Fotbolls historia!

Dags för en ny blogg, denna vecka kan jag inte annat än starta upp med miraklet i Katalonien. Trots att jag skäms över hur spelare slänger sig och filmar i tid och otid, Suarez och Neymar är bara patetiska i sina försök att lura till sig fördelar, så kan man inte annat än imponeras av att Barcelona kan vända ett hopplöst 0-4 underläge till avancemang i Champions Laegue. Laget har inte alls varit bra i år och ändå lyckas man klämma in sex strutar mot PSG. Jag vet inte hur man skall tolka matchen men efter en hel del eftertanke så var det nog PSG som fegade ur och förlorade chansen till avancemang mera än att Barcelona gjorde en överdimensionell insats. Kul för mig med Barcelona hjärta var det i alla fall och nu får vi försöka ta en tur till Spanien och se kvartsfinalen. Apropå filmandet så måste fotbollen hitta en väg att stävja detta otyg. Kännbara efter bestraffning för solklara fall är som jag ser det enda vägen att lösa en del av problemet. Det duger inte med pengar bestraffning utan avstängningar är troligen det som biter bäst. Kolla in klippet på en av fotbollsvärldens mest kända filmningar https://www.youtube.com/watch?v=OiW0IPrv1Ro. Efter det så måste det gå att bestraffa i efterskott!!!!

Veckan som gick var inte mycket ”travande” för min del. Har varit och besökt Düsseldorf och Europas största reatail mässa. Otroligt omfattande mässa och väldigt spännande att se alla innovationer inom handel. Älvsjömässan kan slänga sig i väggen, detta var säkert minst 10ggr större. Allt som visades på mässan lockade väl inte oss, exempelvis en hel mässhall med produkter i samma kategori som bilden nedan.

Skyltdocka

Förra veckans V75 andelar klev av redan i avd 1 då mina två streck inte räckte till Mack Dragan fick segerraden bruten och Can Lane tycker jag var blek efter ett finfint lopp. I övrigt satt strecken bra och spiken på Västerboonthenews är jag riktigt nöjd med. Hade dessutom Sadik America haft lite mera flyt med positionerna så hade sexorna givit betydligt bättre och dubbeln suttit som en smäck. Bland ”passas nästa gång” prestationer så hittade jag ett helt gäng. Magic Happens gjorde en helt overklig prestation, han går 11,5 s.800 ute i 3:e-4:e spår helt odriven. En stjärna på väg uppåt! Nästa Untersteiner häst att passa är Makera fick ett snällt upplägg denna gång från hopplöst läge, såg dunderfin ut över linjen och vi spelar nästa start som är på Åby på torsdag. Target Kronos svepte fältet på några hundra meter och blev förklarligt lite stum i benen sista biten. Klockan visade under 10 s.800 och med lopp i kroppen förlorar han inte nästa start. Ovan nämnda Sadik America fortsätter att visa toppform, gick med full fart över mål via 10,5/800. Han hade varit ännu närmre vinsten utan störning av galopperande motståndare, Linus Boy efter 150m och Dynamite Light 200m från mål. Tyvärr får vi väl inte lika bra odds i nästa start. Snyting i V75-7 gjorde också en prestation utöver det vanliga. Barfota balans gjorde susen men han galopperade oturligt efter 100m när Jansson placerat honom i 2:a spår. Gick sedan 13/1900m efter gunga och fick sent fritt på innerspår, passas!

Bollnäs i eftermiddag, enkelraden ser ut som följer, V75-1 12 Beppe Am-hopplöst läge som drar ned chanserna och jag vågar inte spika. V75-2 6 New Flame-från favorit till bortglömd, två lopp i kroppen, se upp. V75-3 1 On Track Piraten-vinner oavsett position! V75-4 15 Myhreng Jerker-klassen bättre än konkurrenterna, lång distans passar fint. V75-5 6 Obelix Skift-kanonintryck senast, toppchans om spets. V75-6 8 Mellby Dealer-svårt lopp, gott intryck på min chansvinnare senast! V75-7 7 Sambuca Knight-mycket fin senast, grym om han kommer till spets, fäller favoriten?

Wiottis Winnare

Bollnäs Lopp 7 V75-3

1 On Track Piraten är snabb från start och mitt ena scenario är att han med hjälp av solfjäderseffekten håller upp ledningen. Scenario två är att Jonny tar det lite lugnt och att bland ett gäng startsnabba inser att han kommer att ha chansen att ta sig ut i andra spår per omgående. Visst finns det en lite chans/risk att OTP blir kvar på innerspår men så länge som han ser så här fin ut och bara vinner och vinner så ser jag ingen anledning att gardera honom på V75.

Wiottis Wägran

Bollnäs Lopp 8 V75-4

1 Mix Mollyn känns för mycket streckad, han fick det 100% serverat senast och nu är motståndet klart tuffare. Att det är 2640m ser jag inte heller som någon fördel. Ohlsson kommer med stor sannolikhet att även denna gång att söka ryggar på innerspår. För att Mix Mollyn skall vara först över linjen krävs återigen att det stämmer till fullo. Han är dessutom rätt så orutinerad och häst mot häst i duell mot Myhreng Jerker eller Dag Stövar tror jag han får vika ned sig. Jag står över till 22%.

Wiottis Warning

Bollnäs Lopp 5 och 6 V75-1 och 2

Denna vecka väljer jag att lyfta två skrällar som man inte får glömma. I V75-1 var det ”skrik” på 2 Cupido Sisu senast. Kusken fick väl inte till styrningen men Cupido höll ju strålande efter den tuffa öppningen, gången före galopperade han i bra slagläge 600m från mål. Nu är han bortglömd, från att förra veckan varit en av favoriterna till 6% denna vecka är intressant för mig. Samma gäller 6 New Flyme i V75-2. Spelades till favorit senast men underpresterade och var chanslös mot Catrine Gel. New Flame är säkert bättre denna gång med ytterligare ett lopp i kroppen och nu är hon endast streckad på 4%

.. 8 Brosa Am i V75-1 på söndag trivdes inte på den knepiga banan på Axevalla. Spikade honom då och gör så igen!

..lunchtrav på Färjestad på måndag. 3 Magic Bråten i V4-2 gör intressant comeback efter lite renovering. Kan behöva loppet men känns väldigt fin hemma enligt LI Olsson. I V4-1 startar 5 Västebo Realhigh och han får alltid ett omnämnande, tuff motståndare i formtoppade 1 The Swede. Räcker med två streck där!

..hoppas FBK slår Djurgården i eftermiddag. Jag vill gärna gå på några flera matcher i LLA i år.

 

Vi hörs!

Wiotti