Nytt år nya möjligheter!

Ett år är återigen till ända och vi ger oss orädda in i 2018. Vad har varit bäst och vad har varit sämst när det gäller mitt travår 2017. Vad kommer jag ihåg som toppar och dalar i övrigt. Årskrönikor är egentligen inte min starka sida eller det är egentligen galor jag har svårt för. Årskrönikor som TV sportens eller OS eller varför inte travsportens årskrönikor det är väldigt kul att minnas till bilder eller text. Vad är det då jag minns som det bästa med mitt travår 2017. Ja, Bold Eagels elitloppsförsök är omöjligt att glömma. Att på plats få bevittna den prestationen utvändigt ledaren, sista varvet efter 08,0 och som han såg ut! Jag kan fortfarande komma ihåg känslan av hur overkligt bra Bold Eagle kändes. Ett lopp jag aldrig kommer att glömma. En annan mycket positiv upplevelse var när jag och en kompis tog oss till Solvalla en onsdag kväll i augusti. Att få bevittna mötet och kampen mellan Readly Express och Twister Bi på plats, två fantastiska hästar satta absolut toppform till loppet. Att Twister Bi ens skulle vara i närheten av Readly Express när han fick ledningen det tycker jag fortfarande är helt otroligt. Vad har då varit det sämsta under 2017. Jag tycker att ett missat spel inte är något att varken komma ihåg eller gråta över, för detta med spel är faktiskt ett tidsfördriv, intresse och spänningsmoment i livet. Men jag kan denna gång inte låta bli att hålla ett spelminne som årets sämsta. Det var en lördag i början av juni och vi är några kompisar som varit i Skåne och bevittnat Nordea Masters i golf. På väg hem i bilen så sätter vi ihop ett system tillsammans som stannar på 6 rätt. Missen kom i avdelning 6 och hästen hette Muscle Hustle. Muscle vinner senare under året Norrlands Grand Prix, en avdelning i Åby Stora och är tvåa i sprintermästaren. Så här i efterhan är det otroligt att han fick ge 30ggr och att jag missade honom på sex streck. Extra surt var det att han på mitt andelssytem på jobbet satt som första reserv med fem ordinarie streck men att jag senare under dagen streckade Berghs andra häst, Mindyourvalue W.F, som sjätte streck och behöll Muscle som reserv. Utdelningen för 7 rätt var drygt 2 miljoner.

Efter att familjen dragits med en rejäl influensa släng under julhelgen och knappt varit utanför husets väggar så fick dottern den briljanta ideen att vi skulle göra något extra kul på nyår, förslaget var att fira in 2018 i London. Sagt och gjort ut på nätet och leta flygbiljetter och boende. På annadagen var resan fixad och på lördag morgon lyfte vi från Gardemoen mot London. Lördag eftermiddag tillbringade vi på Stamford Bridge där vi såg Chelsea köra över Stoke.

chelsea

Lördag och nyårsafton avslutades ute på Londons gator och det enorma fyrverkeri som årligen skjuts upp från området kring London Eye.

londoneye

På nyårsdagen kopplade vi av med några timmar i Londons shopping kvarter och på kvällen musicalen Wicked på Apollo Victoria  Theatre

wicked

Min enkelrad till Bergsåker. V75-1 15 Geisha Boko-Har visat fin form på slutet och rundar allt. V75-2 2 Twinkle Kronos-satt fast med allt sparat senast och såg fin ut, bra läge här. V75-3 5 Zenit Brick-fortsatt toppform, helt rätt storfavorit. V75-4 14 Moe Svarten – alltid fördel norska gäster i denna typ av lopp? V75-5 2 Angel Of Attack – mot spets och väldigt svårslagen, väl mycket streckad. V75-6 3 Persos Smokie – rätt favorit från bra spår. V75-7 4 Harmon Boko – intressant på strecken, utvecklingsbar häst.

Wiottis Winnare

Bergsåker Lopp 7 V75-3

5 Zenit Brick visar ingen sviktande form och verkar tåla både täta starter och näst intill vilket upplägg som helst. Visst finns risken att han får göra loppet utvändigt om Digital Ink men jag tror inte det har någon som helst betydelse. Zenit Brick har toppchans oavsett löpningsförlopp och är dagens bästa bank.

Wiottis Wägran

Bergsåker Lopp 11 V75-7

1 Jaques Noir har blivit favorit i avslutningen. Jag tycker det är aningen märkligt och det är mycket möjligt att det kommer att ändra sig under dagen. I en omgång som ser hyggligt lättlöst ut så har jag svårt att hitta någon kuse som är så där vansinnigt fel spelad. Jaques har absolut chans i sitt lopp men att han är favorit tycker jag är fel. Ett streck på systemet men inte min första häst och inget DD streck på honom.

Wiottis Warning

Bergsåker Lopp 11 V75-7

4 Harmon Boko tycker jag är en jättefin häst. För tre starter sedan så är jag näst intill övertygad om att han tagit ned norske kriterievinnaren Hard Times från dödens. Näst senast bestämde Calle Crown i ledningen och det var omöjligt att ta något i en mycket snabb avslutning. Senast så följde han bra bakom finska stjärnan Hotshot Luca. Även om han möter äldre konkurrenter nu så känns motståndet lite enklare än på slutet och läget är perfekt. Intressant till 6%

..tuff natt med finalen i junior VM. Trist att våra små-kronor inte orkade knyta ihop säcken. Trots allt en riktigt rejäl insats och små marginaler som avgör.

Vi hörs!

Wiotti