Jackpot Lördag!

I lördags var det inte allt för tufft för V75 spelarna, utdelningen stannade på dryga 15.000:- och att det blev lite kulor får vi tacka mitt drag Make It Quick för. Jag lyckades ändå inte få 7 rätt eftersom jag inte streckade Pasithea Face i avd 1, surt sa räven. Tog en tur till Färjestad i måndags och hade en mycket trevlig kväll med några kompisar. Vi lyckades inte riktigt med streckspelet och jag måste bara nämna storfavoriten i avd 1. Västerbo Loveboat borde varit överlägsen det gäng han ställdes mot i måndags men kusk Ulf Ohlsson gjorde verkligen inte någon av sina bättre styrningar. Jag är rätt säker på att han efter 300m kunde styrt framåt som ensam häst i andra spår och fått överta ledningen. Nu satt han kvar i kön fick ut True Blue For You framför sig, si sådär varvet kvar. När Ohlsson trampade på gasen så gasade även Goop i dödens och Aifur med Hultman i ledningen. Aifur drog undan med 11/500 på den regntunga banan och då hade inte Västerbo Loveboat modet att gå i närkamp. Jag kommer ihåg ett tillfälle förra sommaren när jag hade SMS kontakt med en av mina norska vänner och jag plussade för att Ohlsson satt upp för första gången. Fick det korta svaret ”Lunsj kusk”.

I måndagens första lopp fick vi som var på plats bevittna en kommande travstjärna. I debuten övertygade Pär Hedbergs, Southwind Feji så till den milda grad att jag skulle säga att jag aldrig sett en bättre debutant live. Hon vann otroligt lätt på 17,5/2140m, banan var säkert mera än 2 sek tung och det fanns mycket, mycket mera att ta av. Skall bli kul att följa i fortsättningen. Mina spel Löpeld och All Star Man lyckade sinte helt. Löpeld hade stora problem i svängarna och fick inte travet att stämma. Höll farten men han får visa bättre flyt i travet innan jag spelar igen. All Star Man höll fint från ledningen som tvåa men mötte en häst som var lite bättre.

Dags för start av V75 med 1:- raden på söndag. Skall bli kul att följa och jag tror att det är helt rätt väg att gå om vi skall få upp snittet på utdelningsnivåerna framöver. Mindre startfält och färre travhästar som föds i Sverige så måste svårighetsgraden öka om intresset för travspel inte skall dö ut. Omsättningarna på söndagarna lär fördubblas mot dagens V64 tävlingar. Då menar jag i långa loppet, de närmaste veckorna kommer säkert omsättningen att ligga runt 30 millar.

Kalmar i eftermiddag, ingen Nuncio och ingen On Track Piratengör att utdelningsmöjligheterna skjuter i höjden. Märk också att det är fritt fram att rycka skorna igen. Enkelraden ser ut som följer, V75-1 2 Mack Dragan-så skönt med det skulle vara med ännu en seger för Värmlänningen Wilhelmsson. V75-2 2 Kash Brodda-totalt överlägsen felfri, men sköter hon sig verkligen? Jag vågar inte spika. V75-9 Västerboonthenews-bäst barfota, i toppform, 1:a med Jepson! V75-4 15 Magic Happens-tufft läge men topphäst som kan runda ändå. V75-5 3 Zenit Brick-viss galopprisk men felfri måste det vara toppchans. V75-6 12 Sadik America-toppform, tufft läge, för lite streckad! V75-7 4 Thaiger Exclusive-gynnas att gå utan skor, V75 härdad i tuffa gäng, snabb ut om han laddas.

Wiottis Winnare

Kalmar Lopp 7 V75-3

9 Västerboonthenews har gått otroligt bra i V75 i vinter och då skall man ha i tanke att han gjort insatserna med skor vilket för honom inte är optimalt. Nu är det bakspår på 1640 och det är såklart inte helt lätt. Mitt scenariot är att det blir körning från start mellan Art On Line, Royal Fighter och Target Kronos. Blir det tempo så kommer Västerboonthenews speed att bita bra över upploppet. Helt klart en chansspik men väldigt intressant med Jepson för första gången och endast streckad på 8%

Wiottis Wägran

Kalmar Lopp 7 V75-3

5 Royal Fighter är klart gynnad av läge, distans och möjligheten att gå utan skor. Jag är ändå inte alls inne på att han har tillräckligt bra form för att vinna på V75 i sin klass. Han har ju tävlat mot tuffast möjliga konkurrens sedan han var ute i Elitloppet 2015. Royal Fighter har inte vunnit något lopp med mera än 70.000:- i första pris sedan Elitloppsförsöket ovan nämnda år. Han kommer säkert att laddas framåt men jag tror inte att tuffa öppningar är hans likör längre. Som favorit i Guld är han iskall för mig och med risk att jag kommer att få lång näsa och dissningar efteråt så streckar jag inte Royal Fighter. 37% är åt skogen!

Wiottis Warning

Kalmar Lopp 10 V75-6

12 Sadik America är uppe in en högre klass nu. Han satt fast med allt sparat senast och såg dunderladdad ut över mål. Nu är läget riktigt uselt och givetvis måste det en hel del tur till för att Sadik skall komma till. Känns ändå som att han är för lite streckad (3%) i förhållande till vinstchansen. Borde vara hans tur att ha lite flyt nu. Loppet är jämnt med flera bra hästar och blir det bara tempo så flyger Sadik America lågt längst ut i banan. Peter U är trots allt klart uppåt på hästen man baissar läget såklart.

.. Baritron i V75-3 imorgon känns i dagsläget som en bank för mig..

..otroligt nog så har det jämnat till sig i La Liga. Trots Barcelonas kräftgång så är de med i fajten om ligasegern igen. Hemma match mot Celta ikväll bör gå vägen även om laget ställer över någon spelare. För Real Madrid är det riktigt kusligt nu. Formen är inte alls bra och i mötet med hemmastarka Eibar saknas både Bale och Ronaldo. Spelar en slant på Eibar eller oavgjort till 2.20 hos Unibet.

..besökte Löfbergs Arena för tredjematchen på rad i torsdags. FBK vann med 5-0 och på pappret ser det ju bra ut men med turen och ett fantastiskt målvaktspel kom man undan med blotta förskräckelsen i 1:a perioden. Att FBK leder med 1-0 är rena rama lottovinsten. Sett till spelet så skulle Luleå haft ett par måls ledning och då tror jag FBK fått det tufft. Säsongens FBK har inte tillräckliga kvalitéer i det teknisk man känns också fysiskt mycket svagare än sina motståndare. Boxplay är passivt och motståndarna tillåts att enkelt komma in i FBK:s zon, därefter snurrar man frisk och det är bara turen och bra målvakter som håller siffrorna nere. Powerplay är ännu sämre, man har svårt att komma in i anfallszon, motståndarna har läst FBK och stressar direkt fram misstag som gör att passningsspelet går för långsamt. Powerplay känns totalt ofarlig och mot bättre lag som Linköping etc. kommer FBK inte ens till skott. Mitt FBK hjärta gråter men vi stöttar i ur och skur och håller tummarna för att det blir en fantastisk intensitet och hjärta som kompenserar bristande kompetens i kommande playin.

 

Vi hörs!

Wiotti