Unionslördag!

Jag håller på att smälta och bearbeta det idiotiska beslut som man tagit inom svenskt trav när det gäller tävlingsstrukturen, lär återkomma i ämnet men orkar inte med att vara negativ inför en av vårt områdes största travhändelser.

Årets upplaga av Unionstravet ser i mina ögon rätt lurig ut spelmässigt. Av tradition så brukar det inte bli så hög utdelning denna tävlingsdag med förhoppningsvis blir det lite pengar denna lördag.

Bra lopp överlag med unionskampen som den riktiga höjdpunkten.

Min enkelrad till unions V75:an. V75-1 9 Love Voice-har varit enormt bra i ny regi och tagit två raka. V75-2 9 Global Trackmaster-har jag sett live i de flesta starter och det är en riktig topphäst V75-3 9 Bruno Di Quattro-visade form senast och går från alla positioner. V75-4 2 Järvsörappen-hade vunnit senast utan galopp på upploppet. V75-5 1 Wellino Avenue-är bästa hästen och hittar han fritt så är det spel mot ett mål. V75-6 8 Sobel Conway-lyser det om för dagen, läget emot. V75-7 14 Västerbo Hard Cash-rätt favorit, lite tuffare emot nu, Goops stall form?

Wiottis Winnare

Färjestad Lopp 8 V75-4

2 Järvsörappen har utvecklats sedan han flyttades till Frode Hamre. Slirade sig i galopp i ett liknade lopp senast och tappade då segern ungefär 150m från mål. Jag tror han är starkast och är inne på att han vinner även utvändigt om Lome Brage

Wiottis Wägran

Färjestad Lopp 8 V75-4

8 Odin Tabac är är fjärdehandare och mera streckad än både Smedheim Solan och Ingbest. Från spår 8 får han knappast favorit positionen i ledningen och att lägga streck på Odin är inte aktuellt för min del denna vecka.

Wiottis Warning

Färjestad lopp 10 V75-6

8 Sobel Conway som han ser ut för dagen! Var otroligt tapper från spets på Åby för tre starter sedan, på tung bana höll han undan på vassa 13,0/2140. Flög fram på upploppet i starten efter från omöjligt läge och plockade andrapriset bakom J.H.Mannerheim vilket också betydde en derby plats. I derbyt senast satt han fast med allt sparat och såg fortsatt dunder fin ut. Jag är medveten om att läget idag är uselt men Untersteiners stallform och självförtroende i sulkyn tilltalar mig.

..tänk på att 7 Global Republic i V75-1 vann på Färjestad denna dag ifjol på 12,3 från ledningen chans i år igen. 5 Valokaja Hindö spurtade då bra från omöjligt läge, lill-varning.

.. Lome Brage V75-4 gör sin tredje start i Unionskampen, vann för två år sedan! Gör debut i ny intressant regi.

..Your Highness V75-3 är ju normalt överlägsen men hur är det med form och tävlingsinspiration. Jag är inte säker på henne och väljer att massgardera en dålig gulddivison. Risken finns att det blir ett ”Diamanten lopp” om ni förstår vad jag menar?

..idag firar vi ICA 100år med både kunder och personal så travet på Färjestad får klara sig utan mig.

Vi hörs!

Wiotti