Juletid är inte julefrid!

Snart är vi inne i december, kylan, snö, levande ljus och mysiga kvällar. Jag gillar egentligen inte vintern men december har jag överseende med. Maten har ju också en speciell roll, speciellt i vår familj:)

December är för mig som för många andra förenat med ett högt tempo. När väl vi sitter där dan före dan så är det som om lugnet glider över oss och förhoppningsvis har vi några stämningsfulla dagar framför oss.

I en travspelaren värd har det bilvit något helt annat. Vill man vara med och följa travspelets lok V75 så har man en hektisk tid framför sig. Dan före dan är starten på ett maraton lopp i omgångar. Bara Julafton är fri de sista skälvande dagarna på året. Ett matande av vår största spelform som allt mera tappar sin glans, en mättnad hos mig som spelare där känslan är, nej jag orkar inte igen. Jag vill inte gå så långt att kalla det vanvård av V75 som varumärke men inte långt därifrån.

Nya Top ”sju” är det vad jag vill ha som spelare? omsättningen visar på ett tydligt nej!

“Undrar du vad dina kunder verkligen vill ha? Fråga! Berätta inte.”
– Lisa Stone, medgrundare och VD för BlogHer.

När det gäller V75 så undrar jag om inte det är dags att höja radpriset till 1:-. Loppen blir allt mer ojämna, det blir för”lätt” att tippa, vi har en genomlysning och tillgång på information som aldrig förr. För egen del så har jag väldigt svårt att få till sju rätt med dagens radpris men de få gånger det slår till så vill jag inte bli besviken på utdelningen varje gång.

En skapligt känd företagsledare har sagt nedanstående…

”Dina mest missnöjda kunder är de du kan dra mest lärdom av.”
– Bill Gates, Microsoft.

Lyssna på sina kunder och agera utifrån det är grunden för framgång i företag som levererar tjänster. Att vårda sina befintliga kunder är framgångsrikt, det kostar mycket mera att ta en ny kund än att få en befintlig att spendera mera. Nöjda kunder är dina bästa marknadsförare….

Enkelt eller hur??? Ni förstår nog vart jag vill komma, ur min personliga synvinkel tas det inte alltid rätt beslut i ”diktaturen”.

Arvikatravet har fått en ny platsansvarig, Josefin Bood, jag har inte hunnit varken gratulera eller träffa henne ännu men här och nu är det framfört. Grattis och Välkommen! Mina kontakter med föregångarna Irene och Johannes har varit väldigt goda och det kommer det med säkerhet att bli även med Josefin.

Har varit på en semester tripp till HuaHin i Thailanad, golfklubborna har varit flitigt använda. Maffigt klubbhus efter första dagens spel på hål 18 på Springfield.img_springfield

Idag är det toppenfina tävlingar på Solvalla. Under semester har det på kvällarna bjudits ett par timmars dator tid som med fördel har använts till en hel del trav. Med sextimmars tidsförskjutning blir det inte så lätt att följa med live men det går ju att förbereda sig och titta i efterhand. Till dagens tävlingar har jag kommit fram till följande enkelrad.

V75-1 3 Pense Kloster-13 tid i spets. V75-2 5 New Moon Pellini-fast senast såg finfin ut. V75-3 3 Wild Honey-första med BG får loppet. V75-4 5 Topp Of The World-spets och mycket svårslagen igen V75-5 1 Erik Sting-spets och första med Goop. V75-6 2 Nadal Broline-härlig skalle. V75-7 3 Thiger Exclusive-bara bästa hästen.

Wiottis Winnare

Solvalla lopp 11 V75-7

3 Thiger Exclusive imponerar på mig hos Untersteiner. Han har det mesta men styrkan och segerviljan han visat på slutet tycker jag är främsta egenskaperna. Han är så pass snabb från start att han bör kunna hålla ut Ymer Brick och Victor A.U. Peter var dessutom väldigt optimistisk i Eskils Hellbergs podd och jag finner ingen anledning att gradera storfavoriten.

Wiottis Wägran

Solvalla Lopp 6 V75-2

10 Bungle Rain  är en underbart fin häst men att han skall vara spelad till 15% som treåring från bakspår i en V75 final tycker jag är fel. I ett öppet lopp får han ett streck som 7-8:e häst på mitt system.

Wiottis Warning

Solvalla Lopp 8 V75-4

5 Top Of The World är fortsatt obesegrad från ledningen. Han har fått ett perfekt läge och bör hinna före favoriten Slide so Easy in i första sväng. Bortglömd som vanligt och streckad på mindre än 10%, borde vara favorit tycker jag.

..hoppas FBK visar segervilja i eftermiddag, får bli hockey på TV för mig idag och V75 loppen i efterhand när FBK lirat klart..

..Zlatan staty i Malmö, välförtjäntJ