Onsdags blogg!

I förra veckan gjorde jag och en kompis en onsdagsutflykt till Solvalla. Målet var såklart att bevittna Jubileumspokalen på plats. Jag kan säga att vi inte blev besvikna! Vilket lopp det blev, en kamp mellan två av världens i nuläget bästa hästar. Jag trodde nog att Readly Express skulle få svårt att hålla ut startkanonen Twister Bi, så blev det inte alls utan Nurmos underbara 5:åring spetsade mycket enkelt. Twister Bi fick trava utvändigt hela loppet och borde ha fått problem 100-150 kvar, men icke Twister Bi sög sig närmare och närmare. Vid målgången skiljde det inte mycket och på fantastiska vinnartiden 09,9/2140m var Readly Express omutlig. Två otroliga travhästar i ett lopp som jag sent kommer att glömma.

I veckan har jag även besökt både Årjäng och Färjestad. Spelmässigt har omgångarna varit iskalla men det har varit en hel del vassa prestationer

Från Årjäng så imponerades jag mest av Jakobssons duo Wellino Avenue och Magic Moves. Båda vann oberörda och duger definitivt på riksspelen under hösten. Mjölneröds Rigel Öyivind vann också enkelt efter en smörresa. Talang som vinner flera lopp inom kort. Måndagens Färjestadsomgång innehöll också några riktigt vassa prestationer. Chianti var helt överlägsen från ledningen och jag hoppas man testar kriteriekval med honom. Jakobsson var i hetluften igen, nu var det Global Trackmaster som imponerade. Han var helt överlägsen på 13,7/2140m och det var absolut inte slutsålt i mål. Fortsättning följer..

Efter en till synes perfekt genomförd säsong med mycket publik, bra väder och fina tävlingar fick vi som värnar om Arvikatravet lite smolk i glädjebägaren. Man säger oftast att all publicitet är bra publicitet men den gångna veckans artiklar i travronden och lokalpressen vill man ju helst undvika. Jag har inte insyn i varken händelser eller frågan och tycker bara det är beklagligt, mera än så berör jag inte ämnet.

Ikväll är det en av en radda V75:or de närmaste dagarna och jag kan bara prata ur min infallsvinkel och mig lockar det absolut inte. Lördagar är fullt tillräckligt för att inte vattna ur varumärket.

Dags för kval till Svenskt Travderby, spelomgången känns ju iskall men att få se så många fina hästar under en tävlingsdag är riktigt ögongodis. Jag har tidigt varit imponerad av Grant Boko och hållit honom som min derbyfavorit. Han har väl inte helt motsvarat mina förväntningar under året och jag kommer inte att missa honom på streckspelet men inser ju att det blir tufft för Reijos fyraåring.

Vi Hörs

Wiotti