Dagen då inget känns viktigt!

Dagen efter ett meningslöst terrordåd mot vårt land och än en gång mot mänskligheten. Inget trav ingen idrott känns viktig en dag som denna, tankarna fladdrar hela tiden tillbaka till det som hände igår. Givetvis blir man berörd när det händer saker på olika håll i världen men nu var det läskigt nära, det var i Sverige.

Trots det som hänt så får vi försöka återgå till vardagen, på lördagar är vardagen V75 och jag har under några veckor funderat på hur förbereder jag mig för en V75 omgång och hur gör egentligen andra. Jag själv får man ju ändå säga är rätt travstörd och ganska så nördig, även om det inte är som för ett tiotal år sedan, så lägger jag ändå rätt så mycket tid på hästarna. De senaste månaderna har jag dessutom tyckt det varit väldigt kul och tiden jag lagt ned har ökat. Genomgång av V75 omgången börjar för mig på söndag kväll. Jag brukar plocka fram startlistorna i pausen av den sena La Liga matchen och när man första gången ögnar listorna så börjar systemet ta form i hjärnan. Därefter så brukar jag faktiskt inte så mycket tid till V75, visst läser jag startlistorna några gånger till men det brukar vara Färjestadstrav på måndagar och V86 på onsdagarna får också en hel del tid. Mot slutet av veckan blir det noga genomgång av loppen, banprogram är ett måste för mig och det blir en hel del färgläggning och många egna anteckningar. Jag går mycket på egen känsla och synintryck på loppen jag sett, fyller på med att läsa travfakta ingående och pluggar sedan lopp i lopparkivet. För dagen är det ungefär en halvtimme per lopp som jag har tid att lägga och det känns i alla fall hyggligt när jag är klar. Innan systemet tar form så läser jag Travrondens och ViTippas tidningar. På fredag kväll och lördag morgon blir det koll på ATG-play. V75 Mixen missar jag aldrig, Björn kollen och Vass eller Kass lyssnar jag på om det finns tid. Travrondens nya nätservice på V75 tycker jag är grymt bra. Där finns all information som, i alla fall, jag behöver. Den uppdateras löpande och räcker fint för mig. Jag missar inte heller Jens Sjödéns statistikanalys i samma tidning. Berglunds krönika på Travnet är ett måste och lika så Solbergers ”inför V75” i NWT, båda är riktigt vassa tipsters och deras tankar är gratis att ta del av. För övrigt så lyssnar jag på Expressens podd ” systemet” mest för att jag tycker Eskil Hellberg har bra humor men också för att en hel del matnyttig information kommer fram, med hjälp av Hellberg, Noréen och Edholm. Passar dessutom bra att lyssna på i bilen på väg till eller från jobbet. Samme Hellbergs programpunkt ”Untersteiners” är givet att ta till sig. Summa summarum så går det åt en hel del tid till att förbereda sig inför en V75 omgång och vad får man då ut av detta. Ja inte är det något ekonomiskt men det är förbaskat kul och ett bra intresse/tidsfördriv som får mig att koppla av och inte alltid ha tankarna på strömming, fryst kyckling och Skogaholmslimpa.

Dags för enkelraden till eftermiddagens tävlingar i Malmö, V75-1 4 Ulisse Kronos-stark och rejäl, utvecklas för varje start. V75-2 8 Ulriika Highness-grymt bra näst senast, återgår till den balansen nu, lagom motstånd. V75-3 8 Mosaique Face-övertar ledningen och blir mycket svårslagen. V75-4 7 Can Lane-blev jag besviken på senast, barfota nu och jag gör ett nytt försök. V75-5 7 Re Doc-lite tuffare nå spets nu men får han den blir han svår att rå på. .V75-6 1 Eldrick Boko topphäst, svårslagen felfri. V75-7 3 Quattro Töll-får en bra position härifrån, gynnas av tempo, se upp..

Wiottis Winnare

Jägersro Lopp 5 V75-1

4 Ulisse Kronos fick ett tufft lopp senast, utvändigt om ett monster till travare. Jag tycker han höll farten strålande och jag tycker att han höll ihop aktionen bättre än gången före. Detta på en Momarkenbana som normalt borde passa hans aktion sämre. Att det är långdistans nu känns som en fördel och skall passa fint, han har ett andra spår i volten vilket fungerade utmärkt näst senast. Det troliga scenariot är att han får vandra utvändigt om ledande Cantona America men det tror jag att han klarar. Luddes stall går som tåget och jag räknar med att Ulisse är starkast i V75-1

Wiottis Wägran

Jägersro lopp 6 V75-2

5 Flashing Victory köper jag inte som favorit i V75 hon har fyra segrar i karriären, oddsen vid dessa triumfer har varit 30, 49, 10 och 72ggr, det har varit i billiga gäng och hon har inte gjort något själv i loppen. Flashing har varit på besök i Årjäng i Åmål och faktiskt här hemma i Arvika utan att göra något avtryck. Jag tror att det kommer att bli rejäl laddning från start från invändiga 3 Diffrent Am och jag tror att det finns intresse utifrån av bland annat Red Hot Metalimo. När sedan upploppet nalkas kommer tuffare hästar som Ilona Håleryd, Kendra Silvio och Ulriika Highness att käka upp favoriten. Flashing Victory betalar jag inte för.

Wiottis Warning

Jägersro Lopp 11 V75-7

3 Quattro Töll hade jag redan förra helgen lite feeling för, då galopperade han direkt och fick inte visa sitt kunnande. Han är snabb från start går fint i ledningen men kanske ännu bättre med ryggar i högt tempo. Visst har han bara 2 segrar på sina 20 starter och med 6 andrapris kan det ju tyckas att det är lite av icke vinnare i honom. Han har varit ute mot V75 motstånd fem gånger i rad nu och är verkligen värd en seger. Spets eller inte jag tror ändå mycket på Quattro Töll idag.

.. 7 Can Lane  blev jag besviken på senast, från andra ytter trodde jag nog att han skulle blåsa till dem. Han var mest seg bakom vinnande Sphinx d´Inverne, nu låter det som om det var något som spökade med hälsan och till denna start rycker man alla skor. Givet streck för mig.

..Madrid derby, Bayern München mot Dortmund och Barca möter Malaga. Kan lugnt säga att det blir en härlig TV eftermiddag idag.

..Långfredag på Färjestad och V75 listorna kom igår. Vilka härliga tävlingar, vilka lopp! Magic Happens och Target Kronos kommer säkerligen att lämnas ensamma på lappen på fredag.

 

Vi hörs!

Wiotti