Trav är bäst på Sommaren!

Så var årspremiären på Sveriges trevligaste travbana avklarad. Sommar trav är Arvika trav för mig, grannbanorna Årjäng och Åmål gör också sitt till för att travintresset i mitt medvetande skal få sig en puff åt rätt håll. Jag var inte på plats igår men loppen har rullat på lopparkivet nu under morgonen och visst var det bra och sevärda lopp. Striden i V5-5 mellan Mr Sethos och Rocket Speed var tuff, Benzons Rocket Speed åkte dit i sista steget. Hade han hållit mulen före så hade det blivit en trippel för hemma kusken. Mitt tips är att välkörande Benzon blir årets champion på Skytte. I loppet innan såg två hemma hästar jättefina ut som fastlåsta. Adrian Dotcom och Ruby Frontline satt på innerspår bakom ledande och vinnande Italien Job, båda såg ut att ha gott om krafter sparade. Benzon och Chana i V5-2 var en stark favorit som enkelt vann från dödens, bakom spurtade Galaxy Arriba bra och den tar jag med mig. Från dödens inledde Benzon V5 spelet med överlägsna Meyla Dream. Med båda vinnarna, valda Niclas att direkt ta den otacksamma positionen utan rygg men han visste vad han gjorde och hans bedömning var korrekt i båda fallen. Bakom Meyla Dream tyckte jag att Teyla avslutade positivt.

Att jag inte var på plats igår har sin förklaring i en veckas semester. Veckan är förlagd till Franska Rivieran och staden Nice. Valet av resmål har såklart med #Euro2016 att göra. Igår eftermiddag var det dags för Sveriges andra match i detta mästerskap. Som väntat blev det förlust mot Italien. Förbundskapten Conte i Italien överglänste Hamrén i det taktiska spelet. Italienarna överlät bollinnehavet till Sverige och siktade på minst en poäng hellre än att riskera något i matchen. När sedan omställningarna kom så var Italien vassa och målet kom som väntat i slutet av matchen. Sverige var dock inte alls dåliga och klart trevligare att titta på än vad jag förväntat mig. Drömmen om avancemang lever ännu och en 0-1 förlust mot Italien är inget att skämmas över. Bilden är från Fan Zone där det var bra drag på oss Svenskar.

IMG_3227

 

Under EM slutspelet går fyra matcher på moderna Stade De Nice eller Allianz Riviera som arenan också kallas.

.IMG_3233IMG_3240

 

Igår kväll var det dags för andra matchen och vi var på plats för att heja fram Spanien till vinst mot Turkiet. Spanjorerna spelade ut Turkarna och vann med klara 3-0. Spanien har goda möjligheter att försvara sitt EM guld om man fortsätter spela så bra som man gjorde igår.

IMG_3248

 

Ikväll är det V75 på Boden. Kan inte påstå att jag jobbat mig igenom loppet så värst grundligt men ett par tankegångar har i alla fall växt fram.

Wiottis Winnare

Boden Lopp 8 V75-2

2 Tangen Haap  spikade jag på V75 senast, då hamnade han illa till från ett klurigt utgångsläge. Björn Karlsson kom aldrig riktigt in i matchen men Tangen Haap avslutade mycket bra som 5:a, under 22 sista 800. Gången före galopperade han efter några hundra meter men avslutade sedan runt 22,5/1400m. Loppet ikväll ser inte så tufft ut och nu står Tangen Haap på start. Björn Karlsson skall dessutom testa honom barfota runt om vilket verkar ha fungerat bra i jobb. En riktigt bra häst med hög segerprocent som inte blir ”mega lampa” på strecken. Spik på alla system för mig. 

Wiottis Warning

Boden Lopp 7 V75-1

11 X.Factor N.O är spelad till under 5% vilket jag tycker verkar intressant. Senast gick han utvändigt om Archie Dream i hårt tempo men hade ändå styrka att avgöra. Jag gissar att det blir bra tempo i detta lopp och nu slipper Ove A Lindqvist och X.Factor göra allt jobb själv. Visst krävs det flyt från bakspår men så bra som han var sist och till låg spelprocent så är ekipaget ett måste streck för mig.

Wiottis Wägran

Boden Lopp 13 V75-7

4 Nimbus C.D hade jag under denna rubrik när han startade i Gävle. Då spetsade han och höll så när undan för Volstead. Jag gissar att Adielsson laddar för fullt för att nå spets igen men tror att Ed You kommer att se till att det blir riktigt tufft för Nimbus att ta sig till spets. Att distansen är 2140 ser jag inte som en fördel speciellt om det blir tuff körning från start. Ser man sedan till stallets segerprocent så är den usel trots att man har ett gäng bra hästar som alltid är hårt betrodda. Nej, Nimbus får inte något V75 streck av mig denna lördag heller.

..Åmåls V86 omgång på onsdag, jag lider när jag ser hur få hästar/tränare som visar intresse. Vart är vi på väg?

..Your Higness så härlig hon är. Björn Goop, vilken världsklass styrning!

 

Vi hörs!

Wiotti