Heja Sverige!

Förra veckan levererade den ena banken på mina system som förväntat, Bryssel ledde V75-1 från start till mål. Mina två andra spikar skötte sig inte och en sexa och femmor blev det som bäst på systemen. I onsdags skötte jag mig inte heller fullt ut. Jättefavoriten Victory Kåsgård var en av mina spikar och där blev det startgalopp. Nya tag denna helg och det är bara att hänga på våra andelar i butiken eller på ATG Tillsammans.

Besök på Färjestad i måndags och från tävlingarna lyfter jag upp Per Ludvig Nilsens Vollanfaks, en häst som alltid visat fart men också en osäkerhet som han aldrig tycktes växa ifrån. I ny regi så behövde han två starter för att hitta sig själv och han imponerade storligen på mig nu i den tredje. Bakom Vollanfaks gick Perra Thuressons Fröyns Nora riktigt starkt, Perra har form på stallet och har i år kört in nästan 200.000. Snyggt jobbat… Bland övriga så imponerade Bravivivicimo, hon var helt överlägsen i ett billigt stolopp men som hon såg ut så duger hon gott i lopp med lite högre prissumma.

Igår var det PlayOff till fotbolls VM i Ryssland. Jag var på plats på ett magiskt Friends Arena och bevittnade hur Sverige betvingade storfavoriten Italien.

IMG_4823

Perfekt inför returen med seger och inget insläppt mål på hemmaplan. Nu tror jag ändå att det blir väldigt tufft att ta sig vidare men man kan ju alltid hoppas och än är det ju inte alls kört, eller hur! Sverige måste dock lyfta spelet mycket bättre än man gjorde sista 35min på Friends igår, med den typen av försvarsspel kan man aldrig stå emot Italien i 90 min. Hoppas Italien blir lite skärrade på hemmaplan och att Sverige kan vårda bollen som i första halvlek igår. Det blir spännande på måndag kväll!

Min enkelrad till Eskilstuna. V75-1 1 Linus Boy-Form, läge och kusk som talar för seger. V75-2 11 Very Kronos-osäker kuse som är topp tre i kullen. V75-3 4 Charrua Forlan-hoppas på spets och värd en V75 seger nu. V75-4 9 Glenn Boko-fortsätter jag att tjata om, en jätte fin häst som körs av en toppkusk. V75-5 5 Hållihop-möter tuffare motstånd men från ett bra läge tror jag på Värmlands seger V75-6 4 Massitj-toppform och får loppet. V75-7 11 Titan Brodde-har alltid visat kapacitet, i ny regi så ser han dessutom lysande ut. Oberörd i mål senast, intressant trots läget.

Wiottis Winnare

Bergsåker lopp 5 V75-1

1 Linus Boy spikade jag senast och var till att börja med rätt besviken över att han inte höll undan efter att ha gått i ledningen. Från stallet kom i efterhand rapporter om att banan på Örebro inte passade perfekt och han fick i ärlighetens namn öppna lite väl tufft. Nu har han åter Björn Goop i sulkyn. Spår 1 är troligen det bästa han kunde få och vi såg ju Björns lösning från samma läge förra helgen. Jag är efter moget övervägande inne på att Linus Boy leder V75-1 från start till mål. Värsta motbudet 6 Springover har också ett bra läge och skulle han ta sig förbi Linus i starten då blir det såklart tufft för min spik.

Wiottis Wägran

Eskilstuna Lopp 11 V75-7

1 Carmine AM är en otroligt fin häst som gjorde en oerhört imponerande prestation senast. Han kuskförstärks med Jorma denna gång men jag tycker ändå att han blir för hårt spelad. Femåringen har en aktion som inte är alldeles enkel och från spår 1 över kort distans så är jag inne på att han får det tufft. Jag står över Carmine AM i helgen väl medveten om att han med toktempo på loppet kan spurta ned allt till slut. Runt 20% på strecken är för mycket.

Wiottis Warning

Eskilstuna Lopp 10 V75-6

4 Massitj tycker jag har sett fin ut en längre tid. Han har haft lite kluriga lägen på V75 och fått snälla lopp. Har han inte suttit fast till slut så har han levererat bra avslutningar. Nu har han bra spår och är betydligt startsnabbare än vad man verkar lyfta fram i alla tips. Jag är rätt säker på att han kommer att hålla ut favoriten från början. Risken är väl att han inte tar sig förbi Silver Annie men mina alternativa scenarion är att han hamnar i rygg på ledande favoriten I´m Just a Sund, som han släpper till efter att själv ha blivit släppt av Silver Annie. En andra möjlighet är att I´m Just a Sund släpps till spets av Silver Annie och att Massitj sitter i 2 par utv. I båda fallen ser jag Marciano utvändigt om favoriten och Adrian vet vi ju håller upp tempot. Örjan kommer som vanligt till slut och måttar in segern på linjen. Massitj är intressant till 4%.

..håller en slant på 3 Selmer I H i V75-6 på Söndag. Gillar också 8 Global Trust i V75-5, tycker att han har bra chans trots läget. Dubblar med favoriten Disco Volante på systemet.

Vi hörs!

Wiotti