TV-Lördag.

Har varit några dagar i Spanien, förra helgens val i Katalonien ställde ju till lite bekymmer och polisens närvaro var markant.

På lördag kväll så besökte vi Real Club De Polo i Barcelona och kollade in Nations Cup i hästhoppning. Sverige deltog och slutade på en femteplats av åtta lag som kvalificerat sig för finalen. Inte samma publiktryck som när denna cirkus besöker Sverige men ändå väldigt trevligt.

IMG_4710[1]

På söndag eftermiddag var planen att se Barca mot Las Palmas på Camp Nou. Nu blev det inte riktigt så eftersom politiken ställde till det och matchen spelades utan publik. Köerna utanför, med tusentals människor som inte kom in på arenan kändes aningen olustig och vi lämnade området ganska snabbt.

IMG_4713[1]

Många olika viljor inom travsporten för tillfället. ATG får sin beskärda del och det är inte utan anledning kan jag tycka. För dagen handlar mycket om Jackpot pengar som skickas vidare flera månader framåt, montélopp inom de stora streckspelen och utrustningsändringar som inte redovisas. TOP sju som inte lockar varken mig eller övriga inbitna travspelare. Jag tycker att Berglund på Travnet satte fingret på mycket av tveksamheterna i onsdags läs: http://www.travnet.se/berglund/2017/10/04/spelkronika-v86-solvallaaby-410-nytt-bottenrekord-av-atg-st-och-att-inte-spela-v86-kvall-ar-mitt-basta-speltips/

 

Nu finns vi på ATG TILLSAMMANS med mina andelar. Till att börja med blir det den stora andelen för 4-500:- som man nu kan köpa från sitt ATG konto. Häng på!

Denna lördag blir det tufft för en idrottsintresserad själ. V75, FBK-Brynäs och dessutom VM-kval Sverige mot Luxemburg!

Min enkelrad till Skellefteås V75:a. V75-1 8 Eva I.H-rätt favorit, bästa hästen men ett lite lurigt läge, garderas. V75-2 7 Bear Briar-snabb ut, vinner ofta! V75-3 2 Månprinsen AM-vinner normalt detta. V75-4 3 Flash Hammering-jag hoppas på spets och slut. V75-5 6 T Rex DK-mosar allt från dödens. V75-6 3 Selmer IH-utvecklingsbar häst, intressant trots tufft motstånd. V75-7 3 Valley Streamline-snabb från start, såg fin ut som fastlåst senast, se upp!

Wiottis Winnare

Skellefteå Lopp 8 V75-4

3 Flash Hammering är en härlig individ som verkar göra det han kan varje gång. Dagens uppgift ser väldigt intressant ut för hans del. Han är snabb ut och har ett spår som skall passa bra, ledningen är vad man siktar på från stallet. Han har varit ute i den absoluta eliten för fyraåringar under året. I de lopp han förlorat har vinnarna hetat, Policy of Truth, Diamanten, Dartagnan Sisu, Born in the USA och J.H. Mannerheim. Hästar som allihopa har stjärnstatus. Flash Hammering är inte långt bakom dessa. Senast så var han lite väl seg men avslutade ändå 10,5 s.800 och då fick han ändå en tveksam Undies i knät 400kv. Motståndet idag ser mycket enklare ut på förhand. Flash Hammering går bra från alla positioner så skulle han missa ledningen så är det ingen större fara. Distansen tror jag också skall fungera bra även om han är oprövad på så många varv runt ovalen. På Mantorps V75 i juni var Flash Hammering en av mina spikar, då vann han lätt och vi cashade in drygt 30 lax på sexorna. Sjuan gav då 2,8 milj och jag hoppas Flash skall hjälpa till att sätta full pott nu istället.

Wiottis Wägran

Skellefteå Lopp 7 V75-3

9 Odin Tabac hamnade under denna rubrik för två veckor sedan, då fick han överta ledningen av Lome Brage och kämpade otroligt starkt till seger. Jag var smått chockerad och kunde inte för mitt liv se den utvecklingen av loppet på förhand. Idag ser motståndet enklare ut, om man bortser från Månprinsen, men jag tycker ändå att det skall mycket till för att Odin Tabac skall vinna igen på V75. Nu är det bakspår och kort distans vilket borde betyda att han hamnar en bit ned i fältet. Även om han kanske får gå i rygg på Månprinsen till upploppet så tror jag inte på två raka V75 vinster för Odin. Inget streck på något system för mig.

Wiottis Warning

Skellefteå Lopp 5 V75-1

10 Sunbird Chelsea hade jag under denna rubrik för ganska precis en månad sedan (se inlägg från 9/9). Hon fick då ett lopp i kön och kom aldrig riktigt in i loppet. Hon gick med full fart över mål och var knappast berörd efter 13 s.800. Senast kördes hon till ledningen och var helt överlägsen i ett billigt lopp på Dannero. Kommer Eva I.H bort på något sätt så vill jag inte kliva av på Sunbird Chelsea. Givet streck på alla kuponger.

..Samma omgång på Mantorp som Flash Hammering startade i var 3 Jaques Noir i V75-6 också en av mina spikar. Han har därefter inte haft några större framgångar på V75. Idag ser dock uppgiften synnerligen passande ut och jag tycker att det bara är utvecklingsbara treåringen 2 Selmer I.H som är lika bra eller kanske lite bättre och fina 6 Gianluca Boko som är streck värda tillsammans med favoriten.

..kan man få önska sig en VM kval seger ikväll?

..Färjestadstravet på måndag, givet att vara på plats som vanligt.

Vi hörs!

Wiotti