GULD morgon!

En hel månad sedan jag gav livstecken ifrån mig här på ”CORNER”. Det har varit årsmöte i Göteborg, ridträningar och så två lördagar i Hua Hin, Thailand, helt enkelt andra prioriteringar i agendan.

En härlig start på denna februari morgon, OS guld till Charlotte Kalla!

Travåret har börjat med idel låga utdelningar och många jackpots, visst har det funnit undantag men överlag är det för tråkigt. En av de största anledningarna är hästbristen. För få startande i loppen och väldigt ojämn klass på hästarna, antalet möjliga kombinationer blir för få. Satsningen på Solvalla med tävlingar tisdag och onsdag tycker jag är helt hål i huvudet men det har jag ju lyft förut. Det är så svårt att få in sju rätt på V75 eller 8 rätt på V86 att de gånger man lyckas måste man få bra betalt för sina väl ned plitade streck. Vad jag menar är att mina insatser är på en sådan nivå att det helt enkelt inte är möjligt att mata sju rätts kuponger vecka efter vecka. Detta år är det både OS och fotbolls VM vilket kommer att tära hårt på svenska folkets spelkassa. Jag gissar att travet kommer att tappa en hel del i omsättning. Den spelpolitik som drivs av människor som inte begriper att man balanserar på en tunn lina gör att framtidsutsikterna ser lite dimmiga ut för tillfället. Jag undrar också hur det ser ut med den fria konkurrensen när ATG uppenbarligen sponsrar vissa ombud för att sälja andelar på tillsammans, är det ok??ag gjorde en tur till Thailand med några vänner under 10 dagar och kom hem i tisdags morse. 9 golfrundor, många skratt och härlig thailändsk mat blev minnena denna gång. Golfbanorna är av högsta klass, topparna är Banyan och svenskägda Black Mountain.

IMG_5014[1]IMG_0972[1]

Travandet har fått stå tillbaka en aning även om vi försökt följa med hyggligt under semesterturen. Denna lördag är det finaler på Solvalla och det är riktigt bra startfält, återstår att se om det blir bra pengar på sjuorna idag.

Min enkelrad till Solvalla. V75-1 5 Jairo-gillar jag verkligen, bra form och perfekt läge, absolut toppchans. V75-2 7 Dizzy River-har jag följt länge, han visade fart resurser hos Stefan Persson men galopperade allt för ofta. Nu har han varit hos Johan en tid och senast på Färjestad imponerade han.. V75-3 1 Zenit Brick-har en knepig uppgift men jag gissar att det blir lite körning mellan 2 och 6, Zenit avgör då med en vass spurt över upploppet. V75-4 4 Weekend Fun – har imponerat och står väldigt fint till nu. V75-5 3 Global Sience – mot spets och jag hoppas han håller undan. V75-6 13 Indoor Voices – har nog aldrig varit bättre, möter mycket enklare motstånd nu, toppchans. V75-7 11 Nicky Flax – är helt borttappad nu, har varit favoritspelad på V75 innan och är väl inte sämre denna gång, verkar som han behöver det lite serverat. Intressant skräll.

Wiottis Winnare

Solvalla Lopp 8 V75-4

4 Weekend Fun har varit fantastiskt fin en tid nu, han har trots svåra lägen löst uppgifterna på ett imponerande sätt. Nu har han begåvats med ett bra läge och det finns goda möjligheter att han når ledningen. Från den positionen har han tre segrar och en förlust, förlusten kom mot vassa Selmer IH. Motstånd saknas inte men de yuffaste konkurrenterna har samtliga sämre lägen än min vinnare. Rickard N Skoglund löser uppgiften och Weekend Fun blir dagens Bank.

Wiottis Wägran

Solvalla Lopp 5 V75-1

9 Slide So Easy har blivit favorit i inledningen. I min värld så är det fel då både min vinnare 5 Jairo och 7 Justice Ås har bättre lägen. Senaste starten i Sverige fick han stryk av just Untersteiners femåring och då hade kombatanterna liknande lägen. För mig är Slide so Easy ett garderingsstreck men inte rätt favorit.

Wiottis Warning

Solvalla Lopp 11 V75-7

11 Nicky Flax var en av de absolut bästa fyraåringarna förra säsongen. Han kvalade in till Derbyt och satt fast med sparad krafter där. I slutet av förra året så gjorde han två ruggiga insatser hemma i Halmstad. Han blev på det spelad till storfavorit i V75 på samma bana dagen innan nyårsafton. Nicky fick ett lite tyngre lopp än i starterna innan och han var då inte lika vass. Gången efter var det återigen V75 och han gick helt ok men var chanslös mot Qahar QC. Nu är distansen mera passande för Nicky Flax och mitt scenario är att Qahar QC drar tåget i spåren sista varvet med Nicky Flax i rygg. Nicky måste då ha bra chans att surta hem loppet och är enligt min mening för lite streckad nu.

..gillar utseendet på 7 Person Of Interest i lopp 2 på Solvalla. Kommer att spela några kronor på honom till över 4ggr.

..13 Indoor Voices i V75-6 DD-1 tycker jag möter mycket enklare motstånd än på länge. Örjan förvaltar detta på bästa sätt och jag tycker att hon borde vara favorit.

 

Vi hörs!

Wiotti