V75 på löpande band.

Annandag jul och det är blött så blött. Julen har inte varit speciellt vacker i år men vad gör väl det, mycket god mat, umgås med när och kära och så avslutar vi med en riktigt sport-tisdag. Då har väder och vind en underordnad betydelse.

Det är väldigt tätt mellan V75 omgångarna nu och jag orkar inte mobilisera kraft till att varken läsa på eller spela till alla omgångar. Lördagens uppesittarkväll ägnade jag inte åt travet utan familjen, det var glöggmys och förberedelser inför julafton. Igår var det Umåker som bjöd på spel, inte heller där fick ATG några pengar av mig. Nu är det annat ljud i skällan, V75 finaler på annandagen är en fin tradition och loppen håller hög klass.

Dags för min enkelrad till tisdagens Solvalla tävlingar. V75-1 3 Geisha Sund-är svår att gå emot som hon sett ut på slutet, mycket bra chans att hon sitter i spets kort efter start, spik förslag. V75-2 3 Eelis-körs mot spets och skaffar sig då en stark fördel mot konkurrenterna. V75-3 9 Ready Ribb-ser jättefin ut för dagen, motiverad storfavorit och ett starkt spikförslag. V75-4 10 Trinity Lux-formhäst som är ett skrällbud. V75-5 1 Jairo-står bättre placerad denna gång, gick bra med skor senast, 10 s.800 bakom Angel of Attack. V75-6 1 Zenit Brick-otroligt fin form, Björn igen, jag är inne på att Björn håller spets! V75-7 3 Carmine Am-tar spets, inte presterat på topp med skor men har läget gentemot sina konkurrenter.

Wiottis Winnare

Solvalla Lopp 7 V75-3

9 Ready Ribb har jag alltid haft ett gott öga till och spelat in många sköna kulor på. Jag minns också V75 omgången i Årjäng 2015, när den då ganska osäkra, Ready Ribb enkelt kopplade grepp på fältet men slappnade av och galopperade bort segern mitt på upploppet. Som väl är så har han mognat och galopperar numera sällan bort sig. Näst senast så lyckades han inte vinna med liknande förutsättningar, då var det dock ett par för tuffa hästar att plocka in 20m på. Ready Ribb fungerade inte heller perfekt i aktionen den gången och blev tillfixad efteråt. Han går alltid med skor vilket är positivt i dessa dagar. Loppet ser på förhand inte så tufft ut och jag tror att Björn ger Ready Ribb ett fint lopp i ryggar och avgör sista varvet.

Wiottis Wägran

Solvalla Lopp 7 V75-3

15 Nahar brukar hamna under den här punkten när han är med i V75. Enligt min mening så överspelas han konstant och även om hästen är värd all beundran och respekt så är han inget bra spelobjekt. Han har inte vunnit på distansen sedan april-16. Barfota älskande Nahar går nu från barfota till vinterbana och sedan till Solvalla med skor. Att han skall plocka 40m på Ready Ribb som garanterat springer en låg 15 tid är för mig osannolikt.

Wiottis Warning

Solvalla Lopp 8 V75-4

10 Trinity Lux har inte gjort så många starter i Sverige men ändå visat att han duger bra i V75 konkurrens. Senast fick han gå utvändigt om Slide So Easy i väldigt tufft tempo och han var tidigt slagen. Ingen värst imponerande insats men innan det tycker jag att han gått bra varje gång. Näst senast så följde han med bra bakom Angel of Attack, sista 800 avslutade Trinity under 10 och det var med full fart över mål. Gången före så satt han fast med allt sparat bakom ledande Dancelli. Gången före det sköt han till som en kanon efter sen attack bakom Choosen One och Zoko Lane. Känns som det är dags för Trinity Lux denna gång.

..4 Han Herred i V75-5 är en av många startsnabba hästar i loppet. Han blev favorit spelad senast på V75, från spår 1 över kort distans. Han Herred fick då, ett för honom, opassande lopp och han sågs aldrig med chans. Näst senast flög han lågt över upploppet, då hette motståndarna Cyber Lane, Diamanten m.fl. Nu är det inte alls samma dignitet på motståndet. Han Herred vill inte gärna vara först över linjen men nu passar läge och motstånd bra, kusken är som tidigare sagts inte min favorit men lopp på innerspår med turliga luckor till slut passar honom bättre än att ta hand om streckfavoriter på V75. 8 Kash Brodda i V75-1 får för en gång skull stå tillbaka lite i tipsen, hon har helt klart kapacitet att vinna loppet men från detta läge tror jag att Peter U tar det försiktigt med henne, kommer att vinna flertalet sådana här lopp framöver men idag rankar jag henne som 4:e häst. 4 Global Tailwind i V75-3 lirade jag på DD senast, han satt då fast med allt sparat. Visar fin form och är första motbud till Ready Ribb.

..8 Roofer Solvalla lopp 5 på fredag får återigen Örjan i sulkyn. Fin häst som jag tror vinner loppet trots läget.

..Romme lopp 3 på lördag startar 6 Serenity Face, tycker hon såg jättefin ut senast på Färjestad. Utan att ha kollat upp motståndet så ger jag henne fin chans att vinna loppet på lördag.

Vi hörs!

Wiotti