Åbys Stora!

I sommar har det inte varit värst många travbanebesök för mig. Traditionellt Axevalla meeting och Färjestads V75 i slutet av juni är faktiskt allt. Inget Årjäng inget Åmål, vad är det som händer med mig egentligen.

Propulsion och hans prestationer är det som etsat sig fast i minnet. Årjäng, Boden och den fantastiska prestationen i Hugo Åbergs går inte av för hackor, idag stöter han på Readly Express och då får vi verkligen se vad Propulsion kan över längre distanser

Min enkelrad till Åby. V75-1 1 Roheryn-fantastisk prestation på Axevalla, tillräckligt snabb ut för att få vinnarhålet, invändig spurt till seger. V75-2 1 Mellby Fantom-jag räknar med rygg på ledande Karl Sjöhammar V75-3 3 Perfect Spirit-har läget och tar sig gissningsvis till ledningen. Toppchans! V75-4 10 Ambon Degato – tycker jag är en jättefin häst, tål att göra rätt mycket jobb och möter lagom motstånd. V75-5 3 Linus Boy – håller sin toppform, får hjälp med tempot denna gång, bra läge.. V75-6 2 Uppohoppa – har jag vurmat för ett par gånger i sommar, han vann till min glädje på Årjäng och har fortsatt gjort det bra efter. Pasi är absolut inte min favorit kusk men jag tror han kommer till spets och då är det bara att hålla i sig. V75-7 4 Readly Express – även om jag tror att Propulsion kan öppna betydligt bättre än man visat så tror jag ändå att Readly är först till spets. Han har en exceptionell löpskalle och jag har ingen annan tanke än att han leder från start till mål

Wiottis Winnare

Solvalla Lopp 8V75-3

3 Perfect Spirit körs till ledningen och blir därmed mycket svårslagen. Han har ju visat att han är enormt vass och vunnit både sprintermästaren och Kungapokalen. Jag tippar på att Lucifer Lane körs lite defensivt med tanke på Derbykvalen och hur Johan brukar köra honom. Giveitgasandgo har spår i bakre ledet, han har inte heller bevisat sin storhet på medeldistans. Perfect Spirit är dagens största favorit med rätta.

Wiottis Warning

Solvalla Lopp 7 V75-2

1 Mellby Fantom. – perfekt läge och mycket snabb från start. Han har alla möjligheter att få rygg på ledaren. Jag tror inte Ottens Dibaba tar sig förbi sida-sida och Ulf släpper sedan till Karl Sjöhammar. Mellby Fantom har spurtat strålande från svåra lägen på slutet, han plockade många längder på Karl S senast och jag är inne på att han utmanar ledaren rejält över upploppet när luckan kommer invändigt. Mallby Fantom vinner inte så ofta så risken att han inte tar i sista biten finns såklart. Jag tar 1-3 på tvilling och hoppas att Mellby Fantom är före Karl i mål.

Vi hörs!

Wiotti