Derby summering.

Vilka tävlingar det blev förra helgen! Derby helg på Jägersro förpliktigar och efter att ha följt två tävlingsdagar från datorskärmen så är jag helt säker på att jag måste vara på plats nästa år. Lördagens V75 utvecklades till en klurig lösning för den som ville jobba in sju rätt. Tre favoriter och två jätteskrällar. Jag lyfter fram en av skrällarna, Danne Edel, för mig var löpningsförloppet hemskt svårt att förutse och att Danne skulle vinna på en låg 11 tid på V75 är för mig långsökt, inte desto mindre gjorde han och kusken en grym prestation. Bland favoriterna gav mig Global Trust rysningar, vilken prestation han stod för. Känslan var också att han hade en del sparat över linjen och jag misstänker att kretsen kring hästen är lite ledsna över att han inte tog sig till derbyt. Global Trust kommer att tjäna grova pengar framöver, det är en sak som är säker.

På söndag så fick vi bevittna en av de häftigaste upploppsstrider i derbyhistorien. När fältet kom in på upploppet så var Global Thrustworthy utan tvekan min vinnare och Cyber Lane på väg att gå in i väggen. Kort senare så tappar Nurmos hästen stilen och ”hela fältet” ser ut som vinnare, utom Cyber Lane. Vem är sedan först till linjen, Cyber Lane visar en sälla skådad löpskalle och kämpar sig tillbaka in i loppet och sätter nosen först på linjen, grym inställning. Johan Untersteiner har än en gång visat sina tränartalanger, tre hästar till finalen, står som vinnare med Cyber Lane och ser sin J.H.Mannerheim klättra i rygg på stallkamraten med hur mycket som helst sparat och bakom där Nicky Flax med spända linor. I sto derbyt fick hon sin revansch, Cash Crowe, vilket djur det är! Hoppas hon får vara frisk framöver för då har vi en ny Lovely Godiva, Ina Scot eller Queen L.

Spelmässigt så gav mina system på ICA Kvantum 14500:- för 6 rätt på lördag och söndags andelarna för 7 rätt 4500:-.

Läser travrondens nyhetsflöde och ser att det nu är bestämt att Solvalla skall tävla tisdagar som sin fasta dag, dessutom skall man tävla även onsdagar med X-press upplägget. Men är det någon som är dum på riktigt? Vår stolthet inom travsverige skall ha två tävlingsdagar efter varandra, som det är i dag så är det svårt att locka publik och spel till onsdagarna hur blir det nu då, den lilla publik som vill åka på trav och de spelare som med fördel lägger sina surt förvärvade slantar på Stockholmsbanan skall fördelas på två olika dagar. Jag fattar inget och är inte alls med på hur man resonerar, i min värd kan det bara innebära att totalaffären för travsverige blir sämre och att publiken ytterligare kommer att minska. Solvalla tisdagar och onsdagar kommer att få färre besökare/tävlingsdag och banor som tidigare haft tisdagar som fast dag måste byta och kommer också att tappa.

Idag är det V75 i Örnsköldsvik och på Solängets travbana. V75-1 7 Palermo Broline-bästa hästen i toppform, läge och galopp emot. Spik bud! V75-2 2 Magic Moves-Intressant Värmlänning. V75-3 4 Shadow Woodland-spets och bra favoritchans, formen ett ? V75-4 9 Storsjarmören-värd V75 seger, lite enklare emot nu. V75-5 10 Sunbird Chelsea-finska nu med svensk kusk. V75-6 9 Bålsta Palema-ny i klassen ändå lite enklare emot, känns klassen bättre än motståndarna. V75-7 2 Noble Amok-gör bra lopp hela tiden, spets med hjälp av solfjäderseffekt!

Wiottis Winnare

Solänget Lopp 6 V75-2

2 Magic Moves är en skön typ i Magnus Jakobssons stall.  Han har imponerat på mig på slutet. Senast hade han ett byngligt läge men Magnus tog i höger tömmen tidigt och gled fram utvändigt ledaren. Magic Moves vann sedan hur lätt som helst efter att ha kopplat greppet innan slutkurvan. Han vann på en 14 tid helt okörd på Årjäng som inte är Sveriges snabbaste bana direkt. Gången före gjorde han också jobbet utvändigt ledaren. Han avgjorde även då innan slutkurvan och vann helt överlägset via 13 s.800. Jag tippar på att Magic Moves hade vilopuls efter att han passerat mållinjen på Bjerke! Magnus höjer inte hästen till skyarna och säger att han fortfarande inte litar helt på honom. Jag tror inte att Magic Moves kommer till spets men inbillar mig att distansen är en fördel och att han har utvecklats ytterligare efter senaste loppet. Spåret är perfekt och även om Uret, ITs Showtime Zaz och Liam Dana är tuffa motståndare så litar jag på att Magic Moves avgör till sin fördel.

Wiottis Wägran

Solänget Lopp 10 V75-6

5 Voluez Vous är tredjehandare på strecken men från spår fem är det alldeles för stor galopprisk för att jag skall strecka på något system.

Wiottis Warning

Solänget Lopp 9 V75-5

10 Sunbird Chelsea fick det riktigt tufft senast med tredjespår första 700 när täten öppnade 10/500m. Hon fick sedan jobba sig framåt till utvändigt ledaren, kämpade sedan storstilat till mål och gav sig aldrig. Hon avslutade 12,5 s.800 en bit bakom ledaren/vinnaren. Nu har hon en svensk kusk i vagnen bra startryggar och med tempo på loppet kan hon vara en överraskning att se upp med.

..Färjestadstravet på måndag och när det är V64 tävlingar blir det som vanligt till att bege sig mot Karlstad vid 16 tiden. Jag tycker att det skall bli riktigt intressant att se 11 Angel Rain V64-4 i regi Björn Goop. Lars Inge Olssons 3 Merci Bråten i lopp 3 blir allt bättre, senast avslutade hon 12,5/800 med full fart över mål till andrapriset. Svårslagen nu!

..Bjerke och V75 imorgon söndag. Jag ser fram emot att få se Ferrari B.R mot Born in The U.S.A i Norsk Derby. Midtfjelds stjärna förlänger förhoppningsvis segerraden.

Vi hörs!

Wiotti