Bloggat från Malmö

Det blev bra för min spik förra lördagen. Palermo Broline styrdes vaket framåt direkt och satt i spets redan i första sväng, väl där var det ”a walk in the park” och han vann med gott om krafter sparade. Min andra spik, Västerbo Realhigh, fick en lite för jobbig inledning och orkade inte haka på täten sista biten. Han höll farten starkt som 4:a och kommer säkert igen. Systemet stannade därmed på 6 rätt och kaffepengar tillbaka.

I veckan har Ponny SM 2016 avgjorts i Malmö eller rättare sagt avgörs, finalen går i eftermiddag. Felicia och Rut har varit en av 60 deltagare bland D-ponnys. Två helt ok kvalrundor räckte inte för att vara bland de 20 bästa som får rida A-finalen utan vi får nöja oss med consolation vid lunchtid idag.

Eftersom det varit lite tid över mellan hopprundorna så har det blivit några timmar med travprogrammet, jag tycker att omgången ser intressant ut och visst kan det bli fina pengar för sju rätt idag också.

Min enkelrad ser ut som följer. V75-1 6 Coco De Vie möter mycket enklare motstånd än hon är van vid. Senast avslutade hon bra från kön via 12/1200 och visade finfin form. Behöver lite hjälp med tempot för att komma till sin rätt men känns för lite streckad i förhållande till chans. V75-2 5 Breezy Badger var det en hel del snack om innan V75 på Årjäng, nu hörs det inte lika mycket trots att motståndet på förhand ser aningen enklare ut. Perfekt spår och tål att göra en del själv. V75-3 2 Volstead är svår att gå emot även om jag önskar att han som jätte favorit bränner. Stallkamraten 1 Standout vann ju detta lopp från spår ett och ledning från start till mål förra året. Risken/chansen är väl att han släpper till stallkamraten Volstead nu och liftar med till andra priset. V75-4 10 Get A Winner avslutade väldigt bra till säker seger senast. 13,5 s.800 med strul 500 kvar och 4-5:e spår i sista sväng tycker jag visar på skön inställning. Get A Winner har också varit ute i tuffare lopp på slutet och det känns som han går ned i klass en aning. V75-5 är ett väldigt öppet lopp och det blir många streck på min kupong. 3 Oki Doki Face är rätt favorit och har fin chans i loppet. V75-6 11 New Muscle Ås är min vinnare. Kollar man in vilka hästar han mött på slutet så känns ju det här som ett La Liga lag skulle möta ett lag från Superettan. Visst kan läget ställa till det för Stenströmers fyraåring men hittar bara Söderkvist rätt väg så spurtar han hem detta lopp. V75-7 3 Minnestads Dubai imponerade rejält på mig under Axevalla meetinget, min bank i eftermiddag

Wiottis Winnare

Rättvik Lopp 11 V75-7

3 Minnestads Dubai har imponerat på barfota balans i de två senaste starterna. Senast var han ju ofattbart bra efter att han fått lägga en del krut på att komma till ledningen även i den starten som blev avblåst på Axevalla. Han ser travsäker ut i voltstart och även om han inte är rykande startsnabb så öppnar han klart dugligt. Mitt scenario är att han är före värsta motståndaren 5 Sahara One in i första sväng och får överta ledningen från Brilliance eller Flo Rida Sea. Skulle Sahara One vara först framme och få överta, ja då är min spik illa ute. Dessa två höjer sig klart över de andra och båda kommer att ha tjänat grova pengar innan karriären är över. Varken Conrad eller Mattias radar upp V75 segrar men min tro på att Mattias Djuse lyckas komma före Conrad Lugauer in i första sväng avgör mitt val av bank idag.

 

Wiottis Wägran

Rättvik Lopp 10 V75-6

6 Reaserch kommer jag oftast fel på. Jag tycker att han har korta formtoppar och oftast underpresterar i förhållande till sin kapacitet. Nu misstänker jag att formen är på retur han har springspår vilket jag inte alls tror ät någon fördel och distansen är väl lång. Att dessutom Haugstad sitter i sulkyn gör mig heller inte överväldigad. Streckad på 19% och andrahandare är för mig helt ointressant. Schas…

Wiottis Warning

Rättvik Lopp 10 V75-6

11 New Muscle Ås var en av våra spikar på V75 systemet som hittade 7 rätt på Elitloppssöndagen. Då vann han väldigt enkelt från ledningen med Björn Goop i sulkyn. Därefter har han mött hårt motstånd och segrarna i loppen har hetat, Readly Express, Le Miracle och Twister Bi. Absolut inga sådana djur i detta lopp och trots att han står lite hårt inne, bara är fyra år och ny på distansen så tycker jag att han är väldigt intressant streckmässigt.

..Jenny Mahony och Mårten Marje hade inte det rätta flytet i Dam-SM igår. Tempot blev för lågt för att passa Mårten, ekipaget levererade en mycket bra avslutning till 4.e priset men åt täten fanns inget att göra.

.

 

Vi hörs!

Wiotti