Midsommar!

Arvikatravet har avverkat säsongens första travdag. Breddloppsdag med tidig start förra lördagen. Jag var själv inte på plats men kollade in loppen i efterhand och visst har man alltid en bra känsla när det körs trav i Arvika. På tisdag kväll är det dags för årets andra tävlingsdag och loppen blev riktigt bra. Uttagningsloppets försök med 9 Tyson Bi i det andra blir kul att följa. Intressant också i V5-4 där Göran Antonson gör ett besök med vinstvana 13 Tivo, en märklig häst som helt plötsligt ”stannar” i loppen för att sedan hitta ny motivation och visa härliga fartresurser. Undrar vilket humör han är på under tisdagskvällen?

Mitt fotbollsintresse får verkligen sitt lystmäte tillgodosett för tillfället. VM är ingång och minst två matcher per kväll hinner jag med. Igår spelade Sverige mot en av guldfavoriterna och regerande världsmästarna Tyskland. Det blev en fantastiskt spännande tillställning för Svensk del och det är bara att tacka och buga för att det Svenska landslaget gav oss en så underhållande kväll. Att sedan inte resultatet riktigt gick vår väg var egentligen rätt väntat. Jag tycker att de blågula stod upp bra och följde sin ”game plan” till fullo. Vibbarna innan match och farhågor om storstryk var vad jag hade förväntat mig. Tre poäng efter två omgångar är väl precis efter plan! Tack till det svenska landslaget och nu tar vi Mexico på onsdag.

Trav idag söndag på Kalmar som vanligt när midsommarhelgen går mot sitt slut, traditionensmakt?

Min enkelrad till Kalmar. V75-1 5 Stepping Spaceboy-hamnade i min bok för spela nästa gång efter starten i Årjäng. Han galopperade 1200 från mål, tappade en del men reparerade strålande till 3:e priset och via 09 s800 var han helt ensam i mål. Det ser ut som om Söderkvist skall kunna sno åt sig ledningen och där blir han svårpasserad. V75-2 11 Global Undicided-är en jättefin häst som nu har två lopp i kroppen efter en tids frånvaro. Han är snabb ut voltstart och med lite fly så tråklar han sig fram till ett bra utgångsläge trots sitt bakspår. Jag tippar på att Global Undicided är hästen med högst kapacitet i loppet. V75-3 8 Antonio Trot-har har tagit igen sig ett par månader,är säkert fräsch och fin nu. Han står 20m bättre till mot Just Wait and See och har slagit Platon Face från samma start så här känns det som han står bra till. Älskar distansen och Nurmos är alltid uppåt på den här hästen. V75-4 5 Ultra Bright – kunde inte ta sig förbi Mulligan i derbystoet i höstas. Då startade man sida/sida och Mulligan höll enkelt ut Ultra. Nu är det några spår emellan och jag tror att Ultra är tillräckligt snabb för att hinna före Mulligan. Får tipset på det och skulle jag vara helt säker på min tes så skulle Ultra Bright vara ett spikförslag. V75-5 12 Gento – har imponerat men spåret avskräcker. Rundar normalt till seger. V75-6 11 Jairo – håller jag som bekant väldigt högt. Idag gissar jag att Pastore Bob rusar på i ledningen med tuffa Volstead utvändigt. Tusenmeters varvningen går på 09,0 och bakom tassar Jairo. På upploppet spelar Lövgren ut speeden och Jairo hinner fram i tid. V75-7 9 Extra Fudg – är stark och rejäl. Missgynnas inte så farligt av bakspåret eftersom han ändå inte är så snabb ut. Behöver lite hjälp med tempot för att komma in i matchen men är intressant på strecken.

Wiottis Winnare

Solvalla Lopp 10 V75-6

11 Jairo har bakspår på 1640m vilket normalt sett är helt iskallt. Jag är dock inne på att han kommer att gynnas av att loppet körs i hårt tempo. Jag klockade både försök och final i Sweden Cup på Jairo till 07,8 s.800. Visst finns risken att han även denna gång är chanslös trots en vass avslutning men motståndet tilltalar mig. Jag håller även Day Or Night in som en av mina absoluta favorit hästar och anser att den är tuffast emot.

Wiottis Wägran

Solvalla Lopp 7 V75-3

10 Just Wait And See tycker jag står mycket hårdare till nu. Han skall smygas och när Just Wait vann i Örebro så blev det helt ultimat med finfin drag hjälp i bra tempo. Nu står bl.a Antonio Trot på samma start. Får bli ett av många streck men är onödigt mycket spelad.

Wiottis Warning

Solvalla Lopp 11 V75-7

1 Demolation Man F. perfekt läge och mycket snabb från start. Det låter som om det blir ett rygglopp denna gång. Från Vinnarhålet hänger han med fint till upploppet och med fritt kan han flytta på sig rejält. Det är väl inte helt omöjligt att Uhrberg väljer att köra i ledningen och motståndarna är väl inte så avskräckande. Intressant på 6%.

..i V75-1 har jag tre hästar som jag noggrant följ under en tid. 2 Springover är värd en V75 seger. 8 Globalsatisfaction är en kanon och 5 Stepping Spaceboy då förståss.

..5 Erwin är tillbaka och startar på Åmål på onsdag. En mycket bra häst som blir intressant att följa framöver.

 

Vi hörs!

Wiotti