Vi närmar oss Elitlopp!

Inga stora framgångar på V75 spelet förra helgen heller. På ett av systemen så hamnade Nonstop Cheri i första reserv ruta och på det andra så hade jag singel på lägesgynnade Undine i avdelning 1. Skam den som ger sig vi tar nya tag och kör på som vanligt.

Bara en vecka kvar till Elitloppsfesten. För andra gången blir det trav fredag, lördag och söndag för min del. Arbetet med loppen har redan börjat och i veckan som gått har jag nästan kommit igenom alla V75 lopp i meetinget för att fräscha upp minnet. I bronsfinalen så blir det extra kittlande med Barkevius Mingo, vilken form han visar. Med spetsläge så blir han inte lätt att tas med. I silver hoppas jag att Cash Hanover får en plats och att han körs av en svensk kusk. Jag lirade honom i helgen med u-häst på tvillingen och fick fina pengar med Re Doc. Spik på V5 och V75 gjorde varken från eller till för där satt det streck på fel ställe i andra lopp också. Cash Hanover gjorde en fantastiskt stark insats som knappt slagen. Jag glömmer inte heller hans prestation i Grosser Price under hösten. Då åkte han dit i sista steget mot Cruzado De La Noche efter ett mördande tufft lopp. Kul när man får smyga fram startlistorna på söndag kväll.

Vem vinner Elitloppet då, ja jag säger Bold Eagle!

Nästa helg blir det säkerligen ingen tid över för bloggande, god mat och dryck, djupdykning i allehanda travinformation och några besök i toton kommer att fylla min helg.

Dags för helgens V75 omgång, direkt kval till Elitloppet står på agendan, jag skulle gärna se Twister Bi, Volstead och Target Kronos i Elitloppet, någon av dem kvalar förhoppningsvis in via direkt platsen sedan är det Myrons jobb att fylla ut de sista platserna.

Enkelraden denna lördag. V75-1 4 Frisco Flame-såg väldigt formstark ut senast. V75-2 4 HankyPanky Frances-gillade vad jag såg i Karlstad för någon vecka sedan, intressanta utrustnings ändringar idag. V75-3 2 Autobahn-stall i form, ny chans med samma ändringar som sist.  V75-4 11 Art Nökkve-svår att gå emot, normalt huvudet högre än sina konkurrenter här. V75-5 4 Regent Zet-spets och hela vägen håller jag tummarna för. V75-6 5 Target Kronos- får gå bakifrån och gynnas av det tempo som sannolikt kommer att klassas som rusning! V75-7 5 Önas Igor- laddas till spets, bättre med loppet. Hela vägen!

Wiottis Winnare

Gävle Lopp 8 V75-4

11 Art Nökkve är dagens största favorit och det finns inget att invända emot.  Han visar strålande form och möter i ärlighetens namn ett gäng han normalt slår i sömnen. Jag tror att det blir laddning framåt direkt och att Art Nökkve sitter i spets efter 500m. Han har varit finfin i två starter barfota runt om och så blir det även i dagens start. Skoglund låter fortsatt väldigt nöjd med Art Nökkve och jag ser ingen anledning att gardera. Litet sidospel kan vara kul, tvilling mot Mats Anderssons Bilbo B.S som har kanonform.

Wiottis Wägran

Gävle Lopp 11 V75-7

4 Donatella Center gick en fantastisk tid näst senast och spurtade fint senast. Denna gång är motståndet jämnt och tufft, hon möter inte heller bara ston som det varit vid de flesta starter under året. Läget är bättre än senast men som favorit i loppet känns hon iskall för mig. Partanen är inte heller en kusk som bara radar upp segrar och något streck för Donatella Center blir det inte.

Wiottis Warning

Gävle Lopp 5 V75-1

4 Frisco Flame har varit bra i varje start ända sedan segern 10/3. Han har haft tråkiga lägen på slutet och startat med tillägg eller bakspår i de senaste fyra loppen. Nu har han spår fyra i volt och det är inte det lättaste. Frisco verkar inte ha några problem med voltstart men det blir säkerligen inte någon kanonstart. Jag tycker inte att loppet ser så hårt ut, snarare jämnt. Kommer Frisco Flame att hamna hyggligt till så är jag inne på att han spurtar hem detta lopp.

.. Västerbo Realhigh startar på Årjängs V64 på måndag. Synnerligen lämplig uppgift.

..Manchester United mot Ajax Europa Leaguefinal på onsdag. Friends Arena i Stockholm och jag har lyckats komma över biljetter, skall bli kul och förhoppningsvis en upplevelse att minnas.

 

Vi hörs!

Wiotti