Sauveur i Örebro!

I helgen gjorde jag årsdebut på Svensk mark med golfklubborna. En kanontur med några kompisar till Sand utanför Jönköping. Två rundor på den banan och två på Jönköpings Gk var verkligen lyxigt och banorna var för årstiden i toppskick. Rätt trevligt på lördagskvällen med HV:s SM-guld, vi var inte sena att hänga på firandet?

I veckan var det första omgången i Champions League. Både Real Madrid och Juventus skaffade sig utgångslägen som kommer att föra båda lagen till final. Jag sätter en liten slant på Italienarna men det är inte lätt tippat!

Olympiatravet kördes förra helgen. Visst blir man lite brydd över Nuncios galopp men jag tror nog att Melander har full koll och han kommer till Elitloppet med goda möjligheter i år också. Kul med Linonels seger och mycket bra att se att Your Higness är tillbaka i stridbart skick

Enkellraden till Örebro. V75-1 3 Top Of The World-mot spets, svår att fånga in. V75-2 6 Athos Race-rätt favorit men given att gardera. V75-3 2 Thai Brodway-håller nog ut Food Money och får därför tipset.  V75-4 4 Now Or Never Flair-provade Kungapokalskval senast, enklare nu. V75-5 2 Reggae Hall-chansning i öppet lopp. V75-6 2 Island Life- bra häst, bra läge, topp kusk! V75-7 14 Sauveur- härligt att se denna stjärna igen, rundar samtliga.

Wiottis Winnare

Örebro Lopp 6

2 Island Life har två raka galopper men det finns godtagbara förklaringar till detta. Första gången blev han generad precis när Örjan skulle styra på. Senast så var banan på Romme opassande för honom och egentligen för de flesta startande den dagen. Han har bra statistik med Erik Adielsson i sulkyn, 4 segrar på 7 försök. Han har varit snabb ut vid ett flertal tillfällen, jag tror kanske inte att det blir ledningen idag men han kommer garanterat att hamna i de främre paren från detta fina läge. Peter Normans stall går som tåget och spelprocenten är intressant, mycket tack vare de två galopperna på slutet. Bank på mina system idag.

Wiottis Wägran

Örebro Lopp 10 V75-5

4 Moni To Spare får bli min diss denna vecka. I mina ögon är han kanske inte helt fel streckad men eftersom jag väljer min spik i loppet så får Moni To Spare stå under denna rubrik. Tillsammans med Haugestad i sulkyn har Moni To Spare vid ett flertal tillfällen hamnat väldigt illa till och fått enormt tuffa resor. Han är stratsnabb men tydligen inte tillräckligt för att enkelt få ledningen i loppen. Moni To Spare har dessutom tagit sina flesta segrar över kort distans och mot lite enklare motstånd. Mot härdade V75 hästar blir det inte seger tror jag.

Wiottis Warning

Örebro Lopp 9 V75-5

2 Reggae Hall gillar distansen och har fått ett, för honom, perfekt läge. Gjorde det bra i vintras på den mycket knepiga banan under Axevallas V75 dag. Visserligen galopperade han i mål som tvåa bakom Swiming Pool men det tar jag inte så hårt på. Efter det har det startats lite sporadiskt och när han senast provades barfota runt om blev det för mycket av det goda och han galopperade upprepa. Jag köper förklaringarna från stallet och i ett mycket öppet lopp tycker jag att Reggae Hall är intressant.

.. 8 Sheriff Bi i V75-6 har jag blivit imponerad av, jag står över idag men hoppas att han tar en av de bättre placeringarna för då blir det final sista lördagen i maj. Får han då ett bra läge vet i alla fall jag vem jag skall spela.

..Propulsion vinner i Finland imorgon!

 

Vi hörs!

Wiotti