Det var Derbyt det.

Det händer saker i trav Sverige. Först och främst derbyt, jag har fortfarande aldrig varit på plats på Jägersro en Derbyhelg men det är aldrig för sent och om något år så sitter jag där och njuter. Bland vinnarna så minns jag framförallt Big Spender, kanske för att Bert satt så kall men kanske också i den vevan som travintresset blossade upp ordentligt och jag kunde ta bilen själv och köra runt på trav. Sedan sitter ju Sans Rival och Gazza Degato som klistrade. Utini inte riktigt på samma sätt och det vet jag egentligen inte varför. Till sist den bästa av dem alla i min topp 5, Maharaja. Förra söndagens vinnare var väntad och riktigt grym i sin prestation. Han har sett ut som derbyvinnaren från första starten i år och gjorde ingen besviken. Kan han växla upp och bli en världsstjärna som Maharaja? Nja, varför inte, det som talar emot är väl att Nurmos unghäststjärnor sällan orkar ta klivet.

Lite ont om tid att blogga i dag då golftävlingen ”Fias minne” till stöd för cancerfonden väntar med starttid runt 10. Måste i alla fall beröra det trista som uppdagades under fredagen. Fransktränare med många svenska hästar på sin lista och framgångar i norden anklagas för någon typ av bloddoping. Det känns uselt och den skada som detta åsamkar travsporten är nog så djup att den aldrig går att läka till fullo. Ärret kommer att synas och kommenteras på sätt som både förnedrar och förlöjligar vår härliga sport. Stäng av tränaren och hans hästar på Svenska banor för all framtid. Finns det sedan svenska hästägare, tränare och/eller kuskar som vill samarbeta med denne man, så vet vi ju var de står i doping debatten.

Dags för lite tankar kring Hagmyrens V75:a

Min enkelrad ser ut som följer. V75-1 2 Serious Try – läge, toppform och lagom motstånd. V75-2 2 Casmira – Ohlsson låt väldigt uppåt i V75 mixen. V75-3 2 B.B.S.Sugarlight – Världsstjärna som inte möter något V75-4 9 Hongslogutten – Dagfinn optimist. V75-5 5 Walle West – galopperade bort segern senast, surt för mig som liratL V75-6 6 Seedorf O.M.F – rätt favorit, billigt emot V75-7 3 Palermo Broline – fortsätter hålla honom i handen trots två startgalopper på slutet.

Wiottis Winnare

Hagmyren Lopp 7 V75-3

2 B.B.S.Sugarlight möter ju i jämförelse med de starter han gjort under året, inget. Visst finns det en risk att han efter vila och uppfräschning inte riktigt är tillbaka i form. Jag räknar dock med att Solberg vet vad som krävs för att vinna på V75 och att han känner sin häst så pass väl att rätt form sitter där. Jag tycker att B.B.S är snabbare från start när han har spår lite längre ut på vingen. Från spår två orkade han inte ta sig förbi On Track Piraten i Olympiatravet och från samma spår orkade han inte svara ut Creatin i förra årets Hugo Åbergs. Nu är värsta spets aspiranterna på spår 3 och 4 vilket betyder att solfjädern troligen ser till att Untersteiner sitter i spets. Väl där går han inte att passera. En stark favorit enligt mig.

 

Wiottis Wägran

Hagmyren Lopp? V75?

Hittade ingen att rata idagJ

Wiottis Warning

Hagmyren Lopp 8 V75-4

9 Hongslo Gutten är en av två norska hästar i fältet. Som oftast när det gäller kallblod på V75 så går segrarna till Norge och jag är inne på att så är fallet även denna gång. Den ena är tränad i Sverige av Tjomsland och är favorit. Ossmann är bra men jag sätter lite frågetecken för vilja, svårt att motivera för en häst med 5 av 12 i år men jag tycker att intrycket inte är lika bra längre och han tål nog inte så mycket jobb. Norrman nummer två körs av vår egen Dagfinn Aarum. Hästen var sjuk senast och åtgärdad nu. Han imponerade rejält på Romme och har höjt sig ett snäpp i år. Jag tror att han är före Ossmann in i första sväng och tycker Hongslo Gutten är mycket intressant till 6%.

..Manchester derby idag. Gissa om inspelningsknappen är intryckt och alla tänkbara medier är avstängda under golfrundan så att spänningen hållsvid li tills det att jag bänkat mig framför Tv:n.

 

Vi hörs!

Wiotti