Norsk 75:a

Ont om tid till bloggen idag. Intressanta tävlingar i Norge och det brukar också bli rätt bra utdelningar när Momarken kör V75.

Enkelraden ser då ut som följer, V75-1 10 Frankie Brodde-grymt intryck senast, rätt favorit och toppchans. V75-2 15 Indor Voices-mycket intressant på strecken nu, bara rundar detta gäng. V75-3 4 British Steel-behöver lite hjälp men oerhört vass på speed. V75-4 8 Solör Stegg-hoppas han hittat rätt form nu, minns loppet mot Tekno Odin 1/10. V75-5 6 Ferrari B.R-topphäst, norges bästa fyraåring.V75-6 9 Mosaique Face-möter inget, bör vara överlägsen trots årsdebut. V75-7 3 Carlos Milo-lättare emot, intressant läge?

Wiottis Winnare

Momarken Lopp 10 V75-6

9 Mosaique Face bakspår på 1600 är ju inte riktigt melodin för en spik på V75 men jag tror att stjärnan från Skåne trots allt löser uppgiften. Kolgjinis stallform är enorm för dagen och det är en anledning så god som någon. Jag tror att han möter hästar som han känner att han rår på och då höjer han sig ett snäpp. Att det är årsdebut brukar ju vara en anledning till att dra öronen åt sig men för Mosaique Face del så tycker jag att det är en fördel. Han är förhoppningsvis 100% fräsch och dessutom löpsugen. Motståndet är bara ljummet och han bör vinna detta från dödens. Hoppas det blir barfota runt om.

Wiottis Wägran

Momarken lopp 9 V75-5 V75-4

2 Ulisse Kronos har blivit stor favorit i V75-5. Senaste insatsen sitter kvar på mångas näthinnor och den kan ingen ta ifrån honom. Skillnaden idag är att distansen är kortare vilket jag tror missgynnar, bilstart blir mera stressigt för honom och hans knepiga aktion, det betyder ökad galopp risk. Dessutom möter han en miinst lika bra eller förmodligen bättre häst än honom själv. Skulle tro att Ferrari B.R håller minst samma klass som Magic Happens som stod 20m på Ulisse senast. Jag tycker inte Luddes talang skall vara favorit här väljer honom som ett av fyra till fem garderingar bakom spiken/u-hästen Ferrari B.R

Wiottis Warning

Momarken Lopp 11 V75-7

3 Carlos Milo känns intressant här, han är stark och rejäl, härdats i V75 mot tuffare motstånd än det han möter här. Han har inte alltid fräschören med sig men det ser bra ut för dagen. Det luktar hård laddning från start bland konkurrenterna och det skall gynna Carlos som alltid går till mål. Han mötte Xantis Amazing på Färjestads V75 i slutet av januari, avslutade då lika bra som henne men det skiljde samma längd i mål som det gjorde när de följde ryggar i sista sväng. Nu är läget betydligt bättre för Carlos och distansen mera passande för honom. Ryktet säger också att det skall bli skoryck. 3% känns otroligt spelvärt!

.. Re Doc på V75 Örebro imorgon så otroligt tapper senast, spets och slut nu! Grinnebys Orion blir mina 2:a spik, laddad i V75 senast

..som jag nämnde förra veckan, är lite halvtrött på domare och filmningar. Vardy/Nasri i veckan blir man ju bara trött på.

..go stämning i arenan i torsdags! Härligt med FBK till kvartsfinal men mot HV blir det allt tufft, hoppas vi får med en match i alla fall. Med vårt power play blir det inget avancemang!

 

Vi hörs!

Wiotti