Lördags tankar!

Förra helgens V75 omgång såg Nuncio som stor favorit, han infriade utan problem och det bådar gott inför våren och sommarens stora lopp. Visst ser han som vanligt lite knepig ut men han sprang ju inte alls på tvären på samma sätt som han gjorde i kurvorna vid flera tillfällen ifjol. Jag har lite svårt att se att han skall få ett sämre år i år än det han hade 2016.

V75 omgången i lördags gav bra betalt trots att Nuncio vann som megalampa. Utdelningen får nog tillskrivas banan som inte höll måttet. Nu har vi haft ett antal travdagar med underlag som är både tungt, skitigt och i vissa fall farligt. Vädret råder vi inte över och banpersonalen får oförtjänt kritik tycker jag. Från Axevalla tar jag med mig Make It Quick som gjorde ett topplopp efter tappstart. Mood Indigo gick rejält i spåren från den absoluta kön sista varvet. Vinner nästa start, speciellt om han får på sig det helstängda från ett öppet spår. Mitt V75 system lyckades inte fullt ut och Önas Ida fanns inte streckad på något system trots stor gardering. Hemma hästarna hade det tungt, Västerbo Realhigh blev för het i ledningen efter att Jenny kört honom till spets efter en bit. Vi glömmer den starten och han kommer säkert igen. Louvisa Trot fick ett perfekt lopp i andra utvändigt men orkade inte sista 100 och blev oplacerad. Kick start My Heart fick ett väldigt struligt lopp med idel störningar, tempot passade heller inte Maria Svalas häst och han räckte inte till i avslutningen men lyckades ändå knipa en peng.

Svåra spelomgångar har vi fått dras med under någon vecka nu. V64 ger bra i stort sett varje dag, om det ens finns någon rätt rad. I söndags hittades inga rader med sex rätt på Örebro. Våra andelar lyckades få några fyror och dryga 5000:- in. Men va f-n skulle man inte kunna använda sig av hästar man lagt in i ”att följa” listan som spikar???

IMG_4150

Eskilstuna i eftermiddag och jag tippar på att utdelning blir helt ok utan att nå de höga höjder som gör en ekonomiskt oberoende. Enkelraden ser ut som följer, V75-1 1 Fly The World-härdad mot guldhästar, spurtar till seger. V75-2 5 New Flame-bra läge och bättre med lopp i kroppen. V75-3 5 On Track Piraten-släpps till spets igen, spel mot ett mål. V75-4 2 Alorac Mathbell-skrik senast, väl bortglömd nu! V75-5 2 Cash a Cheque Em-jag gissar på spets och då är det bra chans. V75-6 6 Rigel Face-bästa hästen men för osäker för att banka. V75-7 4 Make It Quick-äntligen passande läge, värd seger nu.

Wiottis Winnare

Eskilstuna Lopp 7 V75-3

5 On Track Piraten han visar inget som tyder på varken ofräschör eller formtapp, så länge som han bara vinner så fortsätter jag att spika. Vintermotståndet passr honom fint, läget är bra och distansen klarar han utan problem. Visst kommer han allt närmare en förlust men jag har ingen feeling för att den kommer i eftermiddag. Lämnas som vanligt ensam på systemet.

Wiottis Wägran

Eskilstuna Lopp 8 V75-4

3 The Swede har jag haft lite svårt att ta till mig. Han gör ofta bra lopp men min känsla är att han har lite svårt att sticka nosen först när han som nu möter ett helt fält av jämnbördiga eller till och med lite vassare. Jag har en ruggig respekt för Håkan Arvidssons känsla för att finna hästar med utvecklingspotential och The Swede är ett exempel, rejäla Basic är ett annat. Nu är det voltstart som gäller, vilket ökar galopprisken och amerikavagnen lämnas i stallet. Det är heller inte BG som kör The Swede denna gång. Jag streckar många men Inte The Swede i V75-4.

Wiottis Warning

Åby Lopp 11 V75-7

4 Make It Quick Jag har varit inne på Make it Quick i några starter nu men han har inte riktigt fått till det. En av anledningarna är att han är relativt långsam från start och haft lägen som missgynnat honom rejält. Näst senast imponerade han i dödens och senast gjorde han ett topplopp efter att kusken missade rejält i starten. Nu hoppas jag att spår 3 ger honom en fin resa i högt tempo och även om motståndet är tufft så ser jag Make It Quick som ett intressant skrällbud i V75 7. Endast streckad på 3% i nuläget.

.. Västerbo Eve startar igen, nu är det lunchlopp på Axevalla på måndag. Spår 1 på 20m tillägg är såklart inte optimalt och med tanke på hur hon kommit iväg i sina senaste voltstartslopp, så blir det nog en position lång ned i kön. Hon får ändå en chans till av mig men spelas inte till under 20ggr.

..En annan av mina följe hästar Bouncing Hill fick som väntat trafik problem i onsdags. Jag tycker att han återigen stod för en gedigen insats och han står kvar på min nästa gång lista.

..på måndag är det äntligen dags för Färjestadstravet igen. Jag vill varna för 8 Löpeld i V64-2. Han hade haft två raka, inför senast, om det inte varit för hans osäkerhet. På Romme näst senast så hade han landat på en låg 27 tid. Senast var han ute över opassande kort distans och gjorde det bra. Jag hade 24 s.800 och då höll han ihop travet helt ok. Dags för seger nu. 5 All Star Man i V64-3 gjorde två bra insatser på Färjestad efter vila innan han drog till Bjerke och tog en snygg spurtseger. Visade 15 s.800 och kopplade knappt men säkert grepp sista biten. Jag hoppas han blir bortglömd nu trots senaste insatsen och från ett perfekt läge ger jag Emma Ivarsson goda segerchanser.

 

Vi hörs!

Wiotti