”Hallå där, Josefine Bood”

Arvikatravet har träffat Josefine Bood efter att hon blivit klar som ny platsansvarig på banan. Vi gjorde helt enkelt en självklar ”hallå där”.

skarmavbild-2016-11-14-kl-11-12-27

”Hallå där” med Arvikatravets nya platsansvariga Josefine Bood.

Vem är Josefine Bood?

Jag är 21 år; född och uppvuxen i Karlstad. Som 12-åring flyttade vi till landet utanför Kil. Jag har alltid tagit skolan på allvar och gillat att läsa. När jag började på gymnasiet läste jag naturvetenskap med några timmars praktik inom travet i veckan. Jag älskar att jobba med människor och djur. Exv är polis ett yrke som jag alltid har drömt om att jobba som och det är en framtidsplan. Hästar är något jag brinner för och lägger många timmar på. Det är så himla roligt och ger väldigt mycket tillbaka. Jag älskar sport och idrott och var själv aktiv inom handbollen i 8 år, men slutade då tiden inte räckte till, så nu tränar jag mer allmänt.

 

Har du fått med dig travet i blodet från början?

Ja; det kan man säga. Det var min gammelmormor Elsa Johansson som var en av de första kvinnorna i länet och i Sverige som körde trav och som också ägde travhästar som förde intresset vidare till nästkommande generation. På mammas sida har vi så länge jag kan minnas ägt travhästar. Bl a travaren Avanti Force finns det mycket minnen med. Han var den första hästen som jag kommer ihåg att vi i familjen fick följa med när han startade och fick stå i vinnarcirkeln med! Det var otroligt spännande. Travet har blivit en självklarhet för oss alla i familjen och något vi tycker är kul. Hemma har vi tre hästar som tränas och även gamle Avanti Force och vår ponny har vi kvar. Det är fullt upp med hästar varje dag och det är så jag gillar att ha det.

 

Hur ser du fram emot den här utmaningen på Arvikatravet då?

 Jag hoppas att jag kommer att kunna tillföra något positivt till Arvikatravet. Det skall bli väldigt spännande och jag ser det som en fantastisk möjlighet och hoppas kunna göra ett minst lika bra arbete som föregående platsansvarig.

 

Vilken är din favorithäst genom tiderna?

För mig finns det bara en favorit! Min egen Super Photo Bood. Vi har haft honom sedan början och fick se han redan när han var nyfödd. Han är den häst som lärt mig det mesta inom travet och kommer alltid betyda väldigt mycket. Han har ett speciellt humör och gör ofta bort sig när han tävlar, men vill han kan han verkligen, vilket han bevisade han vann på V75 i mars. Det var en otrolig känsla och fantastiskt stort för oss och än idag känns det som en dröm. Ingenting kommer kunna skilja oss två åt.

 

Vad gör Josefine en hästfri dag?

Hästfri dag? Vad är det, haha? Nej, det vet jag inte så mycket om. Det kan hända att jag åker bort någon dag per år, men då är det också i travsyfte. Det finns inget roligare än dessa underbara djur! Men visst; jag gillar att laga mat och baka, även städa är något jag tycker är roligt.