Mega Jackpot!

Denna helgs V75 går i Göteborg. Jackpot som verkligen gör själ för namnet står på agendan, intressant. Även om jag kan säga att system konstruktionen hos mig inte ser annorlunda ut än övriga lördagar. Brukar ju inte direkt sätta 7 rätt veccka efter vecka..

Open stretch även denna helg, som sagt jag har fortfarande svårt med löpningsförlopp och taktik när jag skall tippa.

Enkelraden ser ut så här V75-1 1 Västerbo Hard Cash-läge, kusk och form. V75-2 4 Count Respons-trodde jag mycket på senast, toppläge och bra kusk. Spets=vinst V75-3 9 Heartbreaker V.S-är svår att gå emot efter senaste prestationen. V75-4 8 Etosha Boko-höll starkt näst, mot spets, håller undan?. V75-5 10 Some Summit-bästa hästen, läge och kusk emot. V75-6 6 Furious Frances-tempo gynnad, för lite streckad med BG V75-7 3 Mosaique Face-tar spets, stor chans att få bestämma, måste bli svårpasserad,

Wiottis Winnare

Åby Lopp 5 V75-1

1 Västerbo Hard Cash imponerade på mig senast. Björn körde ett offensivt lopp och från tillägg styrde han på fältet 1800m från mål och satt i ledningen 300m senare. Han utmanades rejält genom sista sväng och kämpade hela vägen till mål, var till och med nära att kontra tillbaka sista biten. 13,5/1800 visade min klocka på Västerbo Hard Cash. På Solvalla i starten för så fick han ett fint lopp i 2-utv. Björn gav sig iväg i sista sväng och Västerbo Hard Cash avgjorde säkert. Snabba 11,3/800m vittnar om en stark insats. Jag gissar att Goop ger min vinnare ett bra lopp innerspåret. Ledningen är ju närmaste vägen till mål men jag är tveksam till att Björn kan hålla upp innerspåret. Vinstchansen skall vara god oavsett position.

 

Wiottis Wägran

Åby Lopp 10 V75-6

1 Patricia Hastrup har det blivit otroligt mycket snack om. Hon gjorde en utomordentligt bra prestation senast och kommer till Göteborg med absolut toppform. Hon är väldigt startsnabb och jag tror säkert att man siktar på ledningen med henne. I loppet finns både Top Of The World och Roses Glory som också är ute efter ledningen. Jag tror att öppningen blir tuff och att tempot på loppet blir hårt hela vägen. Min tanke är att det då blir för tufft för det nioåriga stoet. Hon möter trots allt många jämngoda hästar och dessutom i psyket tuffare hingstar/valacker. Som vanligt när jag sätter en häst under denna rubrik så vinner hon väl men för mig är det bara ett streck i mängden.

Wiottis Warning

Åby Lopp 6 V75-2

4 Count Respons trodde jag en hel del på senast och gav några slantar till ATG via toton i Karlstad. Den gången blev det galopp när han, enligt min uppfattning, var på väg mot ledningen. Näst senast höll han strålande efter ett rätt tufft upplägg från knepigt utgångsläge på Valla. Nu är det lopp i kroppen efter ett par månaders bortavaro. Sandra är en vass kusk och kommer Count Respons till ledningen eller rygg på ledaren då tror jag det blir seger till låga 8%.

..kul att se FBK i de tre senaste matcherna, känns som att laget slogan äntligen visar sig även på isen.

..Messi och Umtit tillbaka i eftermiddag, slut på poängtapp i LaLiga nu för Barca.

..Cruzado De La Noche i Hamburg, grym!

Vi hörs!

Wiotti