Äntligen dags!

Det börjar närma sig årets första tävlingsdag på vår kära Arvikabana. På måndag är det dags och loppen som bjuds ser riktigt trevliga ut. Inte riktigt fulla fält men näst intill, båda utslagningslopps försöken är spelvänliga och Perle Pojkens minne i V5-4 ser intressant ut. Återkommer lite längre ned med något drag till måndagskvällen.

I söndags njöt jag av E3 loppen på plats på Färjestad. Bland stona så imponeras man av obesegrade Dibaba, hon fick i och för sig loppet kört precis som man i kretsen kring hästen förmodligen önsketänkt om, hon gör det så lätt och så obehindrat att man kan tro att hon startat hundra gånger. Dibaba blir trots detta inte min favorit till segern, jag tror nämligen att Vamp Kronos är ännu lite vassare för dagen. Segern i försöket via under 10 sista 800 togs även den lekande lätt. Hon var lika fin som när hon vann åkandes gången före och jag tror att hon är lite mera mogen än Dibaba. Det blir en duell att se fram emot. Från sto uttagningarna tar jag med mig Callela Lisbeth som hade det minst sagt struligt på vägen men spurtade ändå in till en tredjepris och plats i finalen. Räcker inte mot Vamp och Dibaba men lite senare i sommar vinner hon garanterat lopp. Bland hingstarna så kommer kull-kungen så här långt Coin Perdu att bli jättefavorit. Han lunkar på och lägger mycket mark under sig utan att han ser ut att ta i det minsta. Han kommer förmodligen att få överta ledningen och då blir han inte lätt att slå. Global On Poco lyckades inte plocka ned Twist Of Fate den här gången men han gör ändå ett topplopp i dödens och han är verkligen en skön typ. Får kanske inte slag på stallkamraten från bakspår men kommer Coin Perdu bort av någon anledning så räknas Global. Det går inte att låta bli att nämna Lucifer Lane, nu fick han det snälla lopp som det var bestämt att han skulle få i förra starten. Då blev det inte så men nu fick han smyga i rygg på ledaren och såg mycket fin ut som fastlåst över mål. Han vinner inte finalen från spår åtta men håll ett öga på Örebrohästen i sommar.

V75 går som vanligt i Kalmar under midsommarhelgen. Intressanta lopp och jackpot är vad som bjuds denna söndagseftermiddag.

Enkelraden som följer. V75-1 4 Indoor Voicess-kämpade strålande utvändigt om Shadow Gar i Oslo, tål tufft upplägg, bättre distans nu. V75-2 12 Gomez-jag gillar intrycket och inställningen men läget? V75-3 6 Noble Amok-rent grym i Norge, bara galopp eller sjukdom emot.  V75-4 11 Iago Zon-enorm insats på Valla, får hjälp med tempot nu, spurtar till ny V75 seger på Kalmar. V75-5 4 Farmer Jack-snabb ut, lite väl glömd nu, spets = chans. V75-6 7 Target Kronos-blir jag inte riktigt klok på men han får min tipsetta ändå, spurtade väldigt bra vid förra guld starten i Kalmar! V75-7 12 Bravo Navarone-Svårt läge men för lite spelad sett till kapacitet, får tempo hjälp.

Wiottis Winnare

Kalmar Lopp 7 V75-3

6 Nobel Amok har spetsat i 3 av fyra voltstartslopp han har vunnit tre av fyra starter över långdistans och han har visat en ruggig form i de senaste starterna. Innan han kom till Robert Bergh var han helt klart en duglig häst men hos Robert har han på rätt kort tid utvecklats flera klasser. Senast så kördes han offensivt av Kim Eriksson och jag tror inte att Kim någon gång efter att starten gått iväg trodde att han skulle förlora loppet. Efter att han dryga varvet från mål gled fram utvändigt ledaren var det kattens lek med råttan och han tog segern så lekande lätt. Mot spets och spik för mig denna midsommarsöndag.

Wiottis Wägran

Kalmar lopp 7 V75-3

15 Grant Boko har jag nämnt vid flera tillfällen som en av mina favoriter i fyraårskullen och en tänkbar derbyvinnare. Den här gången tycker jag att han hamnat hemskt jobbigt till, 40m tillägg, 13 hästar att runda och en tränare som ligger ganska lågt inför denna start. Jag är rätt säker på att han får ett uppbyggande lopp och körs snällt av Ohlsson. Fel att han är andrahandare tycker jag.

Wiottis Warning

Kalmar Lopp 6 V75-2

11 Dino Dollar kommer jag ihåg från Solvalla starten i början av april. Han fick ett fint lopp i 2-par utv. Styrdes på i 3.e spår genom sista sväng men galopperade i utgången av densamma. Han såg stark ut i det läget och hade med största sannolikhet vunnit loppet. Nu hann Floyd P Boko undan från ledningen. Floyd tog två V75 segrar efter det och då anser jag att Dino Dollar har kapacitet att vinna på V75 han också. Kusken är ju ingen notorisk V75 kusk och vinner inte lopp på löpande band men just därför är streckprocenten också väldigt låg. I ett jämnt och öppet lopp så kan Dino vara rensaren.

..4 Cingvar T.T i V75-3 håller jag ett extra öga på, gick enormt efter galopp senast men är ju hopplöst osäker och Fredrik Persson säger att det är 100% galopp från spår 4 i volten. Skulle han gå felfritt så är han första utmanare till min spik men det är i nästa start vi tar betalt.

.. 7 Teo startar i V5-4 på Skytte på måndag. Han gjorde debut för Mjölneröd senast och visade härlig gåvilja. Jag klockade honom till 22,0 sista 1200 och då var han bara en längd bakom vinnande Hvatt Ronja som den gången stod 20m före Teo. Toppchans till revansch denna gång!

..5 Gilda Newport i uttagningslopp till stosprintern i Halmstad på måndag. Hon kom med 7 raka segrar till elitloppshelgen! Gilda kördes i 3:e invändigt från sitt bakspår och fick fritt mellan hästar 100m från mål. Hon sköt till bra och närmade sig Umaticaya rejält sista biten. Klockan stannade på 09 s.800 med full fart över mål. Gilda är min vinnare i både försök och final.

.. V86 Åmål på onsdag, ett självklart utflyktsmål. Jag tycker att 4 Glenn Boko i V86-1 sett riktigt fin ut i sina två senaste starter, intressant med Olle Goop från bra läge. 2 Star Advisor Joli i V85-4 måste bli svårfångad från ledningen. 2 O.M.Don´t Cry I V86-6 hamnade sist i fältet senast och kördes snällt med uppbyggnads tanke av Björn. Gick i mål med spända linor via 12/800 och såg väldigt formstark ut. Tar sin tredje årsseger på onsdag!

Vi hörs!

Wiotti