Startid för V75 på Lördagar!

Dags igen att lufta sina synpunkter efter nästan två veckors eftertanke. När jag bloggade förra gången så var det från Malmö och Ribersborgsstranden. Felicia och Rut räckte inte riktigt fram till en topplacering i ponny SM men som stolt far konstaterar jag att det är en bra prestation och ta sig dit och en 18:e placering i consolation är i högsta grad godkänt. Kan väl konstatera att en familjemedlem inte är av samma åsikt:)

Efter ett år med starttid 16:20 för V75 så är diskussionen i travpress och på sociala medier given. Personligen så ägnar jag de flesta lördagar åt annat än att följa V75 direkt, däremot så ser jag alltid loppen i efterhand. För ett och ett halvt till två år sedan så var ju travintresset mycket svalt och då lockade inte ens eftersändningen. Det negativa med starttid 16:20 som jag ser det är när jag skall besöka en V75 dag på travbanan. Som exempel kommer det inte att vara till fördel när Färjestad skall köra sin V75 dag  1:a oktober. Mörker och kyla kommer att hålla mig och många besökare hemma. Att för banorna göra något bra publikarrangemang under hösten och vintern känns oerhört knepigt. Som ATG ombud så ökar kostnaden för personal med den sena starttiden, det har jag skrivit om i tidigare bloggar och behöver inte kommentera ytterligare. En mycket dålig affär är det i alla fall för oss. Jag skulle föredra att en V75 dag startade 12:30 med första start på V75 14:00. Då körs de flesta av årets V75 dagar i dagsljus. Under höst och vinter är tävlingarna klara innan SHL:s lördagsmatcher börjar och Zlatan bombar in målen i Premier League.

Förra lördagen var det ”dret” väder i Göteborg. Banan var det stora samtalsämnet och direkt kul såg det ju inte ut att köra där ute. Min spik i V75-1 lyckades inte komma rätt på det men i försök 2 och till lika V75-5 samt i skiljeheatet var han först i mål. Un Mec d´Heripre tog hem Åbys Stora! Snackisen i veckan har varit ändringen av balans till heat två. Irritationen över att inte informationen nått spelarna i tid har från några håll varit massiv. Jag tycker att det måste vara upp till tränaren att se till att hästägarna får ut så mycket som möjligt av sin häst. Det är ju faktiskt upplägget med samma hästar i två avdelningar inom V75 som ställer till problemet.

I helgen är det V75 tävlingar i Närke. För si så där 20 år sedan så var det självklart att sätta sig i bilen och köra till Örebro för att följa tävlingarna live. Tiderna förändras..

Min enkelrad ser ut som följer. V75-1 4 Al´s Winnermede – tuffaste hästen, van hårdare motstånd. V75-2 4 Fantasy River – kommer in i loppet när 1 och 2 fajtas om ledningen. V75-3 10 Standout – håller fin form, dags för första årssegern, Kihlström! V75-4 6 Sapajou – drar till spets och håller hela vägen. V75-5 2 Countdown Fougett – perfekt placerad favorit. V75-6 4 Makethemark – vinnarskalle som ser ut att gå på halvfart. V75-7 2 Victorious Star – härlig segerprocent, spåret emot.

Wiottis Winnare

Örrebro lopp 8 V75-4

6 Sapajou har inte fått till det hundraprocentigt på V75 tidigare men nu ser förutsättningarna riktigt bra ut. Adielsson är landets vassaste från springspår och Sapajou är kvick i benen. Motståndet i eftermiddag ser inte lika tufft ut som på slutet och kommer Sapajou till ledningen så måste han bli mycket svårpasserad. Av hästens 4 segrar har 3 kommit från ledningen. Intervjun med Stig H lät också positiv i gårdagens lunchsändning. Det blir spik i avdelning 4 i eftermiddag.

 

Wiottis Wägran

Örebro Lopp 7 V75-3

1 Stelton är knapp favorit i en jämn gulddivision. Hästen har inte vunnit i Sverige sedan december 2013 och från spår 1 hamnar han garanterat i kön. Stelton är skör och det är inte alls säkert att han fungerar lika bra idag som han gjorde senast. Iskall som favorit för mig och streckas på systemet som 7:e – 8:e häst.

Wiottis Warning

Örebro Lopp 7 V75-3

10 Standout fick som väntat rygg på ledaren senast. Han orkade inte riktigt haka på Volstead till slut och fick dessutom släppa On Track Piraten före sig i mål. Inga sådana djur med i loppet den här gången och trots läget så tycker jag att han skall ha chans i detta lite enklare sällskap. Rygg på startsnabba Knows Nothing och Coldtown kan bli perfekt. Örjan hittar ju vägar som leder till seger i de flesta lopp för tillfället.

..har varit på Färjestadstravet två måndagar efter deras sommaruppehåll. Härlig kvällsavkoppling och god mat betyder att det blir ett besök på måndag igen. Senast så var jag återigen ruggigt imponerad av Quantanamera, perfekt taktik av Berglöf gav en säker seger på vassa 12,5/2140m volt. I treåringsloppet gjorde Pacific W.F en vass prestation för Björn Goop sista 1300 i tredjespår och inte stort slagen som 4:a. 12,9/1300 duger i alla sammanhang framöver. Spelas i nästa start!

..Årjäng med V64 och DD imorgon. Får lägga lite tid på startlistan ikväll och sedan besluta mig för om det skall bli en tur västerut under söndags eftermiddagen.

..Silver till Sverige i OS-fotbollen för damer, skön prestation tycker jag!

..Fotbollsligorna drar igång en efter en. Zlatan var vass igår kväll för Man U. Tänk när Mourinho har spelat ihop laget.

 

Vi hörs!

Wiotti