In i Midsommarveckan!

Färjestad – måndag, Åmål – onsdag, Årjäng – fredag och Arvika – söndag som vanligt tätt i tävlings schemat när det vankas midsommar i Värmland. Färjestads tävlingar ikväll har ett ok deltagarantal även om inte riktigt alla lopp är fyllda, Årjäng på fredag ser riktigt bra ut och så får vi se hur det blir hos oss på söndag, anmälan är imorgon. Åmåls V86 tävlingar på onsdag har tyvärr hamnat lite i kläm. En underbar dag att åka och se trav på plats, brukar vara väldigt trevlig stämning och mycket folk på publiksidan. Med tanke på hur startlistorna ser ut så får de som styr ta sig en funderare, vi som älskar trav i Värmland/Dalsland värnar verkligen om denna fina dag.

Från ett solsäng i Nice så har jag under dagen snurrat Färjestads startlistor fram och tillbaka, kanske kan följande tankar ge lite tillskott i semesterkassan

Wiottis Winnare

Färjestad Lopp 7 V5-3

1 Ed Force har haft spår ett bakom bilen vid två tidigare tillfällen utan att kunna försvara ledningen. Från spår lite längre ut har han dock visat startsnabbhet vi ett flertal tillfällen. På förhand verkar det inte finnas några riktiga startkanoner i fältet och jag är inne på att Björn Beckman kan hålla upp innerspåret denna gång. Ed Force har gjort det bra i år och håller jämn och fin form. Senast höll han bra som knappt slagen från utvändigt ledaren i Åmål. Motståndet ikväll ser inte allt för tufft ut och min tanke är att Ed Force leder V5-3 runt om.

 

Wiottis Warning

Färjestad lopp 8 V5-4

6 Bransby Sweet Kiss är nedstruken till ett perfekt femtespår. Han har gjort två starter efter lång vila och fastnat invändigt i båda starterna. Bransby har sett fin ut tycker jag och mot överkomligt motstånd måste det vara större chans än 1 på 100 att Niclas Stenqvist sitter bakom vinnaren.

Wiottis Wägran

Färjestad lopp 8 V5-4

9 Carbureightr startade riktigt långsamt från spår nio näst senast och hamnade bland de sista. Avslutade bra via 12/800 men sprang och bröt rejält med huvudet. Senast blev det ledningen och han höll skapligt efter en avslutning runt 15/800. Jag tycker att det känns tokigt att en häst som inte vunnit på 11 starter och dessutom har bakspår skall vara så stor V5-favorit. Hamnar en bit ned på min ranking men får säkert ett garderingstreck då loppet känns lågklassigt och öppet.

..Frankrike – Schweiz i Fan Zon Nice igår kväll. Inget riktigt hett möte och publikens stora jubel kom när Payet byttes in.

..Spelar en slant på Jerns Vendela; Årjäng lopp 9 på söndag.

Vi Hörs

Wiotti