Underbara Årjäng!

Jag kan inte påminna mig att jag missat någon V75 omgång i Årjäng sedan 1985. Mitt första år i berget på Sveriges vackraste travbana slutade med seger för Brandy Hanover. Andra året kom mäktiga Emile, tränad av Stig H men körd av Olle Goop. En häst som jag fortfarande kan se framför mig efter 30år, tänk om man hade ägt en sådan skönhet. Mack Lobell, Peace Corps och Sebastian K är också vinnare som satt sig i minnet efter besök i Årjäng. En mindre trevlig upplevelse var när Scarlets Aino vann, regnet formligen öste ned. Banan var en sörja och det är enda gången som kompis gänget tvingats bort från berget och in under taket på Årjängstravets läktare.

Årets upplaga är som vanligt av toppklass, imponerande av Årjäng att i stort sett varje år få någon världsstjärna till sitt största lopp. Nu är det Melanders Nuncio som är dragplåstret och visst vinner han även om han ännu en gång skulle tvingas trava utvändigt ledaren.

Min enkelrad ser ut som följer. V75-1 6 Takethem – Bra varje gång, voltspecialist Uhrberg i sulkyn. V75-2 10 Palermo Broline – Vass travare. V75-4 15 Steinfaks – har utvecklats rejält på slutet.  V75-4 3 Pandora Face – som hon såg ut som fastlåst näst senast. V75-5 6 Juvels Boy – tål göra jobbet. V75-6 9 Västerbo Realhigh – segermaskin som är lite bortglömd nu. V75-7 8 Nincio så klart.

Senast blev det fyra rätt på enkelraden men jag lyckades ändå inte pricka 7:an. Trav är svårt…

Wiottis Winnare

Årjäng Lopp 6 V75 – 2

10 PALERMO BROLINE har spår i det bakre ledet över kort distans vilket givetvis inte är ultimat. Han har ändå rygg på startsnabba favoriten Smokey Herman vilket jag tror borgar för ett bra lopp i draget. När jag var på plats på Solvalla under Elitloppsfredagen så etsade sig Palermo Broline kvar i minnet. Hans 08 speed från 800-400 kvar var mäktig, det räckte ändå inte mot ledande favoriten Trabant men ändå.. Senast fick Palermo gå i ledningen, han avslutade 11/800 men fick ändå stryk av en för dagen oerhörd Must Have. Palermo gav sig aldrig och får guldstjärna även om han inte var först i mål. Till denna start ryktas det om sko ryck och jag tycker det låter som ett bra argument för att spika trots läget.

 

Wiottis Wägran

Årjäng Lopp 9 V75-5

2 OTHELLO FACE är favorit och det är säkert rätt. Jag tycker dock att han blivit lite väl hårt streckad och med tanke på att han tjänat snabba och stora pengar så lär det vara lite tuffare nu. Loppet i sig kanske inte är den bäst bronsdivision som körts och Othello hittar troligen till ledningen men starka och tuffa hästar som Juvels Boy, Cab Hornline och Danne Edel ser säkert till att han inte får husera som han vill därframme. Jag ser V75-5 som ett av eftermiddagens öppnaste och målar på rejält.

Wiottis Warning

Årjäng Lopp 10 V75-6

9 VÄSTERBO REALHIGH är som ni säkert vet en favorit för mig. Han är bra för klassen och är en riktig segermaskin. Näst senast såg han oslagbar ut genom sista sväng men tog sig inte förbi Tooltime, senast var det banunderlaget som fällde honom. Jag har haft förmågan att komma rätt på Västerbo Realhigh under året och han har vid flera tillfällen fyllt på spelkassan tack vare honom. Paw är en bra kompis som ställer upp både för vår dotter och när vi skall göra något event med företaget. I Västerbo Realhigh har han en stjärna som utan strulet på Romme i mars redan haft en V75 seger, den kommer nu istället. 4% och sjundehandare, tackar!

..Portugal blev Europamästare. Inget jag trodde på förhand men efter Ronaldos skada i finalen så blev jag glad över att Portugal fixade det. Nu blir det en lång väntan innan fotbollsligorna drar igång i slutet av augusti.

 

Vi hörs!

Wiotti