Arvikatravet ett smultronställe!

Igår kväll var vi många på plats på Arvikatravets största tävlingsdag. Härligt väder goda sportsliga prestationer och mycket folk på plats, verkligen en bra tävlingsdag. Genomförandet av Josefin och hela gänget bakom kulisserna var klanderfritt och den trivsamma stämningen som är på tävlingsbanan, publikplatser och stallbacksområde går inte att kopiera. Bland de fyrbenta så imponeras jag av Quantanamera, hon travade i andra spår mest hela loppet, vinner på nytt banrekord 12,0/1600m och gör det med bra fart över mål. Jag ser fram emot att se henne i Årjäng nästa helg. Jag vill också lyfta fram Thomson i V64-3, han gjorde loppet utvändigt om ledaren största delen av loppet och hade ändå modet att hålla huvudet före bra spurtande B.T´s Viclando. Snyggt jobb av amatör Martinsson som dessutom hade ryckt skorna dagen till ära. Passar också på att gratulera den som följde mina tips i banprogrammet, 6 rätt och drygt 6000:- tillbaka.

Sprintermästarhelg i Halmstad och det var faktiskt ganska många år sedan jag var på plats. När man såg torsdagens tävlingar på ATG-live så är det inte utan att man längtar en aning till västkusten. Min Enkelrad på Halmstad. V75-1 10 Magic Happens-tippar jag som vanligt etta, ni som följer mina bloggar vet att han ligger mig varmt om hjärtat, gjorde återigen en toppinsats senast efter några lite mera normala prestationer. Jag tror han vinner trots spåret. V75-2 3 Tjacko Zaz-mot spets och svårslagen, lite baisse på att han galopperat två sista. V75-3 6 Caddie Lisieux-är bästa hästen och gynnas av tempo, såg fin ut senast, kusk emot. V75-4 8 Ilona Håleryd-tuffing som står rätt inne i loppet, toppkusk. V75-5 10 Panther Face- vass avslutning senast, lite enklare emot här, intressant spelprocent. V75-6 6 Cruzado de la Noche-håller han sig bara till trav så får de andra köra om andrapriset. V75-7 5 Nobel Amok-rätt favorit, mot spets.

Wiottis Winnare

Halmstad Lopp 11 V75-7

5 Nobel Amok hade jag under den här rubriken under midsommarhelgen. Han gjorde mig inte besviken och vann med tillsynes gott om krafter sparade. Denna gång har han haft tur i spårlottningen och dragit ett perfekt femtespår. Jag tror att han efter att startrusningen lagt sig kan glida fram och överta spets. Han är ju i grunden riktigt startsnabb men jag tror inte Bergh behöver ladda för full för han har skaffat sig sådan respekt att motståndarna välvilligt släpper honom före sig. Från ledningen skall det mycket till för att han skall förlora. Tuffa motståndare som Iago Zon och Say That Again tror jag kommer att få svårt att plocka längder när väl upploppet nalkas. Det blir spik i V75-7 för mig.

Wiottis Wägran

Halmstad Lopp 9 V75-5

3 Athos Race är en jättefin häst, han har ett bra spår och kan rinna undan från ledningen. Jag tycker ändå att han är för mycket spelad han har provat på tuffare motstånd vid två tillfällen och har då inte räckt till seger. Min känsla är att det finns startsnabbare hästar i loppet och någon fusk seger från spets har jag svårt att se framför mig. Han är återigen favorit och jag tycker det känns fel. På min ranking hamnar han som 5-6:e häst och jag kommer troligen att stå över honom på systemet

Wiottis Warning

Halmstad Lopp 9 V75-5

10 Panther Face tror jag kommer att gynnas av att ett flertal ekipage, med bra lägen, kommer att vilja ladda från start. Panther är ju ingen segermaskin direkt och han måste förmodligen ha en hel del flyt för att vinna på V75. Nu tycker jag att motståndet ser överkomligt ut och i den senaste starten så spurtade han riktigt bra. Gången före avslutade han också fint efter ett snällt lopp. Nu säger tränaren att det blir barfota runt om för första gången och det tror jag skall passa den här hästen jättebra. Intressant till 5%.

Vi hörs!

Wiotti