November blogg!

Förra veckan blev det full pott för ett av mina andelsystem på Jägersro. Runt 6000:-/andel spottar man inte åt. De andra två systemen gav lite kaffepengar tillbaka. På söndag var det precis som alla andra tippare 7 rätt på systemet. Inga pengar att orda om tillbaka utan lite insats reducering bara. I onsdags så tappade jag bort 12 Venere Lux i avd.1 och fick nöja mig med 7 rätt.

I lördags var det V65 tävlingar och Oktoberfest på Färjestadstarvet. Bra arrangemang och trevliga lopp gjorde lördagsupplevelsen perfekt. Spelet gick också hyggligt så då är humöret på topp långt in på natten. Benzon vann med Racer Reo som var totalt överlägsen och imponerade. Jakobssons Charlock Viking tycker jag också satte avtryck i mitt minne.

Romme körde V64 igår kväll. Tre av sex lopp inom streckspelet var inte fyllda och spelvärdet vid sådana omgångar tär på spelarkåren. Skall travsporten få en vändning i antalet hästar som föds varje år så krävs det strategi förändringar i alla led. Om inte vi får ordning på ekonomin, möjligheten att föda upp och äga häst så blir det hemskt svårt att rekrytera nya ägare. I slutändan så kommer vi till den krassa sanningen att det totala antalet lopp och tävlingsdagar måste begränsas. Jag läste också om nedgången av B-tränare i vårt land. Vad gör de styrande för att denna dal av hästsporten inte helt skall dö ut? Kan det bli något nytt spel, kanske blir det 106 där du vinner på 10,9,8,7och 6 rätt eller varför inte ”FinFemFel” där man skall hitta 5 oplacerade hästar i fem raka lopp, vinnaren tar hela potten och om det inte finns någon vinnare så går potten vidare till ”skottårsjackpot” 29/2 2020.

Min enkelrad till Bergsåkers V75 omgång. V75-1 1 Bryssel-kapabel och bra häst med fint utgångsläge. V75-2 1 Global Trackmaster-går han felfritt så blir det Värmlandsseger. V75-3 4 Gustav E-helt rätt favorit. V75-4 15 Olympia Gold-intressant med ny kusk. V75-5 5 Angel Of Attack-gör det jätte bra i V75 varje gång, spets? V75-6 6 Nuncio-tippar jag i ett öppet lopp eftersom han inte är favorit. V75-7 3 Global Science-leder från start till mål.

Wiottis Winnare

Bergsåker lopp 5 V75-1

1 Bryssel har jag ett väldigt gott öga till och spelar för det mesta när han kommer till start. Bryssel har problem med fräschören och får nästan aldrig starta kontinuerligt. Ifjol så testade han derbykval och han var dessutom på Vincennes i Grand Prix De L´U.E.T, lite skillnad på motstånd mot det han möter idag. Jag inbillar mig att spår 1 är helt perfekt, han borde gå felfritt och spetschansen ser ut att vara god. Björn låter också uppåt när han kommenterar Bryssels chanser. Distansen passar bra och motståndet är i ärlighetens namn inte så värst namnkunnigt. Om Bryssel inte klarar sig runt utan galopp så är loppet väldigt öppet och skulle kräva många streck så jag väljer att spika.

Wiottis Wägran

Bergsåker lopp 9 V75-5

10 Dont Mind Me är för stunden lite mera streckad än Angel of Attack och andrahandare bakom Michelangelo Ås. Han såg otroligt fin ut från ledningen senast men mötte då ”inget”. Gången för fick han ett jättefint lopp i andra par utvändigt men såg inte direkt segervillig ut när han kom in på upploppet. Visst, det var första loppet efter frånvaro men prestationen var inte tillräcklig för att tillfredsställa mig. Nu är det bakspår på tillägg över kort distans och han skulle nog vara streckad på ungefär halva procenten tycker jag. Vi får se om det blir något streck på Redens femåring i eftermiddag.

Wiottis Warning

Bergsåker Lopp 8 V75-5

15 Olympia Gold tycker jag såg jättefin ut efter ett struligt sista halvvarv i sto-sm. Jag hade lite feeling för att hon skulle kunna skrälla även i det loppet men upplägget blev försiktigt från Per Linderoth och det var väl klokt med tanke på motståndet då. Hon gick i alla fall med full fart över mål och visade 10 s.800. Näst senast så avslutade hon rejält från kön på en plaskig V75-bana i Skellefteå. Läget nu är likvärdigt och bortsett från Izzy så ser inte motståndet värre ut. Extra intressant är att Erik Adielsson sitter upp för första gången.

..jag fortsätter att kämpa med  1 Sloppy Joe i söndags V75:ans 7:e avdelning. Han har ännu en gång fått spår ett och det passar väl så där. Dags att ha lite flyt nu och då vinner han.

..FBK åkte på en förlust igår kväll. Djurgården var fruktansvärt imponerande i första perioden och FBK var helt överkörda. Matchen svängde märkligt nog och det hade inte varit omöjligt för Karlstadslaget att komma ikapp och få med sig någon poäng. Ikväll är det returmatch och resultatet kan absolut gå FBK:s väg. Efter att ha sett en hel del matcher i SHL så är jag mest imponerad av Växjö som är väldigt stabila och har en hög lägsta nivå. Djurgården kommer också att bli svårslagna i varje omgång oavsett vilket lag de möter. Utöver dessa två så är jag riktigt imponerad av FBK, spelar kul ishockey och verkar ha en glädje som sprider sig över hela organisationen. Härligt!

Vi hörs!

Wiotti