Elithästar på V75.

Vilken fruktansvärd otur med vädret på långfredagen, jag lider verkligen med Färjetstadstravet. Dubbel otur var det också med startlistorna i huvudloppen, strykningar tidigt i strykningar sent gjorde ju loppen aningen rumphuggna. Bra sport blev det ändå men lite besvikelse tror jag nog att det finns hos Ken & co

För egen del så blev det inte något trav på långfredagen. Familjen hade fixat en semesterresa i all hemlighet och en vecka på Cypern var det absolut bästa som kunde hända i en hektisk period. Otroligt skönt med lite sol, värme, golf och god mat. Lugn och ro en hel vecka och umgås med familjen är toppklass för mig.

IMG_4362[1]

Vy över Elea Golf med medelhavet i bakgrunden.

IMG_4351[1]

Azia Beachresort, Paphos Cyprus:)

Det var kanske tur att det inte blev något Långfredagstarv för mig för idéerna som jag hade levererade inte och känslan är att det blivit väldigt dyrt att vara på plats.

 

Nu tar vi nya tag och levererar denna enkelrad till Umåker. V75-1 9 Coffie U.N.G-spurtade otroligt vasst över denna distans näst senast, för lite streckad. V75-2 10 Månprinsen AM-inget att orda om, nordens bästa kallblod nu med lopp i kroppen. V75-3 7 Propulsion-minns årsdebuten på Färjestad ifjol, möter inget. V75-4 3 Global Trust-kulltopp med årsdebuten avklarad, toppchans. V75-5 2 Dream Trotter-tar spets och körs där, skrällbud. V75-6 5 Tobin Kronos- lätt i årsdebuten, mot ledningen, hela vägen! V75-7 1 Merry Broline- får ett fint lopp härifrån, har man plussat på från stallet en längre tid, Kihlström nu!

Wiottis Winnare

Umåker lopp 8 V75-4

3 Global Trust var favorit i sitt kriteriekval mot hästar som Grant Boko och Valley Brodde, han gjorde bort sig med galopp där och vilade sedan fram till senast starten som var för knappt två veckor sedan. Han såg då lysande ut från ledningen och går garanterat en toppensäsong till mötes. Ohlsson låter riktigt optimistisk och är dessutom säker på att han tar hand om ledningen om man lyssnar in informationen som finns. Trots att Nurmos hästar har ett rykte om sig att inte gå bra när de reser och att ungdomen Global Thrust inte är så van att resa så här långt så väljer jag fyraåringen som dagens bästa bank.

Wiottis Wägran

Umåker Lopp 7 V75-3

5 Nahar jag fortsätter att klanka ned på den forne elitloppsvinnaren. Att han skall vara andrahandare i detta race tycker jag är helt fel. 5:e rank för mig och vinstchansen bedömer jag ligga på 1 av 20.

Wiottis Warning

Umåker lopp 11 V75-7

1 Merry Broline vinner inte ofta och står lite hårt inne i loppet. Jag tycker ändå att han är intressant, läget är perfekt eftersom hästen är rätt snabb ut bakom bilen. Kihlström i vagnen är perfekt och jag räknar med att det blir en resa på innerspår och att Spitcam Jubb och Digital Archive ser till att det blir tufft tempo hela vägen. Stallet har varit uppåt på honom en längre tid, det kanske man skall ta med en nypa salt för så är det ju ”alltid” från Salmelas håll. Läge, kusk och streckprocent gör mig trots allt intresserad.

.. 4 Jeepster står väl på tur nu. Intressant på strecken i morgondagens V75 avdelning 2.

..4 Tjötta Mari startade på Färjestad näst senast, kördes då fast invändigt av Olav Mikkelborg. Hon hade nog vunnit det loppet med lucka 200m från mål. Senast gav hon upp redan 700m från mål men då hade man öppnat första 1000 efter 24 och det blev nog för tufft det. Mina norska vänner hade lämnat goda rapporter på henne inför starten i Karlstad och jag tycker att morgondagens lopp 2 i Årjäng ser rätt överkomligt ut. Spelas till 10ggr pengarna.

 

Vi hörs!

Wiotti