Slätts perspektiv – Blogg 2….

…sitter på hotellrummet i Cascais och andas ut efter en grymt effektiv dag. Klockan är 01.26 svensk tid. Balkongdörren öppen. Portugisiska nattluften är magisk. Kommer nog skaffa mig ett ställe här en vacker dag. Avslappnat. Ett grandiost värdskap med betoning på omsorg, förnuft, tillit, värme och engagemang. Älskar Portugal.

 

…apropå värdskap. AIKs kommunikativa soppa runt tränarkarusellen Andreas Alm/Rickard Norling är penibel. Tänker inte kommentera det ytterligare. Schas!

 

…hästarna debuterade med beröm godkänt i veckan. O.M.Dont Cry sprang med full fart över linjen och hade 84 i puls efter racet. En fin tredjeplats blev resultatet. Anmäld till ett tufft 3-åringslopp på Solvalla nu på onsdag. O.M.Dustin lyftes fram som en av dagens bättre värmningar på Axevalla i tisdags och hans avslutning i underkant 13/s500 med dryga 10-fart inbakat längs den resan gör att vi ser fram emot nästa start som åter sker på Axevalla nu på tisdag och denna gång fick vi bricka 3 bakom bilen. Undrar om 15,5/2140a räcker för vinst? Hoppas!

 

…Kina kommer investera i 80 nya fotbollsarenor och 350 träningsanläggningar de kommande åren. Strax en stormakt inom sporten?

 

…EM-truppen presenterad. Gäsp. Den enda fråga jag ställt mig under de senaste åren gällande Halsduken är varför karln inte skaffat sig fler assisterande tränare för att bistå?

 

…missade Nuncios race under onsdagen, men fick rapporter som var i dur. Apbra blev kontentan. #hästenattslåielitloppet är ett understatement…

 

…Dami Im från Australien och Rysslands snubbe kommer gå en tät envig om vinsten i Eurovision. MEN den enda orsaken till varför jag kommer kolla stavas ändå Justin Timberlake som ”halftime act”. Timberlakes nya låt är genant vass. Lyssna. Ta in. Förstå. https://youtu.be/p5RobDomh5U

 

…hur Stefan Schwarz enklast kan beskrivas med ett ord? Integritet.

 

…hur svensk travsport enklast kan beskrivas med ett ord? Icke-transparent.

 

…kommer njuta av V75-4 till helgen. Vilka djur! Mitt drag i racet blir Erik. Inte hästen Erik. Inte heller Erik Adielsson, utan Erik Sting.

 

…apropå Portugal. Där förändrades skattelagstiftningen år 2009. Noll kronor i skatt på tjänstepensionen och 25 procent på den allmänna pensionen. Det privata pensionssparandet lockar. No shit, Sherlock!

 

…”Jag är Zlatan” har sålt i 700 000 exemplar i Sverige. Bara en sådan sak.

…nej; nu kryper jag till kojs. Haft en briljant dag. Fått prata och ventilera affärsutveckling, fått käka portugisisk ”seafood platter” och sett mina delägda hästar anmälda till nya race i kommande vecka. Aint life grand?!

 

…just det. Glöm inte Natalie de Vie i V75-5. Barfota runt om. Tidig, trots sin orutin!

 

…och kom ihåg en sak. Livet kommer alltid att vara i hög grad vad vi själva gör det…

 

/Andreas Slätt