Hoppas rida på vågen!

 

Vilken höjdare det blev i lördags, trots att vädrets makter ställde till det fick vi bevittna bra och spännande tävlingar på Färjestad. Guldloppet med On Track Piraten och Anna Mix gjorde ingen besviken. Snygga hemmasegrar för Bryssel och Fossens Bonus värmde också lite extra.

Spelmässigt blev det dessutom en toppenkväll. Med fyra rätt på enkelraden, som jag lämnade här i bloggen förra helgen, så var det som upplagt för att casha in. Med några bra spel innan V75 så blev det också en hygglig slant på Finnskogs Fokus och en bra rak DD på Bryssel och Fossens Bonus. På V75 slank tyvärr Ulf Ohlsson och Come Back igenom mitt nät. Inte den svåraste hästen i omgången och när det bara är en vinnare och dessutom jackpot så känns det extra surt. Sexor på både andelspelet i butiken och på systemet vi gjorde på plats värmde trots allt och gav ytterligare deg på kontot.

Nu får vi se om man kan rida på vågen även denna lördag. V75 tävlingar på Åby brukar inte vara så lätt och mitt onda öga till open stretch sitter fortfarande i.

Min enkelrad till eftermiddagens V75:a. V75-1 6 Saul-rätt distans, Örjan till spets. V75-2 6 Thaiger Exclusive-Kvar i klassen, mot ledningen. V75-3 10 Spring Erom-visar fortsatt toppform, alltid med skor, spurtar till seger. V75-4 7 Pense Kloster-segermaskin med bra uppgift. V75-5 9 Replay Pellini-gjort det bra i två starter på slutet, värd seger nu. V75-6 12 Going To Press-fruktansvärt bra efter galopp senast. V75-7 2 Slide So Easy-perfekt läge, spets och bra segerchans trots skor.

Wiottis Winnare

Åby Lopp 6 V75-2

6 Thaiger Exclusive galopperade bort sig som storfavorit på V75 senast. Var då streckad på över 50% i Bronsdivisonens final. Han är kvar i klassen men inte alls lika hårt streckad i eftermiddag. Motståndet ser ungefär likvärdigt och skotvånget bekymrar honom inte. Klart är att det inte är positivt med galopp i senaste starten men jag tror att han trivs lite sämre på Valla, han blev dessutom lite väl laddad och det ändade i galopp. Jag har fortsatt tro på honom och inbillar mig att han kommer att bli säkrare på benen med skorna på hovarna. Peter har förmodligen någon plan för att inte få honom lika uppjagad och dessutom tror jag att Åby travet är en fördel i jämförelse med hans gamla hemma bana Valla. Det bör också vara ledigt i dödens och därifrån tror jag att han reglerar fältet och tar en säker seger.

Wiottis Wägran

Åby Lopp 7 V75-3

3 Nahar jag fortsätter att dissa den forne elitloppsvinnaren. Motståndet skrämmer kanske inte men med skor på hovarna och en sällan skådad ojämnhet så tycker i alla fall jag att som andra handare bakom Volstead är han totalt ointressant. Som 5:e – 6:e häst i min ranking får han inte plats på något system.

Wiottis Warning

Åby Lopp 10 V75-6

12 Going To Press är onödigt bortglömd tycker jag. Tappade många meter på galopp strax efter start senast. 15,0/2200m visade min klocka och det var med flera spår sista varvet. Han så dessutom obrukad ut över linjen. En treåring med bakspår på 20 över lång distans är väl egentligen inget bra spelobjekt men intrycket från senast består och han måste bara duga här till endast 3%

..julruschen är i fullgång. Kul med drag i butiken, glada kunder och god mat, hoppas vi får en gnutta snö också.

Vi hörs!

Wiotti