Långfredag!

Långfredag och Färjestadstravet hör ihop, jag kommer inte ens ihåg hur många år jag har förlagt min långfredag till Karlstad. Oftast i sällskap med ett gäng goda vänner som alltid förgyller och skapar minnen som hänger i länge. Kommer inte exakt ihåg vilket år det var men en sen påsk, som i år, med strålande sol och avslutning efter travet där vi gazzade i soffan utanför Statt, livskvalité. Har också några givna favoriter från Prins Carl Philips Pokal. Propulsion från ifjol såklart. Magic Tonight på våldsamma 09,5 i segertid. Sist men inte minst Lotuschic, som jag nog främst kommer ihåg för att det blev rejält klirr i kassan när Dagfinn styrde henne till seger åt Stig H Johansson.

Enkelraden till Långfredagstravet på Färjestad, V75-1 6 Spoil Me-tar spets och jag tror att chansen finns till ledning hela vägen. V75-2 5 Obelix Skift-samma här, leder loppet länge, hela vägen ? V75-3 8 Philip Lyn-både snabb och stark, första starten i Sverige brukar ge en extra kick. V75-4 9 Magic Happens-häst under utveckling, tål göra allt själv. V75-5 13 Mellby Exotic-radar upp bra prestationer, rejäl i tufft gäng näst senast. V75-6 9 Djali Boko- förvaltar sina 20m om han håller sig lugn. V75-7 9 Target Kronos- ruggigt bra i årsdebut, ok senast, rundar till seger nu om han körs utan skor.

Wiottis Winnare

Färjestad Lopp 8 V75-4

9 Magic Happens är en häst jag verkligen tagit till mig. Det ser ut att finnas mycket i kroppen på honom och potentialen är hög. Det låter ju också på Peter Untersteiner att han har ett riktigt framtidshopp i Magic Happens. Nu står han med 20m tillägg och ett lite snävt spår i volten men det ser jag inte som något hinder, bara odds höjande. Galopperade direkt i senaste starten, fick inte fatt i förra veckans V75 spik, Ulisse Kronos gången före. Starten innan det blev det också galopp men det var den dagen som Axevallas bana var mera än knepig, så den starten tar jag inte så hårt på. Värsta motståndaren, Iona Hanover, är också en topphäst med ett lite bättre spår än min vinnare. Jag tycker ändå att Magic Happens skall vara den tuffare av dem, det är ett sto mot en hingst och där brukar hingsten ha lite starkare psyke. Jag räknar med att Magic Happens kan gå en hög 12 tid med volt, under långfredagen blir det väl inte tillräckligt varmt för det men, ta sig först till mål skall han göra. Spik på alla system!

Wiottis Wägran

Jägersro lopp 7 V75-3

9 Myhreng Brage måste väl ha räknat fel på kronkursen va? Har hamnat 20 m fel här. Står med dryga tusenlappen över gränsen för tillägg. Var nästan lika mycket spelad som favoriten senast men stod då 20 m före denne. Trots att Björn svingar sig upp i vagnen så får inte Myhreng Brage något streck av mig.

Wiottis Warning

Färjestad lopp 6 V75-2

5 Obelix Skift tycker jag var duktig bakom Uppohoppa och vinnande Riegel Face i slutet av februari. Fjärdepriset då smakade mera och jag har haft honom på radarn efter det. Gången efter höll han bra utvändigt om Mitica och senast var det finalerna på Valla. Obelix fick då ett fint invändigt lopp men räckte inte riktigt i det stentuffa tempot som bjöds. Radjah D´Inverne vann ju på 12,5 full väg. Nu ser jag Obelix Skift från ett perfekt spår, han bör ta hand om ledningen och därifrån skall det vara toppchans tycker jag.

.. 4 Juvels Boy  startar i lopp 1. Som han såg ut innan loppet och efter galoppen senast så finns inte förlust i min hjärna.

..4 Gravity Falls i lopp 3 såg ruggigt tankad ut som fastlås senast. Bra läge idag, spelidé

 

Vi hörs!

Wiotti