Jackpot lördag igen!

I lördagseftermiddag tog jag turen till Momarken, underbart väder, kanonhästar och rätt bra med folk på publikplats men oj så tråkiga lopp. Ingen som ville tävla när väl ledaren fått sin position. Tre rätt på enkelraden och ruggigt imponerande insats av Midjelds Ferrari B.R, han gick en hög 12 tid på enkelt sätt och vilken stjärna Norge har på gång. Trist med Solör Stegg, ser inte helt 100 ut och en bit från den elithäst han är i grunden, hoppas att kretsen kring honom hittar felet. Båda spikarna satt på söndagens system, trots det så blev det inte full pott och det är inte lätt att komponera systemet rätt fast spikarna sitter, bra betalt på 7:an med dryga 100 kakor var det i alla fall. Besök på alltid lika trevliga Färjestad i måndags. Totalt iskall på spelet men så är det ibland, eller oftast?

Enkelraden på Mantorp ser då ut som följer, V75-6 Sambuca Knight-Erik och springspår är lika med spets direkt, spik! V75-2 5 Kabanoss-intressant läge, lättare emot. V75-3 4 Shadow Woodland-spets är enklaste vägen till mål V75-4 3 Target Kronos-bara vinner, lika klar som Nuncio i onsdags. V75-5 5 Djali Boko-topphäst i ny regi, skall bli intressant att följa under våren.V75-6 9 Malkin N.O.-får hjälp med tempot nu och känns lite bortglömd. V75-7 2 National Prince-svår att nå för favoriten om han får bestämma en bit i ledningen.

Wiottis Winnare

Mantorp Lopp 8 V75-4

3 Target Kronos uppmärksammade jag redan då han i årsdebuten gick en rejäl repa sista 700 i guld. Kalmarloppet har bara gjort honom gott och denna gång möter han ”inget”. Måste vara sjuk eller ta sig en gunga modell större för att förlora. Hoppas allt går som det skall och att nästa start blir långfredags V75:an på Färjestad. Självklar bank i eftermiddag!

Wiottis Wägran

Mantorp Lopp 6 V75-2

2 Ponce De Leon har jag länge haft svårt att ta till mig. Han har startat i sju lopp med 100.000 i första pris och har ett fjärdepris som bäst, de övriga starterna har han diskats. Jag tycker helt enkelt att han inte håller klassen och har psyket för att prestera i V75. Idag är han rätt mycket spelad och som 3:e handare tycker jag att han är helt ointressant. Han har kusken och läget men det spelar ingen roll jag kommer att missa 7 rätt om han vinner.

Wiottis Warning

Mantorp Lopp 10 V75-6

9 Malkin N.O låg på lite för mycket senast och underpresterade därmed en del. Han var enorm favorit men fick nöja sig med andrapriset bakom en duktig Pointalist. Den här gången är han ute i ett riktigt getingbo, loppet är jämnt och positionerna kommer att avgöra mycket. Malkin skall enligt uppgift gå barfota runt om, han har en bra rygg i Lincoln Lawyer. Jag hoppas det blir tempo på loppet och att Ulf Ohlsson lyckas med styrningen. Streckad på 10% på V75 och med fina odds på DD känns han riktigt intressant för mig.

.. V75 Halmstad på söndag Like A Star, Carabineri och J.H.Mannerheim blir mina spikar på andelarna.

..Sverige-Vitryssland idag, kul och spännande med landslagsfotboll igen. Har tre biljetter till matchen som vi tyvärr inte har möjlighet att utnyttja, är någon sugen så är det bara att höra av sig. Avspark 18:00.

..igår kväll tog säsongen slut för FBK, lite för tidigt för mig som supporter. Det är ju alltid kittlande att följa med länge under våren. Många gånger har vi följt var enda match, på plats, fram till en gastkramande finalserie! Varför har det inte räckt längre i år? Ja, för mig är det tre kompetenser som saknas, 1) Special teams, boxplay är för stillastående, se hur andra lag stressar och ligger närmare i spelet 4 mot 5, märker också skillnaden hur enkelt ex. HV och Djurgården kommer till avslut mot FBK. Powerplay är om möjligt ännu sämre, FBK har ett för långsamt pucktempo när man väl kommer in i anfallszon för det är ju egentligen grundproblemet. Man kommer inte in i anfallszon på ett enkelt och samlat sätt utan måste droppa ned puckar och jobba med kroppen. 2) Spelarna räcker helt enkelt inte till, tekniken är för klen, 2 eller möjligen 3 spelare har kompetens att dribbla av ett par motståndare och skapa ytor, tekniken avspeglar sig också i passningar som sällan sitter rätt på bladet det är också svårt att på fotbollsspråk spela med ”one touch”. 3) Fysiken verkar vara sämre än de andra lagen, HV, Djurgården eller Leksand, det spelar ingen roll. FBK vinner inte närkamper efter sarger eller på öppna ytor, man blir oftast fastnaglad i egen zon. Igår vann HV 8 eller kanske 9 av 10 dueller. För att man som lag skall gå vinnande ur dessa små krig med fysiskt svagare spelare så behövs en Diego Simeone på bänken som får spelarna att överprestera och tro blint på det de gör. Som sagt det räckte inte i år heller men jag tror ändå att medicinen är att fortsätta jobba med bra ekonomi i klubben, bygga underifrån med bra egna produkter som är stommen i laget och visa att man är Värmlands stolthet genom hårt arbete och stort hjärta varje dag, även om det inte alltid räcker till seger. Jag antar att det finns ett mål inom klubbmärket att inom x-tid så skall vi återigen stå som svenska mästare.

 

Vi hörs!

Wiotti