Så fräsch den blev!

Ny hemsida! Så snygg, ren och ljust ”vårig” den blev. Passar ju perfekt när man sitter och tittar ut på den allt grönare gräsmattan och vårsolen strålar som bäst, härligt. Vi är inne i maj och det är ju den hetaste travmånaden i vårt avlånga land. Elitlopps månaden! Jag var på plats första gången 1988 när Mack Lobell segrade. Bästa minnet är såklart från när segern gick till Värmland. Copiads seger 1994 är ett travminne som kommer att hänga i för all framtid och man blir fortfarande knottrig på armarna när man ser repriser av loppet. Sedan min debut 1988 så har jag missat att vara på plats vid tre tillfällen. Förr var det löpturer till E-läktaren så snart grindarna öppnade. Att köa från fyra på morgonen såg jag inte som något problem, numera är det betydligt lugnare, plats i något tält med tak över huvudet och en tapp inom armlängds avstånd passar mig fint. I år håller jag mina tummar för Ludde, hoppas Mosaique Face tar hem slut segern det är han värd!

I helgen är det V75 på Örebro. Många har synpunkter på Örebro i negativa toner men jag har alltid trivts där. För några år sedan gjorde jag alltid turen till V75 tävlingarna på Örebro. Det är nya tider nu och latmasken som har TV och laptop tillgängligt gör inte många knop denna lördag eftermiddag.

Jag gissar aldrig rätt när det gäller utdelningar på V75 men nog ser det väl ut att bli en inte allt för knepig gåta att lösa senare idag. Min enkelrad blir enligt följande. 5 Fossens Bonus – Skön typ som sett toppenfin ut i årets två starter, chans oavsett position, Värmlänning! 5 Västebo Grosbois – Topp läge och kusk, tuffare än stona, snabb ut! 1 Allaballakaitoz – Perfekt läge, älskar ledningen, kortare upplopp än på Momarken! 2 Say That Again – Snabb ut, värd V75 seger, Värmlänning! 10 Windy Ways – Underbar märr i toppform, kusk! 2 Coldtown – mot ledningen, mycket svår att passera där! 4 Scampi – Toppform, till ledningen, Erik är vass på att bedöma tempot och på en snabb sommar bana kan det hålla hela vägen!

 

Wiottis Winnare

ÖREBRO lopp 9 V75-5

10 Windy Ways har i och för sig ett startspår som kan ställa till det men den form hon visat på slutet skall ändå räcka i detta stolopp. Har gått bakifrån i samtliga sex starter i år, gick strax under 10 sista varvet näst senast och var grym bakom vinnande Donna di Quattro. Senast gick hon i spåren hela sista varvet och vann säkert mot lite enklare hästar. Här står hon bra inne och Erik försätter inte den här chansen till V75 seger. Jag ser flera scenarior där Windy Ways skär mållinjen först. Given spik för mig på dagens V75:a

 

Wiottis Warning

ÖREBRO lopp 11 V75-7

4 Scampi en ny Erik Adielsson vinnare? Jag tycker att Scampi presterar bra varje gång. Senast blev det fel när han släppte ledningen och blev fast till slut. Näst senast var han bra från dödens på Picasso Sama. Jag är säker på att Scampi tar ledningen och hoppas att han körs där. Hästarna på 40m är tuffa men det har hänt mera än en gång att man passar på varandra där bak och glömmer den som sitter i ledningen. 4% på Scampi är väl ungefär vad den skall vara streckad på kanske till och med lite i överkant. Ett streck på kupongen blir det oavsett.

 

Wiottis Wägran

ÖREBRO Lopp 6 V75-2

2 Well Done La Marc är helt rätt mest streckad i loppet men möter tuffare hästar än hon gjort på slutet. Det är dessutom ett sto mot hingstar/valacker och jag är heller inte säker på att hon tar ledningen. Jag kommer inte att stå över streck på Goops märr men jag vill heller inte spika en så stor favorit i ett lopp där jag tror det blir rejäl körning från start.

..Johan Untersteiners Day or Night In har jag ett gott öga till. Årsdebuten igår kväll slutade med galopp i sista sväng. Jag tyckte ändå att hästen såg riktigt fin ut och detta är en stjärna. Kul att följa i år.

..efter min senaste blogg blev jag uppringd av ATG, men va blir dä??

 

 

Vi hörs

Wiotti