Vilken Kväll!

I går kväll avgjordes V64 och dagens dubbel på vår gemytliga travbana i Arvika. Säsongens viktigaste dag bjöd på underbart sommarväder och fina tävlingar. Vi på ICA Kvantum i Arvika stod som värdar för kvällen och det är med stolthet vi kan konstatera att det kom över 1300 besökare som trivdes i kvälls solen. Tillsammans med våra samarbetsparter, Löfbergs, Pågen, Hemberga Dryckesgrossisten, Göteborgskex och vår lokala charkleverantör Hemgården från Råda, såg vi till att besökarna förseddes med smakprover så långt lagret räckte. För barnen fanns det hoppborg, ponnyridning och golfkul med Arvika GK. Grönis från Paprica klubben var också på besök och delade ut glass från GB till alla barn.

IMG_3314IMG_3312

Tävlingarna höll bra klass och jag lyfter fram tre prestationer som räcker i betydligt större sammanhang än gårdagens. Krusen i monté loppet, med hela 70 lapp i första pris, gjorde en ruggig prestation. Tappade uppemot 40m i starten, travade under 25 s.2300 med spår på vägen, till säker seger. Bakom Evening Prayer gjorde en av mina absoluta favoriter, Olle Goop, inga misstag. I Arvika gäller det att köra i tid och det gjorde Olle. Fram direkt från bakspår och övertog ledningen, gick sedan undan till en säker seger med propparna kvar i öronen. Olle gasade lite extra strax efter mål och då flög hon fram genom svängen, vilket intryck! Till sist så vill jag nämna Quantanamera, som väntat så blev det rejäl körning från start och det gynnade Erik Berglöfs tuffa märr. Hon fick fjärde utvändigt och tvingades ut i fjärdespår genom sista sväng men kunde ändå avgöra i god tid. En sådan prestation är näst intill omöjlig på Skyttes 800m långa oval och hon blir intressant i nästa start under Årjängs V75 helg.

Halmstad och Sprintermästarmeeting denna helg. Nu var det många år sedan jag var och besökte en av de största trav   evenemangen i vårt land. Med tanke på hur det ligger i min almanacka så lär det dröja innan jag besöker Sprintermästaren igen, tyvärr. I torsdags fick vi se en av de ruggigaste prestationer jag skådat i ett travlopp på Svensk mark. Uncle Lasse, som han utförde jobbet, på vilket sätt Kihlström laddade till spets, hur Melanders utrustnings förändringar gav utslag, bara att ta av sig hatten för en häst utöver det vanliga och yrkesmännen, som i en av de svåraste av branscher, klädde av sina konkurrenter.

Dags för nästa riksspel i Halmstads och eftermiddagen bjuder på strålande lopp. Min enkelrad ser ut som följer. V75-1 4 Emmet Brown tror jag får överta ledning från Hamras One More. V75-2 9 Isor Håleryd är bästa hästen. V75-3 Favoriten 3 Tresuare Kronos står perfekt till. V75-4 8 Lovely Sky har visat sig duga gott i V75 och dessutom med tuffa upplägg. V75-5 1 Kalle Kalas väl stor favorit men läget bör betyda spets. V75-6 10 Mellby Viking tuffing som blir bättre och bättre för varje start. V75-7 1 Bravo Navarone bara bäst.

Wiottis Winnare

Halmstad lopp 11 V75-7

1 Bravo Navarone har fått spår ett i volten och jag skulle vilja säga att det var vinstlotten för honom. På Umåker för några starter sedan så öppnade han bra från spår sex i volten och tog enkelt hand om ledningen. Adielsson är kung i voltstart och jag blir förvånad om han inte sitter i ledningen direkt med Bravo Navarone. Det är Bronsdivisonen igen och det var ju även i den klassen han vann finalvinsten under Eliloppshelgen. Även om många hästar som presterar extremt under den helgen brukar vara på retur någon vecka efter så håller jag tummarna för att det inte gäller Bravo. Spik på favoriten i V75-7 gäller för mig!

 

Wiottis Warning

Halmstad Lopp 8 V75-4

11 Carro´s Girl är V75 härdad och tål att göra en del jobb själv. Hon var duktig från dödens senast, tröttnade lite sista biten i det tuffa tempot. När hon vann för tre starter sedan så var det dagens driver, Kevin Oscarsson som satt i sulkyn. Jag tycker han tar vara på sina chanser på ett bra sätt och i detta lopp är han en av de bästa. Vid deras förra framträdande fick Carro´s göra jobbet i spåren sista 700 men kunde ändå ta en säker seger. 4% känns intressant.

Wiottis Wägran

Halmstad Lopp 10 V75-6

1 Solvato har spår ett bakom bilen och jag tror inte att det är helt optimalt för honom. Stefan Söderkvist har en utmaning att få honom att öppna på ett sådant sätt att det inte blir tredje invändigt eller till och med sämre. Solvato har i årets fyra starter presterat ojämnt tycker jag och när motståndet varit tuffare så har det inte riktigt räckt till. 15% är inte aktuellt för mig.

..Toralf Jubb blev för tuff i onsdags. 7 rätt och drygt 6.000:- in på andelarna är jag ändå nöjd med och nu har onsdagarnas andelar levererat fina pengar fyra veckor i rad.

..Frankrike mot Tyskland i EM semifinalen i torsdags var en av mästerskapets absolut bästa och mest underhållande matcher, moraliska finalen så här dagen innan den riktiga om ni frågar mig. Mitt tips är att värdlandet Frankrike återigen levererar på hemmaplan. Griezmann och Pogba visade klassen i torsdags medan Payet kanske var mera mänsklig när motståndet var tuffare.

 

Vi hörs!

Wiotti