Kriteriehelg.

Efter några veckor med bra ideer och pengar in på andelarna varje gång så blev det bottennapp i lördags. Tur att man var på ICA:s 100år firande istället för på Färjestad, kunde ha blivit riktigt dyrt annars. Ett rätt på enkelraden och rejäla tabbar i analyserna. Jag trodde absolut inget på Odin Tabac och han fick ett eget omnämnande under Wägran, undrar hur många i procent som vunnit när jag dissat under den rubriken. Känns ju som flera än de jag nämnt som spikar tyvärr☹

Jag hade ingen känsla för Obi Degato och inte heller någon speciell tro på Your Highness, båda gjorde topplopp och det är bara att lyfta på kepsen för stall Goop. En som däremot gick bra efter sstartgalopp var Global Trackmaster, han har inte många övermän i den klass han befinner sig i och där har Magnus en riktigt stjärna att ta vara på. Wellino Avenue fick det serverat men han är verkligen bra och tog en säker favorit seger. Flashing Boko var grym som tvåa och han förlorar inte nästa start. Grym var också Global Republic i V75-1, strålande på en låg 11 tid, respekt.

I onsdags var vi tillbaka på vinstspåret. 6 sjuor och en drös med sexor gav dryga 8 lax in till andelsägarna att dela på. Synd att Global Trader bara satt som första reserv☹

Nästa vecka är det dags att starta upp ATG TILLSAMMANS för mina andelar. Till att börja med blir det den stora andelen för 4-500:- som kommer att gå att köpa via nätet. Faller det väl ut så får vi se hur vi gör, kanske kommer det något mindre system både från mig och någon av våra andra andelsläggare.

Min enkelrad till kriteriehelgens V75:a. V75-1 3 Tellmeastory-har jag haft ett gott öga till länge, stark och rejäl. V75-2 1 Readly Express-say no more! V75-3 2 Zenit Brick-håller absolut toppform och blir svårslagen. V75-4 4 Global Trustworthy-äntligen ett tilltalande läge, bäst i kullen? V75-5 11 Palermo Broline-visar toppform, dags för V75 seger nu trots bakspåret. V75-6 3 Bålsta Palema-bäst i ledningen, biter ifrån sig hela vägen? V75-7 4 Hard Times-snabb ut, rejäl från spets senast, bra segerchans.

Wiottis Winnare

Solvalla Lopp 6 V75-2

1 Readly Express är väldigt svår att gå emot. Har aldrig varit sämre än två och har ju varit överlägsen i sin kull. Han var dessutom enormt bra när han höll undan för Twister Bi på världsrekordtid. Jag var på plats i Stockholm den onsdagen och det var en av de häftigaste upploppsdueller jag sett på en travbana. Twister Bi har visat att han duger i Europaeliten och det gör givetvis Readley också. Bara fem motståndare nu och innerspår som han säkerligen förvaltar till ledningen i ett tidigt skede. Oavsett hur snabb ut han är så lär han inte bli fast i det lilla fältet och han vinner från alla positioner.

Wiottis Wägran

Solvalla Lopp 7 V75-3

1 Officer C.D har ett perfekt spår för att förvalta till ledningen. Senast fick han attackera bakifrån och visade finfin form när han spurtade bra bakom Global Republic. Då hade det varit rejält tempo hela vägen och Officer behövde inte göra något. I år är inte segerprocenten specielt hög och känslan är att han har lite svårt att vinna i den klass han befinner sig. Körs han i ledningen så lär han inte få vara ifred, Queer Fish är ju med i loppet. Jag tycker att Officer C.D är för mycket streckad och jag väljer att stå över.

Wiottis Warning

Solvalla Lopp 11 V75-7

3 Black Talisman tycker jag är en fin häst. Jag såg honom första gången under Oslo GP dagen då vann han överlägset från ett byngligt utgångsläge. Efter det har det inte blivit någon seger och han har väl i ärlighetens namn varit lite seg. Nu är det körspö för första gången, det ryktas om barfota runt om, även det för första gången. Läget är bra, han är mycket snabb ut och kan välja om han skall gå i ledningen eller köras i ryggar. Magnus Teien Gundersen är en vass kusk och till 4% känns ekipaget mycket intressant.

..ny V75:a imorgon söndag. Provar troligen med 3 Liam Dana som bank i V75-2. Oscar J i sulkyn är näst intill jackpot det.

.. 4 Global Trust var jag väldigt inne på Senast, då blev det startgalopp och jag misstänker att det var barfotabalansen som ställde till det. Hästen är ruggigt kapabel och vinner V75-5 imorgon.

..kriteriet är morgondagens diamant! Min vinnare är 7 Villiam, jag tycker att han var väldigt stark i försöket och trots ett lite luritg spår imorgon så är jag inne på att han ramlar ned i ett bra läge. Very Kronos kan vara borta när bilen släpper och Coin Perdu kanske inte blir släppt till ledningen denna gång. Jag håller på storloppsspecialist Nurmos.

Vi hörs!

Wiotti