Tillbaka efter vila!

Efter ett par hektiska helger där jag inte prioriterat mitt inlägg på denna sida så är det dags igen.

V75 finalerna 25/11 vill jag backa tillbaka till, framförallt för de fina prestationer som lagrat sig i minnet men också för min usla systemkonstruktion på V75. Om man tar det senaste först så är det en rejäl käftsmäll att bara nå 5 rätt när min bästa spik Global Takeover vinner till 10ggr pengarna, sedan vinner favoriter som Kash Brodda, Cab Hornline, Västerboonthenews och sist men inte minst Cyber Lane, usch så pinsamt. Bland prestationerna den eftermiddagen så är det ju omöjligt att inte nämna Cyber Lane, som han ser ut! Bara mosa motståndet från utvändigt ledaren och så lätt det såg ut, han blir oerhört intressant att följa nästa år. Hans startsnabbhet kommer att göra det lite enklare att växa in i högsta eliten. Mack Dragan visade en härlig inställning när han trots mördartempo enkelt höll undan från ledningen. Hästen var imponerande och kusk, Jepson, gjorde ett mycket gott jobb. Kash Brodda har jag många gånger nämnt i mina bloggar. Hon har grym inneboende kapacitet och hon har nog aldrig sett bättre ut än i denna start, många sköna kronor som väntar för hennes ägare framöver. Västerboonthenews är 9år men aldrig sett bättre ut. Han vinner numera lopp över alla distanser och visar en helt annan segervilja än tidigare, ett tränarjobb som verkligen är värt att lufta fram. Cab Hornline vann också sitt lopp väldigt lätt, han är svårslagen nu och speciellt när han når till ledningen. Vinner en final till i silver tror jag.

Måndag 27/11 var det dags för årets första Julbord på Färjestadstarvet. Smakade som vanligt utsökt och vi hade en trevlig kväll i goda vänners lag. Spelet gick fint och även om utdelningarna inte gjorde oss ekonomiskt oberoende så var det full pott på samtliga streckspel. Glädjande också att vår spik och nyckelhäst, Anders Johanssons Greenbank, gjorde ett gott intryck när han höll ifrån sig motståndarna från ledningen. Väl iordningställt och välförtjänt för Arvika hästen.

Förra onsdagen var det en fröjd att se Niclas Benzon snyggt styra in Alan Wadd till seger på V86. Perfekt med i ryggar sista 500 och avgjorde enkelt när Niclas gav honom full marschorder.

I lördags var det återigen dags att lämna V75 med svansen mellan benen. Två bra spikar i Angel Of Atack och Dante Boko ändade bara i 5 rätt, är det dålig systemkonstruktion så hjälper det inte att man prickar spikarna rätt.

Sveriges VM kvallottning utföll väl inte med högvinst för oss men det kunde varit värre. Tyskland var såklart en nitlott men från den seedningsgruppen var det väl bara Ryssland som man kunde önska sig, bland övriga var det väl hugget som stucket. México och Syd Korea kan jag för dåligt för att uttala mig men det känns väl inte som oöverkomligt samtidigt blir det säkert inte lätt heller.

Dags för min enkelrad till lördagens Åby tävlingar. V75-1 1 Global Trader-tror jag tar ledningen och därifrån blir han svår att slå. V75-2 1 Ile Sant Louise-har också bra chans att nå spets, jag var inte imponerad av henne senast men detta lopp känns ganska billigt. V75-3 2 Västerboonthenews-även om han går med skor så har jag svårt att inte ranka honom först efter de senaste prestationerna. V75-4 3 Kash Brodda-i absolut toppform, kan vinna oavsett position. V75-5 9 Valborg Marje-är mycket bättre än streckprocenten, skräll seger till Mangskog?. V75-6 3 Global Trust-mycket kapabel häst som jag har ett väldigt gott öga till. V75-7 1 Angel Of Attack-spets igen och mycket svårslagen även om distansen inte är hans bästa.

Wiottis Winnare

Åby lopp 7 V75-3

2 Västerboonthenews hade jag lite bryderier med tidigare i veckan. Jag var inte bekväm med att han skulle gå med skor. Nu har jag jobbat igenom lopparkivet och loppen från förra vintern med skor tycker jag är helt ok. Man skall också komma ihåg att i den form han är nu och den respekt han har hos sina konkurrenter är inte något han kunnat dra nytta av tidigare. Jag gissar att han kommer till spets efter att Untersteiner försäkrat sig om ryggen på favoriten. Det som skulle kunna stöka till det är om B.B.S Sugarlight öppnar som han kan, från spår fem just här på Åby och att Vidar Hop inte lugnar sig utan verkligen ger favoriten en match. Även om Västerboonthenews blir väldigt storfavorit så har han växt fram som den starkaste banken för mig idag.

Wiottis Wägran

Åby Lopp 5 V75-1

3 Wingait Erik la jag några kronor på förra lördagen. Jag tycker att han gav ett gott intryck och spurtade bra när luckan kom. Det som oroar var att Stefan Persson satt kvar när det kördes bakifrån och att han då sa att det kändes tomt i det läget. Loppet förra lördagen blev också i ärlighetens namn väldigt billigt. Nu har Erik spår 3 i volten, mitt utgångstips är att det blir omstart och att det då är väldigt stor galopprisk. Han har inte startat med voltstart sedan februari och han gjorde det i sina 5 första starter i livet sedan har det bara varit auto. Jag är inte tillfreds med att han är så mycket streckad och han kommer med på gardering som 5-6 häst.

Wiottis Warning

Åby Lopp 9 V75-5

9 Valborg Marje är kapabel och väldigt startsnabb. Just den egenskapen kanske inte hon har så mycket nytta av denna gång men det bör i alla fall betyda att hon kan få en fin position från sitt bakspår om Paw klistrar henne i ryggar. Hon satt fast med en hel del sparat senast och hon gjorde det bra i V75 bakom It´s Showtime Zaz i slutet av september. Det som är bra är också att hon oftast går med skor runt om. Jag tycker loppet idag ser ganska jämnt ut och blir det bra tempo på grejorna så hoppas jag att Paw hittar rätt väg och spurtar ned allt till slut. 3,5% på strecken är mumma!

..med risk för att få äta upp detta så vill jag nog hävda att dagen V75 omgång ser ganska lättlöst ut. Global trader i V75-1 har en bra kusk och ett läge som bör betyda ledningen. Han visar fin form och även om han inte är någon tiger sista biten så försvara han sig säkert till seger med Örjan”vet vart mållinjen är” Kihlström. I V75-2 så är det två stycken som höjer sig,1 Ile Saint Louise och 13 Camilla Higness. Bakom dessa är det hemskt öppet och det är möjligt att det är här vi skall jaga skrällen. V75-3 känns som min spik kommer att vinna. V75-4 ser ju Kash Brodda som mycket stor favorit, ni som följer mig här vet att jag håller henne väldigt högt. Bakom henne är 1 Well Done La Marc bäst,gör Kash bort sig så leder Björn hela vägen. I V75-5 jagar jag skrällen och håller på Valborg Marje. I V75-6 startar ännu en häst som jag vurmar för varje gång,3 Global Trust är inte så hemskt mycket sämre än Cyber Lane och co. I toppen av kullen. Utan galopp så går han inte att röra. 1640m brukar ofta betyda skräll och bakom Global Trust är det öppet. I V75-7 så leder ju Angel Of Attack länge, i den form han befinner sig i så blir han inte lätt att tas med.Det som skulle kunna fälla honom är om han ligger på för mycket, jag tror inte att så blir fallet men blir det mjölksyra sista biten då är jag rädd för 9 Electric Light som jag tror sitter i ryggen och får luckan via OS.

Vi hörs!

Wiotti