Härliga Oktober.

En hel månads tystnad i bloggen från min sida. Det fantastiska höstvädret har gjort att golfsäsongen är fortsatt het. Helgerna på slutet har varit uppbokade med först en tur till Lanna utanför Örebro, övernattning, mat och golf i goda vänners lag på en kanonanläggning. Helgen efter, två golfdagar i Västerås med boende och bas hos en kompis med sommarstuga vid Mälaren när Strömsholms Slott. Åtta heta golfare, alla med någon form av ICA koppling, i en hård två dagars batalj. Nog om detta, bloggen har därför fått vila och förra helgen var dessutom vikt till inventering. Den var som väl var avklarad i tid och turen till Unionstravet på Färjestad var aldrig i fara. Faktiskt första gången som jag gillat starttiden 16:20. Färjestad bjöd som vanligt på ett toppen arrangemang. Ken & Co ser till att hela tävlingsdagen är professionell, vädret gjorde sitt och tävlingarna gjorde ingen besviken. Jag säger bara Tekno Odin. Efter att ha smält loppet och kallblodets prestation så har jag resonerat med mig själv och letat bland alla trav minnen. Jag kom fram till att det inte finns något som jag kan minnas slår Tekno Odins oerhörda insats. Det går rysningar i kroppen bara man tänker på det. Tänk att man fick vara på plats, att det hände i Värmland och på Färjestad, stort!

Svenskt Travkriterium och Svenskt Trav Oaks kördes för ett par veckor sedan. Jag har inte tidigare tyckt att kullen känts så där jätte het men vilka lopp vi fick se. Med favoriten Global Trustworthy i ledningen så var det tråkstämpel på loppet, sista varvet blev inte alls så och min vinnare Policy of Truth knäckte enkelt ledaren men fick se sig besegrad av raket spurtande Deimos Racing. Kul och oväntad upplösning som det såg ut varvet kvar. Förutom de tre nämnda gillar jag verkligen Grant Boko. Han var fyra i mål och med tanke på hans uttagningslopp och hur han hamnade till i själva finalen så är jag säker på att han nästa år är en av derbyfavoriterna.

Oaks blev en mera odramatisk tillställning men favoriten Darling Mearas och Stefan Persson går bara att ösa lovord över. Helt överlägsen på en topp tid och ett intryck som andas ”råhet”.

Denna helgs V75 går i Skellefteå, jag är ju ingen älskare av open stretch men har ändå offrat någon timme på förberedelser inför eftermiddagens tävlingar.

Enkelraden ser ut så här V75-1 6 Bravo Navarone-bara en emot. V75-2 5 Dirty Dancing In-enklare emot. V75-3 3 Myr Faksen-norsk segermaskin V75-4 6 Digital Engine-värd en V75 seger nu. V75-5 1 Bungle Rain-perfekt läge, Ohlsson uppåt. V75-6 2 Palermo Broline-gillar jag. V75-7 4 Serious Try-måste bara få vinna nu.

Wiottis Winnare

Skellefteå Lopp 8 V75-4

6 Digital Engine har spurtat ruggigt i sina tre senaste starter. Senast var det Ottens Casher som blev för svår. Han är ju riktigt bra och några sådana här djur ser jag inte i fältet. Läget är ser passande ut och distansen tror jag inte att han skall ha några problem med. Utgångs tipset är att Ove A hinner före Casanova Sisu och får köra tre varv i ledningen. Jag tror att Digital Engine blir väldigt svårslagen från den positionen. Skulle han inte komma dit så har han som nämnts ovan inga problem med att attackera bakifrån.

 

Wiottis Wägran

Skellefteå Lopp 10 V75-6

8 Erik Sting har varit sjuk efter senast och jag tror att han behöver lopp i kroppen. Läget är sämsta tänkbara och trots att han är snabb från start så tror jag att han får svårt att komma till. Fel favorit enligt mig och bara ett streck av flera.

Wiottis Warning

Hagmyren Lopp 6 V75-2

5 Dirty Dancing In avslutade starkt bakom omöjliga Cashmira näst senast. 11/700 var riktigt starkt efter ett par månaders vila. Senast satt hon fast i ett lopp som vanns av Nancy America. Nu har hon två lopp i kroppen och trots att det är ett fyraårigt sto mot hingstar och äldre så tycker jag att 6% är för lite.

..Min varning i förra bloggen, Hongslo Gutten, vann i går kväll på V64. Fina 22ggr och spik på andelarna på jobbet. Fick jag 6 rätt, nejdå….

Vi hörs!

Wiotti