Veckan före Veckan!

Det närmar sig Jul och arbetsdagarna är intensiva och väldigt trevliga. Mycket folk i affären de allra flesta på gott humör och alla är ute efter den godaste julmaten. Igår var det lunch-julbord för all personal på jobbet, vi dukade upp i personalutrymmet och från vårt kök/kallskänk hade man gjort ett fantastiskt jobb.

Förra helgen var det hopptävlingar i Grevagården strax söder om Skövde. Säsongens sista tävling slutade med 4 fel i alla tre klasserna för Felicia och det senaste tillskottet i stallet, Vivianne. Nu blir det lugnt med skritt och lätt trav i ett par veckor innan försäsongsträningen drar igång efter nyår. Hoppas på ett fint år för ekipaget, Vivianne är bara 7år och visar finfin potential. Håller också tummarna för att vi slipper skador på både hästar och ryttare, det har varit en följetong 2017.

vivianne

Förra helgens V75 blev ett riktigt antiklimax, jag tänker på Valborg Marjes diskning. Trist för ägarna och tränare Paw Mahony. Jag har kollat på lopparkivet flera gånger och kan inte säga att domslutet är fel. Däremot så tror jag att Valborg var för överlägsen, hade någon konkurrent orkat haka på henne över upploppet så tror jag att hon hållit ihop aktionen hela vägen in i mål. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

 

Min enkelrad på V75 hade fyra 1:a rankade hästar, fem med Valborg Marje, att bara få ihop fem rätt med de förutsättningarna är väl bara ytterligare ett bevis på att tipsformen inte sitter där. Kul med Global Trust som visade härlig löpskalle och trots att han egentligen såg slagen ut över hela upploppet så lyckades han hålla huvudet först över linjen. Kash Brodda har också stjärnstatus numera, 13,0/2140 med krafter sparade, ruggigt imponerande.

Onsdagens V86 blev totalt ointressant, favoriterna radade upp sig och utdelningen stannade på ynka 419:-. Under några veckor har utdelningarna varit allt för låga. Utvecklingen med flera lopp som inte är fyllda och ojämna fält utarmar utdelningarna och intresset för streckspelen. Vintern var tidigare en årstid när det vara mera oförutsägbart men i takt med minskat hästmaterial så blir det tvärt emot. När Färjestad kör V64 på måndag så är det 35 starttillfällen som går till spillo. Än värre var det för ett par veckor sedan, då var det 46 plaster i loppen som inte var fyllda. Hur skall svensk travsport göra för att vända trenden? På sikt så måste V64 spelet förändras, små fält och en svårighetsgrad som bara genererar jackpots kommer att ge stora omsättningsminskningar på sikt.

Dags för min enkelrad till lördagens V75 på Gävle. V75-1 3 Lincoln Lawyer-bra läge, har inte haft BG i sulkyn sedan 2015 V75-2 3 B.B.S.Jhonny-nu med Adielsson. V75-3 8 Zenit Brick-trist läge men bästa hästen och fin chans oavsett position. V75-4 8 Månprinsen AM-segermaskinen som alltid ses med toppchans. V75-5 7 Global Trader-bortglömd denna gång, vinner med lite hjälp på vägen. V75-6 10 Romance Amok-toppform och värd seger nu, läge -, kusk +. V75-7 11 Importedfromdetroit-finfin form, första med Björn, draghjälp av Araw Hoss sista 800 och spurten biter till seger.

Wiottis Winnare

Gävle Lopp 8 V75-4

8 Månprinsen AM har sett otroligt fin ut på slutet. Senast hade han avgjort loppet tidigt och bara gled undan till mycket lätt seger. Han blir väldigt hårt streckad men det är motiverat och faktum är att han kanske inte blir så stor favorit som han egentligen borde vara. Innerspår på tillägg och några insatser under året som varit sämre än förväntat gör att en del speltrendskapare dissar honom. Jag tror att det viktigaste är att Melander direkt tar sig ut ur fältet, om det sedan blir till att backa sig sist så är det jag hoppas han gör. Månprinsen har sedan form och styrka för att göra processen kort med motatåndarna.

Wiottis Wägran

Gävle lopp 7 V75-3

3 Beu Mec har gjort många fina lopp i gulddivisonen under året men vinner ju inte på beställning precis. Han går klart bäst utan skor och det blir inte aktuellt på ett bra tag. Som 3:e handare till 10% känns det inte aktuellt att strecka Bergsåkers hästen.

Wiottis Warning

Gävle lopp 9 V75-5

7 Global Trader är bortglömd idag. Han var ju faktiskt favorit bara för en vecka sedan. Galopperade då direkt från start och fick aldrig visa sitt kunnande. Motståndet i eftermiddag är snäppet sämre tycker jag, det som talar emot är spåret, Global Trader är inte snabb ut, samt distansen som säkert inte är hans bästa. Formen har han ju visat sitter där och till den procent han spelas till idag är han riktigt intressant tycker jag.

..1 Han Herred i V75-1 tycker jag såg grym ut över mål senast. Han fick snabbt en not i ”passas nästa gång” boken. Nu blev det inte riktigt som jag tänkte mig, han kommer ut som favorit från spår ett och med en kusk som jag har väldigt svårt för, speciellt när han sitter upp bakom favoriter. Han Herred möter enklare motstånd här men han blir ingen spik för mig. 1 Spitcam Jub i V75-1 har visat bra startsnabbhet från spår 1. Kommer 8 Zenit Brick bort så måste det vara fin chans att Spitcam leder runt om. 10 Romance Amok i V75-5 spikade jag senast. Hon kom inte riktigt till från start och hamnade i den absoluta kön. Avslutningen var rejäl och hon plockade många meter på 1 Virunga över upploppet. Jag tyckte ändå inte att det var något riktigt drag i henne, orkade inte hålla ryggar från start och sprang, tillsynes och småbromsade lite under loppet. Om det berodde på kusken eller hur det nu var skall jag låta vara osagt. Nu är det Björn Goop upp och hon får en chans till även om jag är lite brydd.

..Anders Johanssons Greenbank är ute på Färjestad på måndag. Denna gång från spår 9 och lite andra förutsättningar än för ett par veckor sedan, vi håller tummarna för nya framgångar.

Vi hörs!

Wiotti