Härlig Höstdag!

Att man skall vinna på travet vecka efter vecka och då speciellt på V75 har jag för länge sedan lärt mig att så är det inte. Ändå är jag lite små irriterad på mig själv, V75 i lördags och V86 i onsdags är klart överkomliga men det gäller ju att komponera systemet rätt. Det räcker inte att ha en bra ranking man måste gardera i rätt lopp också. Nu hade jag Glenn Boko och Very Kronos på enkelraden och den enda egentligt svåra var Staro Ivy League och den hade jag försökt övertyga min omgivning att han skulle vinna i starten före. Onsdagen kändes ungefär på samma sätt, vinnarna var med i grunden och systemkonstruktionen var för klen. Nog med snyftande, egentligen inte min grej att prata ”tänk om”. Däremot vill jag nämna några prestationer som smakade mera, Cab Hornline vilken kämpe och vilken författning han är i, spetsläge i finalen och han blir svårslagen. Snyggt matchat av Per som dessutom kvalade in honom till en final till i samma klass. Very Kronos är verkligen läcker, när han skärpt sig så är han en av de starkaste Derbyfavoriterna. Track Angel var bara lysande, svårslagen en lång tid framöver. I onsdags var det nära att Sloppy Joe äntligen fick vinna, en otroligt stark insats men störningen på bortre långsidan kostade honom segern, jag fortsätter hålla ett öga på honom. Mitt singelstreck i V86-1 Donners Am satt lite för långt bak, spurten var av bästa märke och han sitter nu mera i ”bevakas nästa gång” pärmen. För Harmon Boko gäller samma sak, bra insats även om han kanske inte hade fixat segern ändå. Det tråkiga med onsdagen var att jag äntligen trodde mig få betalt på Olympia Gold, hon fungerade inte alls och jag undrar hur länge det at rinna vi får se henne nästa gång.

I lördags var jag och hälsade på min delägda 1,5 åring Livi Oboy. Han tränar nu 4 dagar i veckan och går 5-7km i skogen. En social häst som gärna kommer fram och vill hålla sig nära människor. När jag var på besök hade han precis kommit in efter en träningsrunda och var mera intresserad av maten än av mig. Alltid lika trevligt att besöka stall Moberg, få en kopp kaffe och prata i allmänhet och om trav i synnerhet.

IMG_4828

Livi Oboy i boxen med lite fokus på mig men mest på maten.

Sverige tråcklade sig vidare till fotbolls VM i Ryssland. Även om det inte såg snyggt ut så var det inte mindre imponerande, att betvinga Italien över två 90 minuters kamper är värt all respekt. Nu ser jag fram emot lottningen 1/12 och sedan mot en härlig fotbollssommar.

Min enkelrad till Bjerke, Oslo på lördag. V75-1 7 Farouk B.R-Blev jag smått imponerad av på Färjestad senast, mot ledningen. V75-2 1 Aileron-har sett otroligt fin ut på slutet, bara spåret emot. V75-3 5 Lionel-toppenläge, sitter i spets efter 500m, mycket svårslagen. V75-4 11 Santiago Kyu-rejäl häst bra kusk, vinner med tempo på loppet. V75-5 1 Noble Amok-mycket svårslagen från spets. V75-6 2 Ferrari B.R-härlig häst som jag vill att han visar sig från sitt bästa. V75-7 5 Bikini-segermaskin som blir intressant mot lite tuffare motstånd.

Wiottis Winnare

Bjerke lopp 8 V75-3

5 Lionel gjorde en grym insats efter vila senast, jag hade under 11 sist 1000 ute i tredjespår på honom. Zenit Brick gick med i draget och det var med nöd och näppe han tog sig förbi en tapper Lionel sista stegen. Göran Antonsen har fått ett perfekt läge och jag är söker på att han laddar vad som går för att tidigt sitta i ledningen. Kollar man in gamla lopp på arkivet så finns det ett par där man ser att Lionel biter i bra från start och enkelt tar ledningen både från spår ett och två. Med lopp i kroppen och rätt klent motstånd så har jag svårt att se Lionel förlora idag.

Wiottis Wägran

Eskilstuna Lopp 11 V75-7

10 Donatomite har jag haft under den här rubriken tidigare, jag är inte riktigt övertygad om hans storhet även om jag nog har tagit till mig honom något mera än under våren. Jag tycker att han har gjort sina absolut bästa lopp i ledningen och han är dessutom ojämn i sina prestationer. Idag tycker jag att han möter flera hästar som är lika bra eller bättre och som dessutom har mera tilltalande lägen. Som andrahandare är han inte alls intressant för mig.

Wiottis Warning

Bjerke lopp 9  V75-5

8 Emil La Brousse är i stort sett ostreckad. Kanske inte så konstigt med tanke på att han har sämsta läget och inte startat sedan i augusti. Jag minns hans vansinnes spurt på Momarken i mars i år, då hämtade han så när in Frankie Brodde tros ett hopplöst lopp och en galopp in i första sväng. Skulle favoriten komma bort så kan absolut Emil La Brousse bli en obehaglig överraskning för den som inte streckat.

..på måndag är det start för Koppomshästen Next Love med Niclas Benzon i sulkyn, borde ha bra chans från spår 2, Lars-Inge Olssons Min Bråten startar från spår 5 i volten, hästen är riktigt på gång för dagen och håller han sig till trav så har han absolut vinstchans. Båda dessa startar på Färjestads lunch tävlingar. Örebro kör V64 på kvällen och Stall Bråten har även där starthästar, Midnight Bråten från spår 1 i V64-1, pengar inom räckhåll? Magic Bråten har ett fint läge och leder loppet länge, till mål? Alla tre Bråten hästarna har Paula Pettersson i sulkyn.

Vi hörs!

Wiotti