Derbydags!

Jag har fortfarande aldrig sett Svenskt Travderby live, det blev inte så i år heller. Känslan är att det är en jämn och bra kull. Högst troligt kommer vi att få ett antal tillskott i högsta klassen nästa år. Med Ludde i fältet så behöver vi inte vara oroliga för att det blir något blufflopp. Min vinnare hittar jag från ett bra läge och känslan är att han inte är beroende av spets utan går minst lika bra bakifrån, jag tror också att han undviker dödens. Min vinnare är Liljendahl tränade Policy Of Truth, hästen har tillhört kulltoppen hela tiden och min känsla är att det är dags för honom nu. När det gäller derbystoet så hoppas och tror jag att Cash Crowe får revansch för missen i Stochampionatet.

Spel och travmässigt har det varit lugnt några veckor nu. Förra helgen var det dags för en av årets absoluta höjdpunkter, ICA Golfen. Årets tävling gick på Tylösand i Halmstad och med drygt 200 tävlande så är det ett rejält arrangemang. Eftersom min prestation på golfbanan inte är mycket att hurra för så lyfter jag istället fram torsdagskvällens skaldjursbuffé på restaurang http://www.restaurangsalt.se/  all heder och jättegott.

IMG_4656

Min enkelrad till derbyhelgens första V75:a. V75-1 7 General Bianco-såg ruggig ut senast och det är nog bara startgunga emot. V75-2 5 Jaques Noir-Erik igen och en riktigt rejäl häst. V75-3 D.D.s Hitman-fått en paus och slickat såren efter några tuffa lopp, möter inget. V75-4 3 Skyper-mötte övermakten från tufft läge senast, jätteintressant Värmlandshäst från ledningen. V75-5 5 Cantona America-från formstallet nr 1, perfekt spår, för lite spelad. V75-6 4 Tinamo Jet-blir dagens skrällvarning. V75-7 3 Angel Of Attack-spets och slut, tack för kaffet.

Wiottis Winnare

Jägersro Lopp 7 V75-3

7 D.D.s Hitman startade säsongen lite försiktigt i våras, fick möte lite enklare motstånd i de två första starterna. Efter att ha pulveriserat Re Doc från dödens i början av april var det dags att möte lite bättre hästar. I V75 på Romme så avslutade han starkt, attack 1350m kvar med 11/1300 var han på linje med vinnande Nadal Broline i mål. Sedan var det dags för tre starter över dagens distans där han kom i mål på tider under 10 i samtliga lopp. Seger i Finlandia Ajo och bra insatser i Elitloppet. I juni är jag rätt säker på att han vunnit Oslo GP utan Veerbecks kapning. Därefter var det en tur till Vincennes och då blev Bold Eagle för tuff. Senaste starten var i Jarlsberg och då var inte D.D.s Hitman till sin fördel. Nu har han fått vila i nära nog två månader och är garanterat laddad för detta. Mitt scenario är att Magic Tonight är snabbast ut och släpper till Puros stjärna. Då lär det knappast bli hårt i mål. Skulle Volstead hålla ut Magic T då finns det risk för dödens med Hitman men jag tror att han plockar ned ojämna och lite halvtrötta Volstead från utvändigt. Min spik i lördagens omgång.

Wiottis Wägran

Jägersro lopp 6 V75-3

11 Kash Brodda är jag verkligen förtjust i, senast på Solvalla var hon min V75 spik men då fick hon aldrig se dagens ljus och gick i mål med gott om krafter sparade. I starterna innan har Peter tagit det väldigt lugnt med henne och hon har fått gå en trudelutt till slut för att försöka få henne att gå felfritt i loppen. Det verkar ha gjort susen och hon har tagit sig runt utan galopp tre gånger på rad. Från detta läge mot hingstar och valacker tror jag att Peter återigen kommer att ge henne ett snällt lopp och fokusera på att få henne felfritt. Hästen har grym kapacitet och kommer att vinna många lopp och tjäna grova pengar framöver. Idag tycker jag att hon är för hårt streckad som andrahandare och jag väljer att plocka bort henne.

Wiottis Warning

Jägersro Lopp 10 V75-6

4 Tinamo Jet är snabb ut och får Erik Adielsson i vagnen för första gången. Tinamo Jet är härdad mot liknade motstånd under hela året men har lite svårt att sätta nosen först. Näst senast satt han fast i rygg på vinnande Mellby Drake efter att ha släppt ledningen till Berghs häst. Jag är inne på att det återigen kan bli rygg på ledaren och med lucka till slut så spurtar Tinamo Jet vasst och till 4% är han riktigt intressant för mig.

..Färjestadstravet på måndag och givetvis ett besök inplanerat. V5-5 lopp 9 där tycker jag att 9 Kahleesi var klart positiv senast och jag håller tummarna för att Jepson löser bakspåret nu.

Vi hörs!

Wiotti