SM lördag på Åby!

Mitt idrottsintresse är som ni säkert vet stort. Nu är det extra kul eftersom FBK går som tåget i SHL. Självförtroendet verkar obegränsat för närvarande och man verkar ju inte kunna förlora. Johan Ryno är otroligt bra och den rekrytering som för två år sedan verkade något övervärderad ser jag idag som grunden till ett nytt FBK. Jäklar va bra han är.

I La Liga så ångar Barcelona på för fullt. Spelet stämmer väl inte hundraprocentigt men man har haft rejält flyt och gått segrande ur alla strider man haft. Dessutom har Real Madrid tappat redan från början och halkat några poäng efter direkt. Ikväll är det upp till bevis då man skall till Madrid och möta Atletico.

Mitt travintresse sitter ju i sedan barnsben och för si sådär 20-25 år sedan så ägde jag och tränade min egen travhäst. Han var väl inget extra men vann i alla fall ett lopp. Nu har det blivit dags igen och tillsammans med några kompisar så har vi inhandlat en ettåring hos Jonas Moberg. Skall bli enormt kul att följa utveckling och ha något att tjata kring när man träffar gänget. Livi Oboy heter kusen!

Dålig utdelning på minna system förra helgen. Jag ärimponerad av Travronden som hade fem tipsettor i sin ranking förra lördagen. Jag promotar vårt ATG Tillsammans även denna helg. Systemet där kommer att kosta ungefär 500:-. ICA Kvantum Arvika söker man på bland lagen.

Min enkelrad till Skellefteås V75:a. V75-1 1 Handsome Brad-går bra varje gång och måste väl snart få vinna lopp. Spikförslag! V75-2 7 Candor Hall-Sofia Adolfssons val, det säger väl allt! V75-3 10 Olympia Gold-i ett öppet lopp varnar jag för hennne, såg fin ut och gjorde det bra i lördags. V75-4 8 Vikings Topline-rejäl häst under utveckling. V75-5 9 Glenn Boko-håller jag som en häst för klart högre klasser. V75-6 1 Readly Express-bara vinner! V75-7 2 Cab Hornline-minns jag från sommarens insats i Årjäng. Blir mycket svår att nå om han får ledningen. Ännu ett spikförslag!!

Wiottis Winnare

Åby Lopp 10 V75-6

1 Readly Express ja,det är ju egentligen inte mycket att orda om. Han har fått et bra läge och mot inte allt för startsnabba eller spetssugna konkurrenter så kan Jorma välja om han vill ladda för att ta ledningen direkt, eller ta det lite piano första biten och glida fram för att överta, innan Lars Ågren redovisat tidsnoteringen för första halvvarvet på Åby. Alla hästar kan vara sjuka eller galoppera och med Readly Express så måste det idag till något sådant oberäkneligt för att han skall förlora. Spik På torfavoriten på alla system för mig.

Wiottis Wägran

Åby Lopp 8 V75-4

12 Chianti är en utvecklingsbar treåring som har hamnat riktigt illa till här. Trots ett par strykningar så tror jag att det är en mastig uppgift att runda äldre konkurrenter över långdistans. Tycker det är fel att Stall Goops häst är favorit från detta läge. Loppet är öppet och ett streck som femma/sexa på kupongen får det bli men jag varnar för att det är en favorit i fara.

Wiottis Warning

Åby Lopp 8 V75-4

8 Vikings Topline tycker jag såg jättefin ut senast på Färjestad. Han ”åt upp” Gustavo Boko från utvändigt ledaren och vann med gott om krafter sparade. Under stochampionatshelgen i somras var han med i V75. Satt då kvar i tredje ytter när det kördes bakifrån varvet kvar. Vikings Topline blev fast med allt sparat och klättrade i ryggar via 12/800m den gången. Det känns som om det är en brant utvecklingskurva i rätt riktning för fyraåringen och även om Anders Svanstedt inte är någon av mina favorit kuskar så är spelprocenten klart tilltalande.

..denna vecka startar ett gäng med hästar som jag följt ordentligt under året. 5 Galactica i V75-3 har jag ju vurmat för i ett par års tid och hon har fyllt min spelkassa vid ett flertal tillfällen. Det intressanta är att hon utvecklat sin startsnabbhet och läget nu är perfekt. Hade jag vetat att hon varit i bästa form så skulle jag övervägt att spika, nu blir hon bara en av flera. 9 Glenn Boko i V75-4 har jag plussat för under året. Jag är säker på att han inte bara är en spetshäst och han har fin chans idag. 8 Magic Happens i samma lopp trodde jag skulle blomma ut rejält i år men han har varit en besvikelse. Det finns inombords men frågan är om och när han plockar fram det igen. 5 Gravity Falls har jag också spelat ett antal gånger under sommaren, han har tyvärr inte visat den rätta segergnistan och jag är inte säker på att han har den kapacitet som han ofta utstrålar. Gravity har dränerat spelakssan istället för att fylla på men jag streckar honom även idag.

..Åby med sina dubbla openstretch är fortsatt inte min favoritbana. Jag är väl för gammalmodig och fattar inte hur jag skall analysera loppen:(

Vi hörs!

Wiotti