Morgonens synpunkter!

Inför varje V75 omgång så har jag några fasta punkter i förberedelserna, en av dem är ATG Play och V75 Mixen som kommer någon gång på fredag eftermiddag. Igår så var Sofia Aronsson med i sändningen och jag måste säga att jag gillar henne väldigt mycket. Inte nog med att hästarna alltid ser välmående och fräscha ut när de äntrar travbanan, hon är vältalig, leverera raka och intelligenta svar. Hon är dessutom, min känsla, ärlig och informativ till spelarna. Nu menar jag inte bara i Anna Mix fallet denna gång, utan det har varit så hela tiden sedan hon började figurera i media. Snackisen kring Anna Mix tycker jag bara förstärker det som Sofia redan levererat. I programmet var dessutom Peter Untersteiner och Jocke Lövgren med, två tränare som jag också upplever alltid är pålästa och behagliga att lyssna på för oss spelare. I de båda fallen är också min känsla att vi får veta det dom tror sig kunna underlätta för spelarna med. Tre tränare som borde vara förebilder för hur spelarna vill bli upplysta innan tävling. Har i färskt minne H-O Sundberg inför en V86 omgång för några veckor sedan, angående hur man kan göra det tvärt emot!

ATG ger sig på ett nytt grepp igen. V75 på söndagar är kanske rätt tänkt och det finns flera goda ting med det, exempelvis en krona raden. Men så finns det även några tankevurpor, vilka kan vi kanske ta någon annan gång. Ser vi till mega satsningen ”Top sju”, så är det inte heller någon succé trots en dyr och massiv reklam insats. En väldigt enkel regel när det gäller försäljning är att ” 20% av dina kunder står för 80% av dina intäkter”, undrar någon var det är viktigast att sätta in sina resurser? Lyssnar man inte på sina kunder utan plockar in sortiment i ”butiken” som inte lockar stamkunderna så kan man med 100% säkerhet säga att stamkunderna blir mera otrogna och sprider sina inköp på flera butiker. Resultatet av det kan ni få räkna ut själva…

Winter Burst, Top Seven, Grand Slam, ja det märks att vår eminenta travsport skall ha en internationell klang för att locka utländska spelareJ

Jögerso i eftermiddag, enkelraden ser ut som följer, V75-1 4 Aileron-om vi glömmer senaste insatsen. V75-2 15 Hank Von Håleryd-tuffast i gänget, fäller alla efter ett lopp i spåren sista varvet. V75-3 8 Anna Mix-är klassen bättre än motståndet. V75-4 1 Flo Rida Sea-spets och slut. V75-5 4 Replay Pellini-bra läge och dags för V75 seger. V75-6 2 Aron De Baron-helt rätt mega favorit. V75-7 15 Jetset-en av mina absoluta favorit hästar, lite hjälp sista varvet så får de andra hålla i sig över upploppet.

Wiottis Winnare

Jägersro Lopp 10 V75-6

2 Aron De Baron inget att snacka om , spets och slut. Örjan gav honom 10 av 10 när det gäller vinstchansen i intervjun med Matteus. Självklar V75 och DD spik.

Wiottis Wägran

Jägersro lopp 5 V75-1

Jag tycker att två hästar höjer sig i avdelning 1 och de flesta väljer nog att låsa på 4 Aileron och 6 M.T.King of Cash Det finns dock tveksamheter tycker jag, Aileron var inte till sin fördel senast och det känns inte helt tryggt, M.T.King ocf Cash är ingen vinstmaskin och dessutom extremt känslig och har alltid när till galoppen. För mig är det självklart och plocka med några flera streck i avdelning 1. Glöm då inte 5 Uncle Tupelo som med stor sannolikhet tar spets, är 6 borta när bilen släpper och 4 inte är till sin fördel då leder Uncle runt om.

Wiottis Warning

Jägersro Lopp 6 V75-2

1 Yrr har fått ett bra läge och är snabb ut med bilens hjälp. Det är väl inte sannolikt att han körs i ledningen men från rygg på ledaren kan han vara skrällen om luckan kommer. Formen är som jag utläser det riktigt bra. Mads H Nielsen är en bra kusk och har skrällt på V75 förr. Under 2% på Yrr är intressant tycker jag

..nästa helg är det dags för V75 på Färjestad igen, KUL!

..apropå Färjestad så besökte jag tävlingarna i måndags. Två prestationer som etsade sig fast på näthinnan och som duger i större sammanhang var Cikora Frazers imponerande dödens vinst och Carlos Milos sprudlande finish med topp intryck över linjen. Från V64-2 tar jag med mig 10 Västerbo Eve, hon duger gott mot liknande motstånd i nästa start.

Vi hörs!

Wiotti