Vilken helg det blev!

Vilket Elitlopp det blev. För mig känns det som det bästa Elitlopp som någonsin körts. Upplevelse mässigt så slår Copiads båda segrar årets upplaga men det beror ju på att det var Erik och Värmland som stod som segrare 1994 och 95. De 16 hästar som presenterades inför försöken var av absoluta toppklass, ingen av dem tycker jag på förhand kunde sägas vara helt chanslös. Nuncio var såklart grym! Örjan körde ett smart försök och sparade de sista tiondelarna till finalen. Han visste att för hans del skulle spår två eller fyra inte spela någon som helst roll, hans skulle oavsett få göra jobbet utvändigt ledaren. Nuncio visade en inställning som kan liknas vid Thomas Wassbergs, han malde ned ledaren och svarade anfallen bakifrån. Att vinna det bästa Elitlopp som körts från dödens det är inget annat än magiskt. Låt oss få njuta denna travhäst i flera år framåt.

Bakom segraren spurtade Resolve mycket bra. När de senaste årens inslag från Amerika besökt Solvalla så har det varit som utfyllnad, när Åke Svanstedt dyker upp i Sverige och till Elitloppet så kan man vara säker på att, som den yrkesman han är, vet vad som krävs av hästen för att den skall räcka till mot Europa eliten. Mycket riktigt Resolve blev ett hot för Nuncio, bra jobbat av Åke och guldstjärna till hästen. Jag tycker att Jimmy Takter visar samma känsla som Åke. Jimmy vet vad som krävs för att man skall kämpa om segern i Elitloppet, därför gav han Pinkman en lite enklare uppgift och segrade istället i fyraåringseliten. Vi bockar och bugar för att vi fick se honom i Sverige och hälsar Pinkman välkommen till Elitloppet nästa år.

Vad säger man om treåriga Ratu Royals 11,0/1609m helt otroligt att hon stod till mål, vilken presation! Kallblodet Vitters 18,5 över kort distans, ja det går att hitta glimrande diamanter i stort sett varje lopp på söndagen. Lördagen var inte mycket sämre. Bird Parker var bara bäst, serverades dessutom ett perfekt lopp av pajasen Veerbeck. Snyggt av kusk och imponerande av hästen, kul att vi fick ekipaget till Sverige. Sten Juuls duo Tycoon Conway Hall och Takethem som mosade motståndarna från dödens inget annat än toppklass.

För egen del var det första gången jag travade i dagarna tre under denna helg, tur var väl det för spelet genererade vinst på fredagen och det räckte faktiskt för att finansiera de båda andra dagarnas spel. Vårt gäng på plats spikade Eldrick Boko och Basic på lördag och där fick vi alltså nöja oss med en sexa och ett gäng femmor. På söndagen blev det full pott och tre gånger pengarna tillbaka på insatsen med spik på Pinkman i sista.

Så här såg det ut när jag anlände till min plats tidigt i söndags morse. Kanske inte den bästa översikten över banan men tak över huvudet, god mat och en tapp när:) IMG_3172[1]

Så var det dags för en lite mindre upphaussad V75 omgång, i eftermiddag är det Mantorp som står som värd för V75, min enkelrad ser ut så här: V75-1 10 Day Or Night In – ni som läst min blogg förut vet att jag gillar den här hästen. Senast travade han 11,8 över full distans med strax under 10 sista 800 i spåren, grymt imponerande men ändå blev han bara fyra. V75-2 5 Fridericus. V75-3 5 Spring Erom. V75-4 7 M.T.Klara – Bra läge, enklare emot. V75-5 5 Fonda Boko – startsnabb häst som är under utveckling, vinner ofta. V75-6 6 Cruzado Dela Noche – Otrolig i kungapokalen. V75-7 6 Furious Frances – Har visat kanonform i sina starter i år, mot spets!

 

Wiottis Winnare

Mantorp Lopp 7 V75-3

5 Spring Erom så härlig han är elvaåringen. Visst hade man unnat honom att hålla undan till seger i Copenhagen Cup. Nu är motståndet betydligt beskedligare och från spår fem men Björn i sulkyn bär det av till ledningen igen. Han måste ha absolut toppchans i detta lopp. Det enda som skulle kunna fälla Dan Widegrens häst är att hans fräschör inte är med honom. Given spik på mitt system idag!

 

Wiottis Warning

Mantorp lopp 11 V75-7

2 Part Two var med på Solvalla i fredags och spurtade starkt från dåligt läge bakom Countrygirl Ås. Innan den starten hade jag kollat det finska lopparkivet och Part Two har verkligen visat kanonform på slutet. Hon tål att göra en hel del själv och läget nu är betydligt bättre än det varit på slutet. Det som talar emot är sååklart att det är betydligt tuffare emot och att hon är ett sto mot hingstar. Tycker ändå att strax under 5% är klart spelvärt.

Wiottis Wägran

Mantorp lopp 11 V75-7

12 Reserch har gjort några fantastiska prestationer på slutet, nu är läget uselt och motståndet tuffare. Även om Reserch tål att göra mycket jobb själv så måste det en hel del flyt till för att han skall klara att runda hela gänget. Haugstad är inte heller min favorit driver och Reserch brukar inte ha så där jätte långa formtoppar. Inte tidig på systemet i eftermiddag.

..Västerbo Realhigh i onsdags, snyggt!

..Snart EM i fotboll härligt.

 

Vi hörs!

Wiotti