Förmiddags tankar!

Förra veckan blev det full pott för alla mina andelsystem. Det fina i kråksången var att Vikings Topline satt som första reserv (och ordinarie) för den strukna hästen, vilket betydde att det blev dubbla sjuor på systemen.

Från förra V75 omgången tar jag med mig en av mina följe hästar, Magic Happens som såg riktigt taggad ut i ryggar sista biten. Äntligen på väg till sin rätta nivå säger jag. Speedy Foxy Vicane flög fram i Sto SM sista 800 klockade jag till under 09, vinner garanterat nästa gång.

Framgångar under veckan som gick var det för Lars Inge Olsson. Min Bråten vann på ett bra sätt på Rättvik i söndags, bra driv i hästen men fortfarande lite valpig. Han tar inte i så det knakar direkt. Stallets andra seger kom på tisdag då Paula Pettersson körde Magic Bråten till en säker spetsseger. Niclas Benzon skrällde rejält med Koppomshästen Next Love på Färjestads lunchtrav igår. Next Love vann på finfina 12,9.

Min enkelrad till Skellefteås V75:a. V75-1 4 Glenn Boko-kapabel och utvecklingsbar, chans från alla positioner.V75-2 15 Annabelle Dimanche-09,5 s.800 i sto SM senast med full fart över mål! Helt annat motstånd nu. V75-4 Hades Håleryd-lopp i kroppen, snabb ut och Untersteiner låter positiv. V75-4 7 Person Of Interest-härlig individ som ser rejäl ut och lyser potential. V75-5 1 Nuncio- rätt favorit såklart men väl mycket streckad från ett lurigt innerspår. V75-6 2 Västerbo Cheers-fastnade med sparat senast, ser lite lättare ut på pappret nu, spets? V75-7 6 Linus Boy-första gången med Björn, nedstruken till perfekt spår, jag tror han tar ledningen och blir mycket svårslagen därifrån.

Wiottis Winnare

Örebro Lopp 5 V75-1

4 Glenn Boko har jag nämnt i bloggen flera gånger, senast förra lördagen då han var andrahandare på V75 spelet bakom Masterglide. Tyvärr fungerade inte Glenn i lördags, eftersom han redan nu är till start igen så är jag rätt säker på att det var barfota balansen som inte fungerade. Galopp i senaste starten är aldrig positivt men denna gång ignorerar jag bokstaven i programmet. Det var rätt länge sedan Glen Boko startade med voltstart men de gånger han gjort det har han fungerat finfint och även om det är spår fyra nu så är jag inte oroligt. Det är väl inte helt lätt att hålla ut värsta motståndaren Mack Dragan men jag ser det inte som helt omöjligt. När dessa två möttes i somras så vann Glenn Boko enkelt från ledningen, Mack Dragan gick då utvändigt utan rygg. Glenn har därefter mött rätt tufft motstånd. Han ledde ett kval till derbyt men fick en riktigt tuff Monark Newman utvändigt. Krafterna tröt sista biten och han blev femma, inte alls långt från andrapriset. Han vann sedan med mycket sparat på Mantorp. Gången efter på Färjestads V75 var det riktigt tufft motstånd, Glenn hade bakspår och satt långt ned i kön. Avslutningen var grym och jag hade 10,2 s.1000 med full fart över mål. Senast blev det som sagt karriärens först galopp och jag säger en gång är ingen gång. Ett långt utlägg om min vinnare idag och jag tycker faktiskt att Glenn Boko har bra chans att vinna loppet från alla positioner.

Wiottis Wägran

Örebro lopp 10 V75-6

1 Gina Di Quattro är startsnabb, har fått ett perfekt läge och gör det bra. Jag tycker ändå att hon i ett väldigt jämnt och svårtippat lopp är för mycket streckad. Hon möter helt annat motstånd nu, hingstar och valacker är mycket tuffare och hon får garanterat inte sitta ifred i ledningen. Spets hästen skall alltid respekteras men 13% i nuläget är för mycket och jag står över streck för Gina i eftermiddag.

Wiottis Warning

Örebro lopp 8 V75-4

7 Person Of Interest var med på Solvalla för en dryg vecka sedan och jag fick då upp ögonen för honom. En rejäl häst med härligt driv i aktionen. Han fick inte travet att stämma hundraprocentigt men när han fick full anfallsorder på upploppet flöt det bättre och han hämtade in många längder på vinnande Activated sista biten. Det är säkert så att den korta distansen som bjuds idag inte är till någon fördel men jag tror att det blir lite körning i loppet. Med flera fina ekipage från bra lägen och med ett rejält första pris så tror jag att många är sugna. Jag tror att han är en sådan häst som kommer att at till sig loppen på ett mycket bra sätt och utvecklas rejält för varje start. Streckintressant idag!

..slår ett slag för 12 Jaguar Hill i lopp 4 V4-4. Han har varit riktigt bar i två raka V75 starter och är ute mot enklare motstånd nu. Står lite illa placerad men jag tror han tar karriärens femte seger här.

..Söndags V75 från Solvalla imorgon söndag. Jag spikar i avd. 7 1 Sloppy Joe. Hoppas han får fritt från inner och spurtar till seger med Peter G Norman.

Gammalmodigt

Vi hörs!

Wiotti