Tipsformen sitter!

I lördags visade jag spelform och lyckades pricka alla sju vinnarna inom systemramen, utdelningen blev fina 24000:- för våra 10 andelsköpare att dela på. Jag hade förhoppningar inför sista avdelningen eftersom vi hade rejält garderat och utdelning upp emot 200 lax fanns inom räckhåll. Nu fick bästa hästen bästa loppet och Master Crowe kunde defilera hem segern. 7 är 7 och mera än så går inte att begära, utdelningen tar jag varje dag i veckan. I onsdags blev det dock fel från början. Favoriten Höwing Star skulle inte lyckas med att hålla upp innerspåret och sitta fast för länge, nu tog han sig ut direkt och vann lätt. I avdelning 2 gick jag kort, räknade med att det skulle bli lågt tempo med Paparazzi M eller Make It Quick i ledningen. Hoppade därför över, en av mina favorithästar, Spitcam Jubb som jag trodde skulle få långt fram. Hur blev det då, högt tempo hela vägen och säker spurtseger för Spicam. Min 1:a bank, Malkin vann enkelt som dagens största. Min 2:a spik, Nathalie De Vie räknade jag med skulle komma till spets, så blev det inte och hon backades ned i 3:e invändigt och fastnade med allt sparat. Bara att konstatera att det är svårt att komma rätt med analyserna i travlopp. Jag tar med mig Make It Quick som gjorde en strålande insats från dödens, Nathalie De Vie som kommer allt mera efter vila och vinner nästa start. Dessutom håller jag ögonen på Bottnas Commandeur framöver, såg ruskigt laddad ut som fastlåst.

Solvalla och finaler i eftermiddag. Jag tror inte på någon miljon utdelning denna härliga tävlingsdag, enkelraden ser ut som följer, V75-1 10 Mellby Duke-blir svår att stå emot i spurten. V75-2 15 Jetset-väldigt tufft placerad men med ryggar sista varvet så spurtar hon till seger. V75-3 3 On Track Piraten-han kommer närmare och närmare en förlust sa pappa om Legolas en gång i tiden, jamen det dröjde länge! V75-4 3 Alorac Mathbell-rejäl häst från stall i form. V75-5 6 Master Crowe-svårt att gå emot en som bara vinner och vinner. V75-6 8 Bouncing Hill-lucka från ryggen på en hårt dragande 1 Erica, skräll! V75-7 11 Carabineri-som jag gillar den hästen, varför har han alltid bakspår?

Wiottis Winnare

Solvalla Lopp 7 V75-3

3 On Track Piraten för mig finns inga moln på himmelen. Han kan i stort sett köras hur som helst och vinna detta lopp ändå. Vintermotstånd är för klent för Piraten och inte ens skötar byte kan få mig att tro att han skall åka dit idag. Visst kommer det en dag när han är sjuk, blir påkörd eller tappar skorna men jag hoppas inte det blir idag.

Wiottis Wägran

Åby lopp 5 V75-1

2 Ola Montana kommer inte till ledningen av egen kraft och möter mycket tuffare motstånd denna gång. Hästen har imponerat men det har varit mot lite enklare V75 motståndare. Han såg dessutom inte som bäst ut sista biten senast och även om det har funnits tid till en lättare renovering så undrar jag om det räcker i en tuff V75 final. Nu får han garanterat göra lite mera jobb själv och med stor sannolikhet finns det djur i loppet som kommer undan med lättare resor och som är kapacitetsmässigt minst lika bra. Streckad på över 20% och andrahandare i nuläget känns ointressant för mig. Streckas inte i eftermiddag.

Wiottis Warning

Åby Lopp 10 V75-6

8 Bouncing Hill står lite hårt inne i loppet men har, som jag ser det, en intressant uppgift. För fyra starter sedan på Örebro spurtade han vasst från rygg på ledaren som 45 oddsare och var nära Barthold K. Gången efter på Mantorp blev det helt fel i loppet och han lyckades ändå nå andra priset. Därefter var det dags för start i hemlandet och från ett knepigt utgångsläge blev det inga pengar in på kontot men fortsatt visad form. Senast blev det fel från start och han tvingades ned i kön, fastnade sedan med krafter kavar och såg fortsatt bra ut. Nu räknar jag med ett lopp i rygg på ledande och hårt dragande Erica, med lucka till slut så blir Bouncing Hill obehaglig för motståndarna. Endast streckad på 1% ikväll.

..spelade Västerbo Eve och Göran Lihv i veckan. Hon kom inte till denna gång heller men visade inte samma gnista som i de två senaste starterna. Kanske får en chans till av mig även i nästa start till runt 30ggr

..följer som bekant Eliserien(SHL) i hockey rätt frekvent och då speciellt Färjestad. Frågan är om inte sporten håller på att ta död på sig själva. Riktig ”kärring” sport håller det på att bli. Ofattbart med avstängningar på Thollefsen och Alexander Johansson, man får alltså inte tackla i sporten längre? Bortdömda mål irriterar mig också. Först var det Leksands 2-2 puck i Karlstad i torsdags, Leksandsspelaren har för länge sedan passerat målgården när skottet kommer, att inte Steen kan hålla ordning på sin klubba det är väl hans sak. Matchen i söndags mot Frölunda var inte mycket bättre. Mål bort dömt för att Ryno är på målvakten, jamen är inte pucken redan över linjen när Ryno kommer och den är definitivt inte blockerad. Schas på er domare!

..ikväll möter Barcelona Alaves i Spanska ligan. Barca är inte bra just nu och om inte Alaves spelat cupmatch i torsdags så skulle jag varit riktigt orolig. Alaves har inte förlorat mera än 6 matcher på hela säsongen, nu tror jag att det är lite baksmälla i Alaves lägret och Barca vinner förmodligen. Däremot kommer jag att vara riktigt orolig på tisdag. PSG i Champions League blir en tuff nöt att knäcka, PSG är verkligen på gång och ett spel hos något spelbolag på hemmaseger och mål för Cavani får det bli.

Vi hörs!

Wiotti