Vi håller tummarna för Jenny!

Härligt att konstatera att vi har tre hästar på V75 från vår region. Kickstart My Heart är i Bronsdivisonen placerad utanför V75 kupongen. Toppform på den kanten tycker jag men på ålderns höst och i en tuff klass så kan man inte begära seger. Samma tränare har Lovisa Trot i V75-2. Hästen vinner inte så ofta och har hamnat i ett för henne tufft lopp. Jag tror inte hon räcker till seger men håller tummarna för att det blir fina pengar till Maria Svala. Bästa chansen kommer i V75-3. Stall Mahony har sin stjärna Västerbo Realhigh till start. Hästen är som ni säkert vet en av mina absoluta favoriter, han har nu lopp i kroppen och ett bra spår. Slipper Jenny dödens så tror jag att det är väldigt bra segerchans. Kapacitet finns så det räcker för högre klass en den han är ute i under eftermiddagen. Efter förra veckans inlägg så känner jag att spelformen fortsatt är hygglig. I lördags skulle förstås V75 ha suttit men ki fick vi på andelarna, trots gardering så satt Young Farmer i första reserv rutan. I onsdags så hamnade jag snett på det med Titan Brodde som en av tre singelstreck. Thaitec och You Know Me var de två andra. Dixit Rocq som vann 4:e satt i reservruta två. Dryga 9000:- blev det att dela på vilket ju är stor skillnad i jämförelse med de 900000:- det blev på åttorna. På Åby i torsdags fick jag inte med Let It Happen på tre streck och i fredags slank Hantorps Calvados vid sidan av mina fyra markeringar.

I tisdags kväll var det en tung dag för ett Barca fan som mig men jag hade det på känn och ni som tog rygg på mitt PSG spel med Cavani som målskytt landade några kronor på kontot. Barcelona är såklart chanslösa att vända detta på Camp Nou om någon vecka. Lagets totala kvalité håller inte i år och den invanda spelidén är svår att genomföra med de spelare som finns att tillgå. Det blir en jobbig vår för mitt Katalonska hjärta.

Axevalla i eftermiddag. Jag tror inte på någon miljon utdelning denna vecka heller, Nuncio ser till att det bara är sex lopp att tippa. Enkelraden ser ut som följer, V75-1 5 Picasso Tilly-mitt scenario är att han får överta ledningen från 1:an. V75-2 1 Juliana-tror på spets hela vägen. V75-3 5 Västerbo Realhigh-jag är lokalpatriot och håller Jennys styrning högt! V75-4 7 Nuncio-say no more! V75-5 3 Brosa Am-lopp i kroppen nu, borde vara favorit. V75-6 15 Magic Happens-topphäst med skräp läge ändå första strecket för mig. V75-7 1 Globalsatisfaction-som han gick senast, dra i höger tömmen direkt Ulf.

Wiottis Winnare

Axevalla Lopp 8 V75-4

7 Nuncio möter inget, kommer av välförtjänt respekt att släppas till spets i ett tidigt skede. Har inte startat på länge men Melander hade ju Frankrike i sikte och även om han missade med ett par veckor så kan jag nog garantera att Nuncio är tillräckligt vässad. ”Taper icke” skulle mina norska vänner ha sagt.

Wiottis Wägran

Åby lopp 6 V75-3

15 Makera vann på ett oerhört bra sätt senast men loppet blev i ärlighetens namn rätt billigt. Peter säger ju att hon inte är den typen som normalt vill göra så mycket själv i loppen. Hon är av den anledningen ingen segermaskin. Nu är det bakspår på tillägg och motståndet är betydligt tuffare. Jag tror att det måste en hel del tur till för att hon skall vinna igen och tycker att hon blir lite väl mycket streckad på sina 20%. Hamnar som 5-7 rank hos mig.

Wiottis Warning

Åby Lopp 6 V75-3

1 Juliana är precis som stallkamraten i samma lopp ingen segermaskin, hon har faktiskt ännu inte fått sätta nosen först över linjen. Hon är säkert ännu bättre utan skor på hovarna men från detta läge tycker jag ändå att hon är intressant. För mig känns det som om tilläggshästarna inte är av kalibern som gör så hemskt mycket själv. Den som har styrkan är ju Fika och hon är inte så snabb ut och från spår 1 riskerar hon hamna invändigt i kön. Makera och Baharat behöver ryggar en bit. Othala har ett snävt spår och kan vara borta på kör. Samma gäller, bästa hästen, Annabelle Dimanche. Även Pearl Face på första volten kan återigen skicka på en gunga från start. Som ni hör så måste det klaffa en hel del men från ett toppen läge med Örjan och intressanta 5% så är hon ett givet streck för mig.

.. Västerbo Eve fick Ulf Ohlsson i vagnen igår. Det blev dödens i högt tempo och hon höll väl farten ok. Spelade inte till 9ggr denna start och hon ser väl inte riktigt lika vass ut som hon gjorde i ett par starter sedan. Kanske får en chans av mig om hon dyker upp på Färjestad från ett bra läge.

..Bouncing Hill öppnade katastrofalt långsamt i lördags. Jag hade känslan för att han skulle kunna hålla rygg på Erica men den analysen var helt fel. Från sista plats 800m från mål hade jag 11,5 på klockan med full fart över mål. Nu startar han på onsdag från spår 11 över kort distans och det blir såklart en utmaning. Skulle det bli toktempo på loppet så är det nog dags för seger för Bouncing Hill.

..värt att ha med sig innan man lämnar in i eftermiddag. 6 Swiming Pool i V75-1 har Björn Goop i vagnen för andra gången. Första gången var i maj ifjol och då blev det seger. 15 Make it Quick i V75-3 gjorde ett kanonlopp i dödens senast. Står fint inne här och visade senast att han tål jobb. Varning!

 

Vi hörs!

Wiotti