upplägg trots att han var in kvalad till final i en lägre klass nästa helg. Höll ju strålande. Copimade – vilken kross han stod för. Ruggig stallform hos Westholm!

Pokalloppen blev i ett fall som jag tänkt mig i det andra inte riktigt. Princess Face var en av mina andelspikar i lördags hon spetsade som förväntat och trots tufft tempo höll hon undan på ett bra sätt. Värdig vinnare! I kungakannan blev vi lurade på showen, då storfavoriten Uncle Lasse försvann innan ”kör”. Vinnaren Poet Broline gillar jag och var glad för hans seger. Tidigare i vår var jag på honom i ett lopp på Åby där Timbal var jätte favorit, då tappade han aktionen precis när han skulle koppla greppet och PU räddade andra priset. Nu fick han utnyttja en av de viktigaste färdigheterna en travhäst skall ha numera, startsnabbheten, ledning från start till mål för en skön häst.

Nu till veckan är det Solvalladags! Elitloppet är som vanligt en höjdpunkt i min årskalender och i år blir det för första gången trav i dagarna tre! Här kommer mitt ”önske” finalfält.

Nuncio

Mosaique Face

Magic Tonight

Papagayo E

Resolve

Propulsion

B.B.S.Sugarlight

Timoko

 

Wiottis Winnare

Gävle lopp 7 V75-2

9 Fridericus nu är jag där igen, bakspår och kort distans,såklart ett rejält handikapp. Veijos stall form går inte av för hackor och hästen har ju visat kanonform och dessutom en härlig speed när han gått bakifrån. Senast blev det galopp direkt i starten men då var det voltstart. Fridericus visade runt 14 i 2300m efter galoppen och såg fin ut. Gången före gick han 10 s.1000 ute i spåren. Innan det var det raka imponerande segrar. Han gör en tid kring 10 blankt i eftermiddag och med spetsande Only One Winner så blir det lite hjälp med tempot.

 

Wiottis Warning

Gävle Lopp 10 V75-6

7 Augusta med två strykningar i loppet så står hon helt plötsligt perfekt till. Bästa spåret, bästa kusken samtidigt som hon har visat lie smyg form på slutet. Näst senat på Färjestad gick hon i ledningen och fick bara stryk av Seducedbyaface. Mot spets även här tror jag och det medför toppchans!

 

Wiottis Wägran

Gävle Lopp 11 V75-7

1 Nimbus C.D är favorit i sista och med gigantisk risk för att jag för fjärde veckan i rad står här med lång näsa så dissar jag favoriten. Han är en underbar häst men jag får inte alls feeling för att han är åter till sitt rätta jag. Kusk och läge är kanon men hästens form, framförallt stallets form och segerprocent känns inte tillfredställande. Nej, någon direkt plats till Elitloppet blir det inte!

 

 

Vi ses på Valla nästa helg!

Wiotti